1968 Alfa Romeo Quattroruote

bVision Photography

Day Of MonthOver deze auto kunnen we kort en bondig zijn, een juweel, en prachtig gerestaureerd. Deze door Zagato ontworpen Quattroruote met onder de motorkap de befaamde 4 cilinder 1600 twin cam inline motor en gebouwd op het chassis van de Giulia is een afgeleide van de vooroorlogse Zagato 6C 1750. Ze zijn maar twee jaar gebouwd en dit is een van de maar 92 exemplaren welke gemaakt zijn. Een ware zeldzaamheid. Wie dit niet mooi vind moet maar ergens anders gaan kijken. Alfa of niet, dat is hier geen vraag. De auto telt, en die heeft klasse.

bVision Photography

De auto heeft aan de voorzijde een onafhankelijke ophanging en een starre achteras. De auto is volledig gerestaureerd, zowel de body tot op ‘bare metal’, de motor met transmissie alsook de binnenkant. De stoelen zijn opnieuw gepolsterd en voorzien van mooi zwart leder. Je zou bijna bang worden om met deze auto op de weg te komen. Tijdens de restauratie bleek dat het chassis en de opbouw bijzonder weinig hadden geleden door het dagelijkse gebruik. Alleen het windscherm is geheel vervangen.

bVision Photography

De auto is in het bezit van Hyman LTD en is te koop voor de luttele 145.500 dollar. Ik ben nog steeds blij dat ik het voorrecht heb om deze foto’s op mijn site te mogen plaatsen. Want dit soort foto’s kun je bijna niet zelf maken. De foto’s zijn © by Hyman LTD.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

 1. Dit is inderdaad een mooie auto, prachtig.
  Zal wel aardig aan de prijs zijn. Hans

 2. Ja, erg mooi! Het rijden met een auto uit die tijd zal niet meevallen, denk alleen maar aan het ontbreken van een radio met cd speler! En stuurbekrachtiging, rembekrachtiging en stoelverwarming. En abs, airbags, moderne banden met voldoende grip, navigatie airco en laat ik vooral de bekerhouders ook niet vergeten!

 3. Prachtig! Mooi laten staan en uitgebreid bekijken, dat lijkt me nog het best denkbare. 🙂

 4. WOW, en op die site nog meer WOW.
  Maar ik ben bang dat het bij WOW blijft……

 5. Heel mooie auto inderdaad.

 6. Mooi exemplaar inderdaad. Ik heb er een miniatuur van. Niet zo duur 😀

 7. Pachtig! Het is een plaatje en zoals je zegt, je zou er bang voor zijn ermee de weg op te gaan, dus we jouden het maar op de Spit.

 8. Goede morgen Sjoerd, ik heb niet zoveel met auto’s , maar dit is een prachtig exemplaar dat kan ik zelfs zien.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 9. gewoonweg prachtig, als je zo’n auto ziet staan, denk je toch zeker aan een oldtimer, ik houd vooral van de grillen van oude auto’s, en deze is mooi, precies nieuw

 10. Da’s geen geld zeggen we dan maar… maar leuk is hij zeker

 11. Een geweldig auto. Als er geen Alfa op had gestaan was hij nog meer waard geweest. 😉 Maar hij blijft mooi.

  Love As always
  Di Mario

 12. Je hebt gelijk, het is een beauty…!
  Geniet van het mooie lente weekend.

Geef een reactie