Duplo

click to see the pictures big

bVision & Photography

In mijn jeugd bestond het nog niet, Ole Kirk Christiansen, een Deense timmerman, die in eerste instantie houten speelgoed maakte, was er nog aan het denken. De steentjes hadden niet zo’n mooie pasvorm en het materiaal werkte ook niet mee. De eerste echte Legostenen werden pas in 1958 geproduceerd in het Deense Billund. Van een toen nieuwe kunststof, ABS, de afkorting van acrylonitril-butadieen-styreen. De eerste duplo stamt pas uit 1969, mooi op tijd voor de geboorte van mijn kinderen. Die er dan ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Onze “Bumba” Jeslynn is Duplo nu aan het ontdekken. Een gedeeltelijk door het Kruidvat gesponsorde Duplotrein maakte in het weekend zijn opwachting, en ze was meteen verkocht. Bumba kijken op Oma’s telefoon was ineens even uit de gratie. Zelfs opa vond het leuk om met Duplo te spelen, eh, met Jeslynn te spelen… De blokken met de nummers zijn favoriet. Ideaal om te leren tellen en de kleuren te leren onderscheiden.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Mijn broer had vroeger dozen vol met Lego. We hebben er wat mee gespeeld. Kinderen blijven altijd kinderen en gek op Duplo/Lego. Op de foto zie je hoe geconcentreerd Jesje bezig is. Zo lief!

 2. Oh ja, altijd goed, jongen of meisje, en reminds me, dat ik de duplo nog een keer op moet halen bij iemand die van mijn dochter is, ik denk dat ik het zelf weer nodig heb straks 😀

  X

 3. Lego en eerst duplo blijft het mooiste speelgoed dat er is. Je staat er trouwens versteld van he hoe snel ze de telefoon en tablet door hebben.

 4. Prachtig speelgoed inderdaad.

 5. Fijn dat opa er ook van geniet

 6. Ja, het speelgoed is allemaal veel beter geworden! En wat komt er allemaal nog, niet aan te slepen.

 7. Groot geworden met de Lego… Duplo was er toen nog niet….

 8. Duplo is zeker heel geschikt voor de kleine kinderen, geen stik gevaar.
  Het is een wijze dame Jeslynn, ze straalt het uit op de foto. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de wollige Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 9. Ik heb nog bergen Lego.

 10. Mijn zoon heeft veel en lang met lego gespeeld. Er is tegenwoordig enorm veel variatie in dat speelgoed.

 11. Als ze de smaak eenmaal te pakken heeft, dan kan Jeslynn nog jaren vooruit met Duplo en Lego. Er is veel minder goed en leuk speelgoed denkbaar.

 12. Onze kinderen speelden er ook al volop mee. Het ziet er alleen nu wel veel leuker en gevarieerder uit.

 13. Wat een krullen krijgt ze zeg! Prachtig

 14. Ja voor opa’s en papa’s is het soms heel leuk om ineens met hun (klein)kinderen te spelen. Helemaal als er duplo of lego bij komt kijken.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Leuk speelgoed voor dat kleine grut… 🙂
  Ook een mobiele telefoon zal geen problemen voor haar opleveren, de jeugd wordt er mee groot gebracht.
  Mooie dag.

 16. Goede morgen Sjoerd. Laura heeft ook een duplotrein, maar die is natuurlijk voor driejarigen, compleet met rails en het geval werkt op batterijen. Tja ook die schermpjes van tablets en telefoons, vinden die kleintjes erg leuk. Ik hoorde wel dat ze er op den duur slechte ogen van krijgen, maar zo vaak zal Jesje er niet naar kijken, nu ze zo’n mooie trein heeft lekker spelen heerlijk toch voor die kinderen dat ze in een land geboren zijn waar dat gewoon kan.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

 17. nu je het zegt, mijn zoon is van 1986 en die begon ook met duplo en toen met lego, waar is de tijd naartoe
  Maar Jeslynn kan al met alles goed om en dat hoort ook zo
  Een @->- voor jou.

Geef een reactie