Kaijt

Sakkerdjie, gisteren voor dag en dauw op, om kwart over zeven eerst richting dokter, daarna snel naar huis om Jeslynn op te vangen, boterham eten en daarna winkelen met Jeslynn, toen we daar buiten kwamen was het redelijk hard aan het regenen, van die ijskoude dikke druppels regen met af en toe een vlokje sneeuw ertussen. Dan kan het toch beter sneeuwen denk ik dan. Daarna ook maar even een blik geworpen op onze adoptievogels. De mezen vliegen af en aan naar de voerbak, maar dan moet die uiteraard wel gevuld zijn. Zo te zien hebben de rakkers meer trek in pinda’s dan in de vetblokken of de zonnebloempitten. We hebben ook een winterkoninkje en een roodborstje in de tuin, die wachten geduldig tot de familie Mees wat ruimte maakt. Ik vind het schitterend, de natuur regelt dat allemaal zelf.
En dan wordt je overvallen door een mededeling dat een collegablogger (Zeekraai), Erik Klappe, plotseling is overleden. Ik wens de familie en vrienden heel veel sterkte toe. Requiescat in pace. Een zeer koude dag gisteren.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Ja Sjoerd ik ben ook heel erg geschrokken en verdrietig dat hij is weggevallen.. En kon nergens de juiste info vinden al heb ik wel puzzelstukjes aan elkaar geplakt inmiddels. Denk ik. De laatste woorden waren:’koffie?’ En daarna was het stil. Juist hij die met zijn eigenheid en liefde voor natuur dochters rode Stockholmse huisjes IJsland Terschelling Het klokhuis de cameraman de bootliefhebber kampeerder en koffieverslaafde. Wit Rusland. Ik ben blij dat je er even iets over geschreven hebt.

 2. saltyletters.blogspot.com

  Samen verdriet delen maakt het missen niet minder maar zorgt ervoor dat je er niet aan ten onder gaat…

 3. Gecondoleerd met het overlijden van je bevriende blogger, Sjoerd. Ook digitaal kan een vriendschap bijzonder waardevol zijn en daar komt ineens abrupt een eind aan.
  Wij voederen ook de gevederde vrienden bij en de mezen hebben hier dezelfde voorkeur als die bij jou.

 4. Gecondoleerd Sjoerd, met het overlijden van een blogvriend.

 5. Altijd naar, als mensen doodgaan, bah. En doktersbezoeken zijn ook al niet zo fraai. Gelukkig is er nog natuur om van te genieten. Het weer dan weer minder.

 6. De natuur regelt alles, ook het afscheid nemen, gecondoleerd met het ontvallen van de medeblogger.

 7. Het nadeel van vroeg opstaan dat het nog zo donker is.
  Winkelen met Jeslynn maakt alles weer goed, maar het was inderdaad vies weer vandaag geen sneeuw meer te zien.
  Is altijd wel gezellig een vogel voerplek.
  Gecondoleerd met het verlies. Hans

 8. Ik durfde maandag de weg niet op ivm code oranje, achteraf onzin want de wereld was en bleef groen in Zuid-Limburg. Dinsdag had ik een kappersafspraak in Gebrook, gelukkig ging dat helemaal goed 🙂

 9. Hier is het voederhoekje afgelopen weekend ook weer in gebruik genomen. Altijd leuk om wat leven in de winterse tuin te zien.
  Sterkte voor de familie en andere nabestaanden van je collega blogger.

 10. De vetbollen waar hier de mezen niet op afkomen blijken lijsterbollen te zijn 🙂
  zo onverwacht overleden, dat is altijd schrikken… sterkte voor de nabestaanden.

 11. Ik werd vannacht wakker vanwege keiharde storm die tegen het huis stond te beuken. Maar alles liever dan sneeuw.

 12. Goede morgen Sjoerd. Ik zal vandaag ook het voerhuisje maar weer ophangen, want zo los op de stenen tuintafel is een beetje link met katten in de buurt. Ik wens je een fijne donderdag toe.

 13. Hier is de sneeuw verdwenen. Bakken regen kwamen in de plaats. We zorgen ook voor de vogels in onze tuin, maar veel zijn er niet.
  Sterkte voor de familie van die collega blogger.

 14. Gecondoleerd met het verlies.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Ja, het zijn nu echt gure dagen..!
  Leuk als de vogeltjes lekker bij je komen smullen… 🙂

 16. ik heb buiten ook zo’n huisje staan, en ik zie alleen maar kraaien, maar ja, die moeten ook eten….
  Jeslynn zal die sneeuw wel mooi vinden
  Een @->- voor jou.

 17. Ik vind het heerlijk hier in ons appartement en zou ook niet meer terug willen naar ons oude huis,maar……… de vogeltjes ’s winters in de tuin dat mis ik inderdaad wel. Hier op het terras iets ophangen heeft geen nut daar komen alleen meeuwen op af.

Geef een reactie