Nog eentje dan

Day Of MonthVoor deze ene keer nog een foto van een van onze orchideeën, een Brassia, ook wel spinorchidee genoemd. Echt, voorlopig de laatste deze week. Gisteren hebben we het terras achter ook maar even in orde gemaakt zodat we we nu echt kunnen genieten van het mooie weer dat gaat komen. Daarvoor was het wel nodig dat er wat plantjes kwamen. En omdat ze op het terras staan heeft de vorst er geen vat meer op. Lager dan een graad of zeven wordt het daar niet meer, ook niet met een paar graden nachtvorst.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Ik vind het een waar kunstwerk. Ik zal zelf niet snel aan zulke planten beginnen maar ze zijn het bekijken waard. Ik zie op de eerdere post dat je weer heel wat orchideeën in de vensterbank hebt staan, was verleden jaar niet heel veel doodgegaan? Dit ziet er weer goed uit!

 2. Helemaal niet erg hoor om die mooie orchideeën een paar dagen achter elkaar te zien. Sneu als je ziekte in planten krijgt. Ik kan daar altijd slecht tegen.

 3. Het blijft altijd een gokje in het vroege voorjaar, maar een beetje mooi weer moeten we wellicht ook afdwingen zo!

 4. Bij mij op het dakterras vriest het soms gewoon nog. Zoals afgelopen nacht. Is het bij jou anders omdat je zuidelijker woont.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Hij is echt heel mooi! 😀

 6. Maar goed dat de vorst daar niet aan kan bij ons was vanochtend alles wit … Bij jou misschien ook wel

 7. Dat is een hele mooie….!
  Fijn dat het terras op orde is, je kunt er nu van gaan genieten…!

 8. Het is dat ik op jouw blog geen onkruid verwacht, maar anders had ik verkeerd gegokt?…

 9. De spinorchidee kende ik niet, ziet er wel mooi uit met de diepe rode kleur.
  Ja het wordt weer terras weer. Hans

 10. Ha die Sjoerd, ja… dat is wel een heeel bijzondere…
  inderdaad en soort van spin…

  Leuk, dat je er zo dol op bent…

  Groet!
  Marlou

  .

 11. Nog nooit van een Brassia gehoord, terwijl ik járen in een bloemenwinkel heb gewerkt. Leuk om zo verrast te worden!

 12. Wonderlijk wat voor bijzondere vormen orchideeën aannemen, deze spant daarbij wel zo ongeveer de kroon, lijkt me.

 13. De ene orchidee is de ander niet…. wist niet van het bestaan van de spinorchidee af.
  Binnekort gaan we een dagje naar keukenhof en de paviloen met de orchideeën daar behoort tot de favoriten plekken van ons. Daar verblijven we wel een uurtje.

 14. Zonder jouw uitleg had ik hem niet als orchidee bestempeld

 15. En dat er mooi weer aan komt is zeker. Ik zat vanochtend al te genieten van de zon over de polder.

 16. Ze geven warmer weer uit, dus nachtvorst zit er volgens mij niet meer in.
  Mooie foto.

 17. Goede morgen Sjoerd, fijn dat je al helemaal op het mooie weer bent ingesteld. Nu moet het dan ook wel komen natuurlijk. Hier is het nu mistig, ik hoop dat het straks beter is, want ik rij niet graag door de mist over de A58. En het is dinsdag, dus asieldag.
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

 18. Hij is wel prachtig hoor. Er zal ondanks een beetje nachtvorst geen echte kou meer komen denk ik. Ik heb vandaag zelfs alweer even gevaren, was heerlijk.

Geef een reactie