spanning in de schoorlse duinen

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Spanning in de Schoorlse duinen, Een nieuwe misdaadroman geschreven door uw misdaadverslaggever met foto’s van Wieneke. Het had zomaar kunnen zijn. Maar we bedoelen uiteraard een iets andere spanning. Deze keer niet echt een trafohuisje, maar een metalen schuurtje in de duinen. Om precies te zijn bij het Dopersduin.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Dopersduin is ook een groepsaccommodatie en vergaderlocatie met een bijzondere achtergrond aan dezelfde Oorsprongweg een goede honderd meter van deze trafo af. Dopersduin is van oorsprong een doopsgezind broederschapshuis. Het is 1932 gebouwd als een vakantiehuis waar doopsgezinden samen kunnen komen om te bezinnen en te ontspannen. Al ruim tachtig jaar staat ons huis open voor iedereen. Je hoeft niet doopsgezind te zijn, integendeel. Het maakt niet uit of (of waarin) je gelooft of niet, of waar je vandaan komt. Iedereen is welkom. (tekst op de site)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Wieneke heeft met wat plakwerk geprobeerd om te laten zien hoe de situatie daar precies is. De Oorsprongweg loopt vlak langs dit erg hoge duin. Ze meent zelfs dat dit het hoogste duin is in Schoorl, maar dat wist ze niet zeker. Maar, ik kan dat bevestigen, Schoorl ligt aan de voet van de hoogste duinen van Nederland.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

En als je er eens wil gaan kijken moet je uiteraard hier zijn.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

 1. Het verhaal erbij is leuk en interessant, het huisje is inderdaad niet bijzonder.

 2. een lillik huisje zou Herman Finkers zeggen. Armoe troef. Als ik toch eens rijk was zou ik het aanbod doen om er een mooi stenen huisje neer te zetten.

 3. Geen echt aantrekkelijk huisje maar de duinen die wel natuurlijk

 4. Als ik die kant nog eens op ga, dan zal ik denkelijk meer oog hebben voor de duinen dan voor die trafocontainer.

 5. Mooi, zo helpen we elkaar! Of jullie dan. De duinen veranderen volgens mij ook nog wel eens van hoogte, maar bergen uiteindelijk ook. Stroom zal er altijd zijn.

 6. De schoorlse duinen zijn echte toeristen trekkers.
  Dit is een echt prefab trafohuisje. Hans

 7. De omgeving ziet er mooi uit, het huisje is minder.

 8. hhahahaha ja daar, daar ben ik dus een halve dag geweest ooit, inloophuis De Ruimte hier, doopsgezind of vrij van religie maar wel gedoopt of niet, nou ja pot ingewikkeld… heb ik dus gewerkt en dus gingen we daar naar toe omdat er connecties zijn met hier in Almere… volg je het nog? ik ook niet, hahaha

  X

 9. Grappig, voorheen dacht ik dat de hoogste duin in Zeeland lag. In Zoutelanden. Straks eens opzoeken. Het huisje vind ik niet super mooi.

  • In augustus 2014 bleek het hoogste duin van Nederland bij Schoorl te liggen en niet in Zoutelande, zoals tot dan werd aangenomen. Het Zeeuwse duin is 54 meter hoog, dat in Schoorl nog anderhalve meter hoger.

 10. Ik heb ooit op de Heereweg in Schoorl op een camping gezeten, maar ik zag al met maps dat het daar goed veranderd is. De omgeving is daar schitterend.

  Love As Always
  Di mario

 11. Een mooi huisje is het niet, maar de omgeving des te meer…!!
  Fijne zondag.

 12. Goede morgen Sjoerd, grappig huisje, ik ben wel eens in Schoorl geweest, maar dat was heel erg vroeger. Ik wens je een fijne zondag toe.

Geef een reactie