Orchis met pasen…

Day Of MonthNa het debacle met al mijn mooie orchideeën die door een ziekte allemaal verloren gingen komt er toch langzaam maar zeker weer een Orchidee bij. Aan de voorzijde nog geen, maar aan de achterzijde die grenst aan het terras staat de vensterbank na maanden weer vol met bloeiende orchideeën. Niet dat ik nu een Orchidee heb gekocht op de eerste paasdag, integendeel, maar een van de orchideeën bloeide zo mooi in de paaskleuren dat ik het niet nalaten kon om hem op de foto te zetten. En in plaats van paaseieren zoeken hebben we de het laatste gedeelte van de voorjaarssnoei in de tuin gisteren gedaan. Alles klaar voor een een mooie lente, en geloof me, die komt eraan. Alleen rommel voor twee grote groenbakken, terwijl we er maar ene hebben. Maar och, weg is weg, en het ziet er meteen een stuk frisser uit met alle rommel aan de kant. Maar wacht, de kabouter helpt, maar daarover later meer.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Wat een heerlijk mooie orchideeën heb je daar staan, mag ik de naam van de middelste met die enorm schitterende bloem
  groetjes Geert

 2. Ja, dat ziet er keurig uit, lijkt mij! geen verstand van hoor. En ik hoop dat je gelijk krijgt, dat we een mooie lente gaan krijgen!

 3. Die bloeit zeker prachtig! Ja die bakken zijn zo vol, dan maar over een paar keer verdelen, ik gooi het ergens in een hoek waar je het niet ziet, daar verdwijnt het vanzelf.

 4. Zo begint het plezier en de kleuren weer terug te komen in huis.
  Want bloei en groei is wel zo fijn in je omgeving. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 5. Het was de bedoeling dat we de tuin zouden doen dit weekend, maar gezien de drukke afgelopen weken zijn wij wel ff ertussen uit geknepen met Pasen.
  Dus de aankomende weekenden zijn we wel even bezig met de tuin. maar dat zien we dan wel weer.
  Fijne tweede paasdag.

 6. Mooi! Nu maar hopen dat je orchideeën niet al te snel weer door een ziekte worden getroffen.

 7. Gelukkig komen je orchideeën weer een beetje terug. Het was gisteren heerlijk weer ( nou ja op een wolkje na) nu ziet het er hier nog niet best uit.

 8. Goedemrogen Sjoerd!

  Wat is die ene mooi, met die kloeine gele tere bloemetjes.
  Zo ééntje ga ik ook eens in huis halen.
  Past ook goed nu bij de lente!

  dag!
  Nog een goeie dag vandaag…
  Groet van Marlou

  .

 9. Een beetje fris voor deze tijd van het jaar misschien, maar we kunnen inderdaad de tuin in om wat op te ruimen. Terras zitten doen we later wel.

 10. Een beetje fris voor deze tijd van het jaar misschien, maar we kunnen inderdaad de tuin in om wat op te ruimen. Terras zitten doen we later wel.

 11. Hier staat een van de orchideeën ook prachtig in bloei.

 12. Mooi is een understatement… PRACHTIG

 13. Schitterende tuin heb je zo Sjoerd! Daar is het fijn vertoeven!

 14. Het was er gisteren weer schitterend weer voor. Ik heb gisteren ook alles weer een beetje opgeruimd en netjes gemaakt buiten. Alleen jammer dat ze er vandaag nog niet van kunnen genieten, want het regent nu.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Goede morgen Sjoerd, als het buiten wat warmer is vandaag, ga ik misschien ook nog even de tuin in. Gisteren had ik het daar veel te druk voor.
  Ik wens je een fijne maandag toe en oh ja, je orchideeën staan er mooi bij.

 16. Prachtig Sjoerd, ze staan er weer mooi bij…!!
  Nog een mooi dagje vandaag.

Geef een reactie