Het spookt in het Terworm dal

Day Of MonthIn de bossen rondom het Terwormdal is het niet pluis, het in de bossen gelegen kasteel Terworm, is steen voor steen gerenoveerd op zoek naar de schatten uit het verleden, maar in de nacht als de werkers weg waren kwamen de geesten, de heksen en alle andere ongure figuren weer samen in het bos. Daar waar ooit een zwembad was heerst stilte, het kasteel is omgebouwd tot hotel en restaurant, maar voor geen goud zou ik er…
Nee dan toch maar in het motel langs de autoweg, daar zie je de laatste sporen, daar aan de rand van het bos groeien de maretakken, daar waar de druïde uit Asterix en Obelix zijn kracht uit de bomen haalde voelde ik me pas weer veilig. totdat ik thuis de foto ontwikkelde in photosjop en ik zag wie daar stond te kijken. Gelukkig hadden ze in die tijd geen flauw benul van digitale techniek en zo. Anders was ik nu waarschijnlijk het spreekwoordelijke haasje.
Was getekend Anno Domini MMXV

(De maretak (Viscum album) is een groenblijvende plant uit de sandelhoutfamilie (Santalaceae). De plant leeft op bomen. Het is een halfparasiet: voor water en zouten is de plant afhankelijk van zijn gastheer. De maretak wordt ook mistletoe, mistel of vogellijm genoemd. In Nederland is de soort wettelijk beschermd.)

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Goed dat ik gewaarschuwd ben, mij zal je daar niet zien. Ben beetje bang voor spoken. 🙂

 2. Dat ziet er ook maar eng uit, nee, waar het spookt heb ik niks te zoeken!

 3. Het is nu begrijpelijk dat je Terwormdal liever niet zal bezoeken, want je weet nooit wat de nachten zullen brengen.
  Of de Druide zal een drankje voor je moeten maken. Hans

 4. Is het Gandalf? Die kerel zou ik maar wat graag tegen willen komen. Hoe kom je erop, haha. Ik hou wel van een paar spoken 😉
  Groetjes Kakel

 5. Ach, de druide uit Asterix en Obelix, maar ook Gandalf de Grijze, had het goed voor met de gemiddelde burger. Daar hoef je niet bang voor te zijn, tenzij je Romein, Ork of Uruk-hai bent. Dat komt dan toch wel goed?

 6. Mooi verhaal en een fraaie foto van die bomen vol maretak.

 7. Geestig toch die spoken ….

 8. Spoken. Ach als ik in de spiegel kijk elke ochtend zie ik er ook een. Dus mij maak je niet zomaar meer bant.

  Love As always
  di Mario

 9. Ojee… Maar gelukkig zat je al veilig binnen. Ik vind ze altijd wel mooi die maretakken, hoewel er in deze bomen wel heel veel zitten.

 10. ha die Sjoerd,

  jaaaa….. hoeiboei….. echt iets voor mij.
  Ik geloof in spoken, maar ben er lekker niet bang voor…

  Dag!
  Groet van Marlou

  .

 11. Hahaha in spoken en geesten geloof ik niet. Wel een leuke bewerking!

 12. Tja, persoonlijk ben ik dol op Sandelwood, als geurstokjes

 13. Goede morgen Sjoerd, er zijn van die aardige spoken ( Caspar bv) zielig dat iedereen daarvoor weg blijft. De maretakken staan mooi op de foto.
  Ik wens je een fijne donderdag toe

 14. brrrrr spoken :o)
  maretakken daarentegen die zie je vaker, maar ze zijn beschermd

 15. Gelukkig zijn er dan de veilige muren van eigen huis en haard.
  Niemand doet je meer wat… 🙂

Geef een reactie