Spanning in de mast bij het lauwersmeer
Spanning in de mast bij het lauwersmeer

Spanning in de mast bij het lauwersmeer

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Deze week is Wieneke aan de beurt, ze stuurde me de bijgaande foto’s van wat ze dacht dat het een trafohuisje was.
<Wieneke schrijft>
Hallo Sjoerd,
Wij waren een dag in het nationale park Lauwersmeer. Ontstaan nadat de Lauwerszee werd afgesloten. Het is het meest noordelijke meer van ons land. Ik schreef er een logje over. Bij het activiteitencentrum De bosschuur beginnen wat paaltjeswandelingen, waarvan wij er eentje liepen. Ik kon bij dit trafohuisje, dat achter de gebouwen van het centrum staat, niet vlakbij komen en er ook niet omheen lopen, maar ik heb toch twee foto’s voor je gemaakt. De ijzeren toren erboven heeft vast een functie, misschien een zendmast of zo?
Groeten van Wieneke
</Wieneke schrijft>

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Je hebt helemaal gelijk, het is een zendmast. Nu is het zo dat deze masten veel spanning vragen, maar deze vaak krijgen van een verdeelkast met drie fasen aansluitingen waarmee een spanning van 400 volt kan worden gecreëerd. Normaliter is zelden meer spanning nodig. Als ik naar de foto’s kijk is het waarschijnlijk dat de trafo’s buiten staan (de twee vierkante kasten), deze de spanning aanlevert op de verdeler buiten (op de voorgrond) en deze aflevert in het vierkante zendmasthuisje. Daarin zitten dan de versterkers voor de zendmasten.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

12 Comments

  1. Frank103

    Geen trafohuisje maar een zendmast, dit soort huisjes en masten staan hier ook, bijvoorbeeld langs de A8, waar geen flats zijn waar ze de mast op kunnen zetten.

  2. Goede morgen Sjoerd. Mij zou dit niet zijn opgevallen, maar wat trafohuisjes betreft kun je me van alles wijsmaken. Ik heb er geen kaas van gegeten.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.