Electrische Spam in Amsterdan

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Van Bertie kreeg ik de foto van dit trafohuisje uit het parool, gemaakt door Carly Wollaert, voor de rest laat ik het over aan Bertie
<Bertie schrijft>Hoi Sjoerd,
Ik heb weer wat foto’s voor je. En zoals altijd. Als het je niet bevalt doe je ze gewoon weg hè. Ik vind de foto van het trafohuisje met Hereford het leukst. Die stond dan ook in de krant. Het Parool. Een blik Corned Beef inspireerde Carolien Feldbrugge tot haar kunstwerk op het Hildo Kropplein in Amsterdam Oost. In het verleden waren hier een abattoir (tot 1985) en een veemarkt, vandaar.
Bertie</Bertie schrijft>
Het is niet echt een foto, maar ik vind het toch een vermelding waard. Wellicht dat iemand er in de buurt komt en een echte foto wil doneren.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

 1. I love it, Wat origineel.

 2. Een foto is toch een foto! En deze is wel een mooie!

 3. Apart.. zelfs met streepjescode.

  Love As Always
  di mario

 4. Het is zeker spam, wel een grappige uiting.
  Het voorkomt ook nog een dat er graffiti op wordt aangebracht. Hans
  http://kunstbijdekey.nl/kunstwerken/transformatorhuisje/

 5. Apart huisje. Heb de laatste tijd veel problemen om een reactie hier achter te laten. H.heb telkens. Ongeldig beveiligingstoken. Ben ik de enige.

 6. Echt een prachtig trafohuisje. Die kleuren fleurt de “hele” buurt op. Maar goed dat jou lezers overal en nergens vandaan komen (-:

 7. Mjah, als dit het veldje is waar mijn oud oom en tante op uitkeken met hun woning, kan ik weleens een tussenstop maken in Oost… en gaan zoeken… you will know if i do 😉

  x

  • ik had ff op het kaartje moeten kijken, wat beter, dan had ik al kunnen zien, nope… niet bij mijn oud oom en tante in de buurt waar ik als kind kwam, hahaha

 8. Grappig. Het staat wel mooi in het zicht zo.

 9. Het is weer eens wat anders, en met het verhaal erbij heeft het wel wat.
  Nu nog een strakke foto zien te krijgen … 🙂

 10. Leuke beschildering zo op dat huisje. Ik had er een nep oprol sleutel op gemaakt (de regenpijp iets verbouwen aan de bovenkant) zodat het 100% een echt blik leek.

 11. Tijden geleden dat ik zo’n spam op tafel zag.
  Leuke herinnering aan vervlogen tijden.

 12. Goede morgen Sjoerd, ik keek eerst wat oppervlakkig naar de foto en dacht dat de tekst eronder ‘heeeeeeelp’ was. Wat in combinatie met dat abattoir ook wel had kunnen begrijpen, maar toen ik beter keek stond er gewoon hereford onder. Dus het was niet zo humoristisch als ik in eerste instantie dacht.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

 13. dit is weer eens iets anders….
  en mooi
  Een @->- voor jou

 14. Leuke herinnering voor die het weten.
  Fijne zondag.

 15. Stond er al in 2009 en is houdbaar tot 1995. 😉
  https://goo.gl/maps/1J7fWidgzc22

Geef een reactie