culinairia

Voeding als wetenschap wordt steeds belangrijker in onze omgeving, was het vroeger nog calorieën tellen bij het samenstellen van een eetpatroon, tegenwoordig kijkt men naar alles, de vetten, de koolhydraten, de suikers in die koolhydraten en ga zo maar door. Toch zie ik voeding meer als culinair genieten van datgene wat er op tafel komt, of dat nu verzorgd wordt door een gastheer of gastvrouw in een restaurant of gewoon thuis aan tafel. Daarmee komen we wel uit op het zwakke punt thuis, wat eten we vandaag is wellicht een van de meest uitgesproken zinnen in de wereld. Eigenlijk zou het moeten zijn iedere dag wat anders (culinair en meegaand met de seizoenen) of wat de pot schaft zoals vroeger. Aardappels met groenten (en jus) en af en toe een stuk vlees om veel jus mee te maken voor de dagen dat er geen vlees wordt gegeten. Mijn voorkeur gaat uiteraard uit naar het culinaire gedeelte, het experimenteren met exploderende smaaksensaties… oeps, zelf verzonnen, waar haal ik het vandaan. Maar uiteraard lukt dat door beperkte tijd, ook niet iedere dag. Mijn voorkeur is beslist niet naar de frituur, de chinees, de burgers, de griek of andere uit de grond gestampte fastfood ketens. Maar wat maakt u vandaag, hier op tafel staat straks een chow mein schotel, uiteraard zelf gemaakt en niet van de Aziaat.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Zelf maken is altijd beter dan halen of kopen, en dit is vaak zo simpel, zo snel klaar, alleen het snij werk vaak, maar als dat gedaan is… Ziet er heerlijk uit!

  X

 2. saltyletters.blogspot.com

  Ik wil graag 3 van die porties bestellen , kan dat?

  Vandaag wordt het snert, zowel het eten als het weer , ook dat kan een combi zijn.

 3. Ziet er lekker en gezond uit!
  Ik eet geen suiker en snelle koolhydraten omdat ik daar beroerd van word. Om vetten maak ik me niet druk…
  Fijne zondag ♥

 4. Ziet er heel lekker uit

 5. Het maakt mij allemaal niet zoveel uit, als het maar warm is is het al snel lekker!

 6. Kost uit eigen pan is het meest gezonde en geeft meer levens vreugde.
  Laat me zelden verleiden tot kant en klaar. Hans

 7. Gisteren moest ik overwerken, maar tussendoor toch naar huis gegaan om even warm te eten. Geen snelle vette hap, maar gewoon zelf gekookt, Er gaat toch niets boven wat zelf gemaakt.

  Love As always
  Di Mario

 8. De chow mein ziet er goed uit! Hier zijn ze vooral van de p-gerechten, helaas.

 9. Zou zo willen aanschuiven!

 10. Ha! Dat komt mooi uit! Aangezien ik de enige ben die hier eten op tafel zet en ik vanmorgen doorgegeven heb dat ik na al dat gesukkel van afgelopen weken vandaag een snipperdag neem, weet jij denk ik wel waar wij vanavond zullen zitten 😀

 11. Peulen, taugé dat zal wel smaken!

 12. Het is vrijdag, en dan is de kans groot dat ik vanavond een lekker bordje frites met een echte bal gehakt krijg.

 13. Ik zie eten als energievoorziening van het lichaam en brein. Het hoeft voor mij absoluut niet elke dag feest te zijn op tafel. Ik let wel op wat ik eet en drink.

 14. Weet het nog niet.. Zou wel eens pompoensoep kunnen zijn.

 15. Het ziet er inderdaad lekker uit.
  Wat we gaan eten vandaag hangt af van de inspiratie van mijn vrouw.
  Tussendoor eet ik wel wat boterhammen op het werk.

 16. Goede morgen Sjoerd. Vandaag zal ik waarschijnlijk iets met prei eten, prei maak ik altijd zoetzuur klaar en ik weet nog niet wat ik er bij ga doen,misschien vegetarische
  kleine gehaktballetjes , eens kijken wat ik nog heb liggen.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 17. Ik weet het nog niet, wat er vandaag op mijn bordje komt.
  Moet eerst nog boodschappen doen… 🙂

 18. vandaag hier, pasta, brocolli, vis, maar moet het straks nog zelf maken….
  en zelf gemaakt, dat smaakt
  Een @->- voor jou.

 19. Ziet er wel heel lekker uit.

Geef een reactie