Klimspanning in Schoorl

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het had als titel ook spanning in de Schoorlse duinen kunnen zijn, maar dat begon teveel te lijken op de titel van een spannende roman. Maar laten we starten bij het beging van aflevering 1, volgende week aflevering 2 van spanning in de duinen. De foto’s in beide afleveringen zijn gemaakt door Wieneke van het blog Griemmank.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje staat waar de Klimweg uitkomt op de zeer drukke Duinweg. Het is pas geschilderd want op de vorige google maps ronde was het nog helemaal volgespoten met graffiti. Het is gewoon een doelmatig transformatorhuisje. Maar zoals Wieneke scheef, het is wel een duinhuisje en het staat op een schitterend plaats daar in Schoorl.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Voor degene die niet bekend zijn met Schoorl, Schoorl is een dorp in de gemeente Bergen en het ligt in de provincie provincie Noord-Holland. Bergen en dus ook Schoorl liggen aan de kustlijn van de Noordzee. Schoorl was vroeger een zelfstandige gemeente. Door de ligging aan zee en de mooie beboste omgeving trekt het plaatsje veel toeristen. Het is ook bekend geworden door de vele (aangestoken) duinbranden, waardoor veel mensen geëvacueerd moesten worden.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

20 Comments

 1. Vraag me af hoelang het zonder graffiti blijft….

 2. En of ik Schoorl ken, mijn opa en oma gingen vroeger met toen mijn moeder nog tiener was veel naar Bakkum hahahaha ben er zelf ook geweest, paar jaar terug nog, nou ja, tis alweer wat jaartjes terug, naar de christelijke oude klooster zoiets waar men ook kan slapen etc.. soort hostel is het nu.

  x

 3. Ik ben daar wel eens op vakantie geweest, in die buurt. Mooie omgeving wel.

 4. Helaas zijn de trafohuisjes vaak het slachtoffer van graffitispuiters.
  Schoorl ken ik wel, in mijn jeugd vaak vakantie gevierd, de Klimweg is vlakbij het klimduin. Hans

 5. Haha: de titel had veel weg van een spannende roman! Ik heb me af zit vragen in welke kleur het nou is overgeschilderd. Het kan zwart zijn, donkergrijs maar ook groen…Wel een prachtige locatie!

 6. Ik dacht in eerste instantie toch ook dat het eenvoudige huisje groen was.

 7. Simpele huisjes moeten er ook zijn. Ik denk dat het antraciet is Wieneke.

 8. Mooi strak huisje in een prachtige omgeving.

 9. Correctie: Sorry, mensen, IK moet een andere bril. 🙂 Het is wel een rare kleur, hoor. Het is geen donkergroen en het is geen donkergrijs. Conclusie: de schilders hebben gewoon allerlei restjes bij elkaar gegooid 🙂

 10. Het huisje is niet groen, het is anthracietkleurig oftewel heel erg donkergrijs. Moet ik nu een andere camera of moeten jullie een andere bril 🙂

 11. Goeie titel: Spanning in de Duinen!

 12. Een functioneel vierkant huisje, het zal vast wel weer snel voorzien worden van ‘versiering’. Ik kom zo nu en dan langs Schoorl op de racefiets, schitterend duingebied daar!

 13. Ik ben daar nog op vakantie geweest, misschien dus wel langs gereden, maar dat is wel zo’n 20 jaar geleden.

  Love As always
  Di Mario

 14. Een niet opvallend huisje deze keer. Zulke moeten er ook zijn.

 15. Ja, Schoorl ken ik wel. Maar ik vind de kust hier toch echt mooier.

 16. Op deze streetview https://goo.gl/maps/aU4fMZrbi862 van ruim 1 jaar geleden staat ie al in het donkergroen. De volgende is van 2009 en toen vond ik hem metgrafitti mooier.

  Er waren overigens maar een 3 tal duinbranden. 2 grote waar de oorzaak nooit van gevonden is en de burgemeester meteen uit haar nek zwamde dat het aangestoken was. De kans op onachtzaamhedi was minstens zo groot. Maar na jaren onderzoeken is er totaal niets uitgekomen. Later was er nog een zeer kleine en die was aangestoken door een stel schooljongens uit de regio. Mogelijk omdat er zoveel aandacht was voor die 2 grote branden.

 17. Goede morgen Sjoerd. Mooi dat ze het huisje donkergroen hebben geschilderd, zodat het niet opvalt tussen de bomen.
  Fijne zondag gewenst.

 18. Mooi, een eenvoudig huisje, wat helemaal niet opvalt daar aan de klimweg…!
  Fijne zondag…!!

Geef een reactie