Zuid Limburg onbereikbaar

Day Of MonthWe hebben ons gisteren wel in het nieuws gewaagd met enkele spectaculaire ongelukken. Normaliter gaan we in de ochtend naar Roermond op onze vrije dag, maar nu was daar gelukkig iets tussengekomen. Volgens mij was ik Roermond niet meer uitgekomen. Alle autowegen waren afgesloten in de buurt en daar waar we normaal langskomen hing een wolk zoutzuur gas. Ofwel Zuid Limburg was een hele dag lang bijna onbereikbaar. Alleen via Duitsland of België was nog een optie. We zijn maar lekker naar Maastricht gegaan en hebben niet eens de intentie gehad om voor ramptoerist te gaan spelen. En wonder boven wonder was het in en rondom Maastricht rustig. Logisch uiteraard, want er was geen doorgaand verkeer over de A2. En dan te bedenken dat er nog mensen zijn die dan toch maar anderhalf uur in de file gaan staan terwijl in Maastricht al borden stonden die iedereen adviseerde om dat vooral niet te doen maar via Heerlen en Aken naar het noorden te gaan…

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Ik ben maar achter de geraniums gebleven……

 2. Ja, wat een ravage.. ik dacht nog aan jullie toen we het op het journaal zagen.. Gelukkig dat jullie naar Maastricht konden!

 3. Het was inderdaad goed raak gisteren bij jullie. Wees inderdaad maar blij dat je er niet ttussen of in de file zat.

 4. ja, dat was allemaal best een heftig verhaal, voor Nederlandse begrippen.
  We lopen dagelijks best veel meer gevaren dan nodig zou zijn.

 5. Toch niet zo ver van bij ons en ik heb er niets vzn gehoord op het nieuws

 6. Hat was zeker een ramp op de weg, zit je er vlak achter sta je vast.
  Als je de borden negeert, zou men wel eens te nieuwsgierig kunnen zijn. Hans

 7. Ik ben gisterochtend op mijn vrije dag niet verder gekomen dan de tandarts. Misschien was ik wel liever in de file gaan staan op weg naar Maastricht! Hachelijk!

 8. Ja, ik hoorde het in de nieuwsberichten, en moest natuurlijk gelijk aan jou denken 😉

 9. Wanneer ik naar Maastricht ga heb ik nooit last van files. Hooguit heeft de trein wat vertraging…;-) En inderdaad: mensen lezen en luisteren slecht.

 10. Mooi die waarschuwings borden, dat zien de mensen, maar de waarschuwing…..
  En een dagje Maastricht, nooit weg.

 11. Roermond treft het niet de laatste weken

 12. Wat zoej je nou in Roermond als Aken en Maastricht in je bereik liggen? Ik hoorde het van die ongelukken. Zeep en blauwzuur. BRRRRR.

 13. Hai Sjoerd,

  ja… ik hoorde het over de radio.
  Toch wel een behoorlijk gedoe daar in het mooie Limburg…
  Goed dat je een dagje naar Maastricht bent gegaan…

  Groetjes!
  Marlou

  .

 14. Het is ook altijd gedonder daar in Remunj. Hopelijk is er niet teveel schade toegebracht aan de natuur. Slim van je om de andere kant op te rijden.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Dat is een behoorlijke ravage. Hier hadden we eerder deze week ook zoiets alleen minder gevaarlijk. Aardappels en uien over de A58

 16. Goede morgen Sjoerd, je hebt dus een betere dag gehad, dan alle mensen die in Roermond binnen moesten blijven of anderen die in een file stonden. Maar ik dacht dat die ook hun auto moesten laten staan en ergens werden ondergebracht. Ik heb het niet precies meegekregen.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 17. wat ben ik blij om met de fiets de baan op te kunnen hier.

 18. Het was bar en boos! We hebben het op journaal gezien. Auto’s en vrachtauto’s die heel de middag en avond moesten wachten voordat ze verder kunnen rijden. In Maastricht zullen jullie je ook niet verveeld hebben.

 19. Maastricht is ook veel mooier dan Roermond.

 20. Vandaag zal alles wel weer gewoon te bereiken zijn.

 21. files, wie heeft dat graag…..als je dan naar Maastricht kan, geef mij dan ook maar Maastricht :o)

Geef een reactie