Ouwe – door Frank

Het ouder worden is een proces wat niet altijd bij iedereen hetzelfde verloopt. Je hebt mensen die springen op hun negentigste nog over een tuinhekje, en ik, jongere oudere, kon dat tien jaar geleden al niet meer. Dat ligt ook wel een beetje aan mijn ietsiepietsie teveel gewicht, dat geef ik toe. Afvallen, zou moeten, maar stoppen met roken destijds was véél gemakkelijker dan dieet, ik heb dan ook behoorlijk wat gejojood in de loop der jaren. Een paar jaar geleden moest ik gekeurd worden, de baas vindt namelijk dat ze het personeel gezond de AOW leeftijd moet laten bereiken, dus doen ze daar alles aan. We krijgen zelfs twee keer per week fruit op het werk. Dat fruit is een succes, de kisten zijn na een uur al helemaal leeg geplunderd. Wij hebben het geluk dat we het kantoor naast de koffie-automaat en de kisten hebben, dus mijn collega’s en ik krijgen ons deel wel. Terug naar de keuring, ik ging er voor mijn gevoel gezond naar binnen, en kwam als patiënt naar buiten. Alles was goed met me behalve de bloeddruk, die veel te hoog was. Nou wordt dat ook wel een sluipmoordenaar genoemd, dus maak je je zorgen. Nou zit dat wel een beetje in de familie, die hoge bloeddruk maar toch. Dus de huisarts moest hier de oplossing gaan bieden. De ene capsule na de andere, een pilletje erbij, een pilletje er af. Uiteindelijk zit ik ’s morgens met een steeds langer rijtje pillen, en dat moet je organiseren. In het begin ben je de doordrukstripjes iedere keer nog aan het doordrukken, maar we hebben ontdekt dat één keer in de week dit ineens te doen en een speciaal doosje hiermee te vullen, het ontbijt ’s ochtends veel relaxter verloopt. En nee, de dagen van de week weet ik echt nog wel. En omdat het doosje toch nog niet helemaal vol zit, het rode pilletje is vitamine.
pillendoos

16 Comments

 1. Heftig, zo al die pillen te zien. Wat ben ik blij dat ik gelukkig nog steeds zonder kan.

 2. Paar jaar geleden een waarschuwing gekregen, en sindsdien ook de pillen die dagelijks moeten… en de doctoren zeggen dat ik er oud mee kan worden … eerst zien en dan geloof ik haar wel……

 3. Gelukkig kan ik het nog steeds zonder pillendoosje af, maar ook hier neemt het aantal pillen geleidelijk toe. Ik had een paar maanden geleden ook ineens een veel te hoge bloeddruk, maar na de laatste meting had ik weer de bloeddruk van een jonge kerel. 🙂

 4. Gemakkelijk zo een doosje
  Mijn vader had dat vroeger ook

 5. Herkenbaar Frank, ik zie het zelfde al jaren gebeuren.
  Mijn buurman van 86 is zo gezond als een vis. Hans

 6. Indrukwekkend aantal pillen. Ik slik ook wel wat, waarschijnlijk veel sterker maar dat moet maar één keer per week.

 7. Daarom zijn we ook allemaal uniek Frank, en die pillendozen ken ik helaas al heel lang, bij anderen in de familie dan, sommigen zijn al weg ook omdat… maar goed, die waren heel wat ouder.

  Ze zijn handig!

  X

 8. Sterkte met je bloeddruk.

  Vriendelijke groet,

 9. Ik heb van redelijk wat zaken last, maar niet van hoge bloeddruk en gewicht 🙂

 10. Voordat je het weet zit het erin. Ik geef vier keer per jaar bloed, dus ik word ook vier keer per jaar gekeurd. En tot nu toe.. gelukkig nog alles goed, maar het is wel goed om het in de gaten te houden.

  Love As Always
  Di mario

 11. Mijn vader gebruikt ook die doosjes. De verpleegster hielp hem die klaar te zetten voor een hele week. Hopelijk kan ik nog een tijdlang zonder.

 12. Gelukkig zijn er die doosjes, dat maakt het een stuk gemakkelijker…!
  Sterkte met alle pillen.

 13. Goede morgen Frank, die pillendoosjes herken ik vanuit het asiel, we hebben katten die ook medicatie krijgen en die hebben dan ook van die doosjes, die zijn ook nog onderverdeeld in, ochtend, middag en avond, dus er zijn nog uitgebreidere versies van.
  Het enige medicijn dat ik nodig heb is Thyrax nu is dat binnenkort op en ik hoop dat er dan wel weer Thyrax verkrijgbaar zal zijn, want daar is een hoop gedoe over en ik moet dan op een ander medicijn over, dat weer anders kan werken, een hoop gedoe.
  Maar ach hoe ouder je wordt, des te meer je bij de firma farma terecht gaat komen.
  Fijne woensdag gewenst.

 14. Slankie – wat er niet aankomt hoeft er ook niet vanaf…

 15. ik herken het….er komt altijd wat bij, nu zeker na mijn operatie
  en van medicatie lang te nemen krijg je zowiezo een hogere bloeddruk

 16. Van het ene pilletje kom je inderdaad al snel in het andere pilletje terecht. Heb er gelukkig maar twee per dag maar vind ik eigenlijk al twee te veel

Geef een reactie