Grieks

Soms heb je wel eens dat alle Lego steentjes op elkaar passen. En gisteren was dat het geval. Er waren wat werkzaamheden in ons huis gepland en door een gunstige tijd te kiezen tussen de werkzaamheden door kregen we ruimte om wat andere lopende zaken op te pakken, zoals het kopen van een sinterklaascadeau voor Jeslynn, en uiteraard tijd om uitgebreid te koken. Vandaag had ik mijn zinnen gezet op een Griekse maaltijd. Gyros gemaakt met kip, tzatziki en rijst, uiteraard helemaal zelf gemaakt, zoals ook de tzatziki die hieronder in een bakje staat afgebeeld. Tzatziki is eigenlijk een heel eenvoudige maar smaakvolle saus, wat geraspte komkommer, een paar blaadjes munt, wat dille, een beetje olijfolie, twee teentjes knoflook, dat in een klein bakje Griekse yoghurt en op smaak brengen met peper en zout. Daarna een paar uur laten staan in de koelkast zodat smaken gaan mengen en je toch de structuur van de geraspte komkommer overhoud. Zoals je ziet, doe ik dat in een afsluitbaar (Mepal)bakje. Dan trekt de smaak niet door de hele koelkast. De Gyros is een verhaal apart, eens kijken of ik dat recept hier ook nog eens kwijt kan. En uiteraard serveren met, in ons geval Zilvervliesrijst. Alles was op en ik kreeg meteen de vraag of dit het voorgerecht was….

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Oh is zo heerlijk Tzatziki

 2. Zo’n blog smaakt naar meer.

 3. En het leven is goed! Tenminste, zo leest het weg. Ik ben zelf niet zo van het koken en zo.

 4. De barbaren hier in huis willen geen Grieks eten, maar ik vind het er geweldig uit zien! Met extra knoflook! 😉

 5. Je hebt van die dagen dan kom je geen tijd tekort.

 6. Ook al zo’n dag waarop alles vanzelf lijkt te gaan, dat is fijn.

 7. Beter dat de lego steentjes passen dan dat je ze onder je voet hebt.
  Ja sinterklaas komt over 9 dagen al binnen hier in de stad, dan mag een sinterklaascadeau voor Jeslynn niet ontbreken.
  Je hebt een mooi gerecht bereid. Hans

 8. Ik ben geen geld in de keuken, maar zelf tzatziki maken kan ik (sinds afgelopen zomer) ook 🙂

 9. Ik houd niet van saus, maar ik ga er vanuit dat het heel erg lekker was. Koken is sowieso leuk om te doen. Als ik kook, ga ik er iig helemaal in op.

 10. En bedankt he.. daar ben je nou al die tijd voor aan het werk. Voorgerecht, maar het was dus wel superlekker…..

  Love As Always
  Di Mario

 11. Goede morgen Sjoerd. Je hebt dus weer heerlijk gekookt in je nieuwe keuken, ik maak voor mezelf meestal simpele dingen, die wel gezond zijn, maar niet teveel tijd kosten. Uitgebreid koken doe ik alleen als ik gasten heb. Nou je had vast wel voldoende gemaakt, maar dat ze meer willen, bewijst dat het heerlijk was.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 12. ik ben eerlijk, ik maak mijn tatziki met een potje van oil en vingar
  maar dit zal zoveel lekkerder zijn, daar twijfel ik niet aan
  mmmmm, ziet er goed uit
  Een @->- voor jou.

 13. Fijn dat alle steentjes goed passen.
  Dat was een goed besteed dagje…!

Geef een reactie