Duck hunt (Burton)

bVision Photography

Day of MonthRia stuurde me de bijgaande foto’s van deze supermooie eend. Eh, hoor ik u denken. Een eend… Yep, deze door de twee broertjes Göbel uitgebrachte auto op basis van de Citroen 2CV is eigenlijk niet meer dan dat. Daar had ik het uiteraard bij kunnen laten, maar dan doe ik deze auto tekort. Een beetje met het idee van van afval maak je alles, bouwen deze twee broers niet alleen mooie auto’s. Want menig hart was gaan kloppen als hier een volkswagen GTI motor in zou liggen. Maar dat was niet de intentie.

bVision Photography

Op basis van de kever werd de buggy geboren. Maar de Burton maakt een jongensdroom waar, op basis van een echte eend werd een sportwagen ontwikkelt waarbij iedereen zich omdraait als hij voorbij komt. Je moet het lef maar hebben. En als dit een sportwagen is, is het meteen de meest verkochte Nederlandse sportwagen aller tijden. Zo, die zit. Het is een auto om lekker bij mooi weer rustig over de Nederlandse wegen te toeren. En ik denk dat mijn MG een stuk duurder is… Bedankt Ria. Je laat zo een mooi stukje historie van een Nederlands product zien.
Specificaties zijn hier uiteraard overbodig. De auto is ook zo licht dat dat niet nodig is.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Wat een waanzinnige auto! Ik kon niet geloven dat het een eend was, maar je hebt me overtuigd. Lief dat Ria aan je gedacht heeft.

 2. Wat een prachtwagen! Vooral op de eerste foto ziet hij er knap indrukwekkend uit.

 3. De buggy is bekender geworden dan deze Burton, wat best een heel mooie auto is.
  De prijs is redelijk te noemen. Hans
  http://www.burtoncar.com/

 4. Je weet dat auto’s me niet zo veel zeggen als het maar rijdt maar hier zou ik wel eens in willen zitten

 5. Hier in het dorp rijdt ook iemand met een Burton, ziet er fraai uit, maar de prestaties zijn door de eend motor niet geweldig. Maar hij ziet er wel leuk uit! Zelf heb ik regelmatig gekeken naar een Mehari, ook op het chassis van een eend. Maar ook die is zo weinig praktisch dat het altijd bij kijken is gebleven.

 6. Daar wil ik wel eens een proefritje mee maken.

 7. Ik vind hem top, zou hem zo op de dam willen hebben staan.

 8. Ja, en er zit geen dak op, dat vind ik dan weer een gemis.
  Wellicht kan er wat in beweging gezet worden.

 9. Dat is beslist een mooie wagen. En ronde koplampen. De mooiste die er zijn.

 10. Wat een kek karretje, nu nog een picknickmand achterop

 11. Kijk dat is nu het leuke van jouw autopraatjes, het is een plaatje, maar ik had natuurlijk anders nooit geweten dat het maar een simpele eend is.
  Heb je die ik daarna stuurde ook nog gezien?

 12. Goede morgen Sjoerd, dat ziet er inderdaad niet uit als een eend. Knap van de bouwers om zo’n wagen in elkaar te zetten.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 13. Mooie kar zeg. Dat is wel een auto waar iedereen voor omkijkt, of je nou van auto’s houdt of niet.

  Love As Always
  Di Mario

 14. dit is een mooie auto, ik heb ‘m nog nooit gezien op een beurs of zo, maar daarvoor kom ik naar jou 😉

 15. Een schitterende auto….!
  Daar kun je lekker mee toeren op een zonnige dag.
  Fijn weekend Sjoerd.

 16. Deze is inderdaad wel echt heel erg mooi. Zou ik wel eens een weekendje in willen rijden met een lekker zonnetje erbij.

  Off topic, dank voor je oplettendheid

Geef een reactie