Voornemens – door Frank

Eind vorig jaar heb ik mijn goede voornemens gemaakt c.q. van zolder gehaald, oudejaarsavond heb ik nog goed gevierd en op 1 januari ben ik gestart met de eerste. De eerste werkdagen zitten er inmiddels ook weer op, en van alle goede voornemens ben ik met de eerste nog steeds bezig. Ik heb er nog meer van die voornemens, maar je hoef niet met alles tegelijk te beginnen of te stoppen, toch? In de loop van deze maand begin ik wel met de volgende, want alles tegelijk blijkt niet te werken. Ervaringen uit het verleden…… Het is wat met die voornemens ieder jaar, de meesten van ons hebben ze, behalve een enkele grapjas die zich zelf al perfect vindt, en in de loop van januari sneuvelen vaak al de meeste. Iedereen bewaart ze, want op Marktplaats worden ze niet te koop aangeboden en cadeau heb ik er ook nog nooit gehad. Zo eind december worden ze dan weer uit het stof gehaald, blinkend gepoetst en neemt men zich voor: “deze keer worden ze echt volgehouden”, of niet….. Als ik het volhoud deze keer dan moet dat binnenkort een maatje schelen.
voornemens

16 Comments

 1. Ik denk dat ik een gedeelte van het lijstje voor volgend jaar nu al kan voorspellen

 2. Dat is ook de reden dat ik niet zo aan voornemens doe, ik hou gewoon altijd alles wel een beetje in de gaten.

 3. Handig dat lijstje … Ik doe het zonder goede voornemens bij het nieuwe jaar

 4. Goede voornemens aan het begin van het jaar sneuvelen.
  Je kunt beter elke dag een goed voornemen hebben. Hans

 5. Hihi, je plaat is heel grappig en raak.. Het lukt je vast wel..
  Zelf maak ik zo ongeveer dagelijks goede voornemens, en ik hou maar niet bij wat er wel en niet slaagt (ik denk dat ik het dan tegen elkaar weg moet strepen ;-})

 6. Dit vind ik een hele leuke! Weer eens wat anders dan alle vorige goede voornemens. En mij zul je nooit over mezelf horen zeggen dat ik perfect ben. Gelukkig niet! Perfecte mensen lijken me r*t*saai 😉

 7. Ik ben niet perfect, maar ik heb geen goede voornemens, gewoon maar lekker zo doorgaan. Jij succes met die van jou!

 8. Succes ermee! 🙂
  Mijn belangrijkste voornemen is om het toch vooral hier en daar wat rustiger aan te doen, en dat gaat me nu toch al bijna zeven dagen goed af.

 9. Ik had als goede voornemen om een goed voornemen te hebben. Helaas wordt dat ook in 2015 weer niks.

 10. Hij is leuK!! Maar voor velen ook wel een beetje waar

 11. Verre van de perfecte grapjas, heb ik de goede voornemens al jaren geleden beperkt tot een voornemen…. en die werkt.

 12. Je moet wel een beetje reële doelen stellen. En zeker niet allemaal tegelijk. Ik heb geen goede voornemens. Ik doe gewoon niets verkeerd.

  Love As Always
  Di Mario

 13. ha die Frank,

  dat is nou juist zo leuk van het einde van het jaar: de voornemens.
  Daar wird ik blijvan!
  Drie kilo afvallen. Hoera… dan kan die krappe kleding weer aan!!
  Minder eten en meer bewegen…

  Gewoon door blijven doen en niet omkijken…
  Als het niet lukt niet tegen jezelf schelden. Dat helpt niet en is niet gezond.

  Dag!
  Succes van Marlou

 14. goede voornemens zijn leuke gedachten……ieder jaar weer
  op marktplaats wordt dit idd niet aangeboden :o)

 15. Goede morgen Frank, zo hoef je tenminste niet ieder jaar een nieuwe lijst te maken. Fijne dag gewenst.

 16. Succes met alle goede voornemens.
  De grootste kans van slagen is idd. niet alles tegelijk beginnen, en zeker niet te veel willen.

Geef een reactie