bVision.nl

Nieuw project – De stoel

Vervelen hoef ik me nog steeds niet, het werk en de projecten stapelen zich op. Zowel op artistiek gebied alsook thuis. Een tijd geleden kreeg ik een stoel aangeboden die ik alleen maar af hoefde te halen, maar de eigenaresse bedacht zich en wilde er zelf nog iets mee doen. Het is een oude stoel en deze behoeft wel wat reparatie. Uiteindelijk wilde ze hem toch kwijt en vroeg of ik nog interesse had. Uiteraard, want zo’n stoel tref je niet overal aan. Hij is zelfs zo groot dat hij op geen enkele manier in mijn auto paste. Maar met een illegaal ritje kwam hij toch hier. Eerst de kast even afmaken, nou ja even, en daarna komt de stoel aan de beurt. Hij komt als hij klaar is op onze slaapkamer te staan.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Naast mijn laarzen staan

Tsja, dan sta je op kijk naar buiten en dan staan er aan de overzijde van de staat een paar laarzen op de stoep. Geen afgetrapte laarzen, maar gewoon een goed paar laarzen. Enkele buren hadden ze ook al gespot, maar wisten ook van niets. Wel een vreemd gezicht zo. De overburen hebben ze zolang in het portiek gezet, maar laat in de avond stonden ze er nog steeds. Net alsof iemand van schoeisel was gewisseld voor hij in de auto stapten en de laarzen gewoon vergeten is.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Murals – Stein-Elsloo

bVision & Photography

Jarenlang ben ik voor mijn werk destijds over de napoleonsbaan van Stein richting Elsloo gereden, de weg parallel aan de autoweg, waar een drietal viaducten liggen. Al jarenlang beklad en verwaarloosd, maar nu is is kunstenaar Roy Wagemans bezig met het maken van murals op alle zijwanden van de viaducten. Een megaklus die wel een maand of drie in beslag zal nemen. Een zijde van een viaduct is al klaar, waarvan deze foto’s getuigen. Waar ze niet van getuigen is dat deze ook reeds beklad is (geweest). Helaas vindt niet iedereen het mooi. Alle muren samen gaan de geschiedenis van Stein in beeld brengen, met de natuur, de cultuur en uiteraard ook de golvende lijnen van de Maas.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Verrast…

Verrast was ik zeker, ik weet alleen niet waarmee, en was te beroerd om uit te stappen en het te gaan vragen. En dat terwijl ik hier helemaal niet hoorde te zijn. Ik was op de automatisch piloot bij Appie op de Roda JC ring in Kerkrade uitgekomen, terwijl ik bij de Lidl moest zijn… Ahum, zal wel wat met de leeftijd te maken hebben, gewoon een afslag te vroeg gepakt. Maar goed, op de rotonde aldaar is men bezig om iets te maken, er staat al een soort sokkel en er waren mensen aan de buitenrand van de rotonde een soort steunen aan het maken. Joost mag weten wat het wordt, maar die leest hier niet. Dat wordt dus nog even afwachten.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Plantjeswinkel

Zaterdag hebben we eerst nog even bij mijn dochter gewerkt en daarna zijn we met zijn allen even naar de plantjeswinkel in Maastricht geweest. Mijn kleindochter had even haar dag niet en wilde eigenlijk niet mee. Maar ja, op deze leeftijd en een hele week naar school en naar de opvang kun je wel wat rust gebruiken en wat is er dan handiger dan een tablet. Voor ons werd het een confrontatie met de komende kerst. Aan de ene kant staat me dat tegen, maar het drukt je wel op de feiten. Alle gespaarde centen moeten worden uitgegeven die dagen, en hoe vroeger je begint… Maar om eerlijk te zijn was mijn gevoel van afkeer groter dan mijn koopdrang. Het bleef bij dat waar we voor gingen, een nieuwe plant voor in de woonkamer en even ertussenuit.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Trafohuisjes in Sloten(2)

bVision & Photography

We gaan weer verder met het verwerken van mijn archief, vandaag is deel 2 van Sloten aan de beurt, op de foto gezet door Bertie van haar weblog Bertiebo. Op verkenning door Friesland probeerden ze alle steden te bezoeken waar Fonteinen zijn geplaatst in het kader van Leeuwarden-Fryslân in 2018. Naast de fonteinen, kijken ze ook uit naar trafohuisjes en andere bezienswaardigheden. Hier in sloten vonden ze er twee, waarvan vandaag deel 2.
Zelf zeggen ze in Visit Friesland:
Welkom in de kleinste van onze elf steden: Sloten. Van strategische speler langs de waterweg van Sneek naar de Zuiderzee is het nu een mekka voor de watersporter en een knusse trekpleister voor wie de sleur wil ontsnappen. De binnenstad met zijn oude, prachtige woonhuizen en vestingwerken waar je een kanon kan horen afgaan geven het een charme die je nergens anders vindt.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Cadillac Eldorado

bVision & Photography
En rijden maar

Je hebt van die dagen zal de chauffeur van deze Cadillac Eldorado gedacht hebben doen een luide knal vanonder de motorkap klonk. Sakkerdjie, bij ons voor de deur. Ik ben toch maar eens even gaan kijken wat er los was met dit toch wel erg grote slagschip, gemaakt nog als onderdeel van de Fleetwood reeks van Cadillac. het bleek dat er een ontsteking was geweest in het luchtfilter van de motor en daardoor was het luchtfilter en gewoon afgeblazen. Gelukkig stond er een complete gereedschapskist in de achterbak, die bijna in het niets viel bij de enorme gastank die daar in lag. En na een spoedreparatie sloeg de motor weer aan en kon hij zijn tocht vervolgen.

  • Merk: Cadillac
  • Kenteken: 40-NU-15
  • Type: Eldorado coupé
  • Kleur: Wit/zwart
  • Bouwjaar: 1972
  • Aantal cilinders: 8
  • Motorinhoud: 8200 cc
  • Brandstof: benzine/G2 gasinstallatie

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

Hij doet ’t niet meer
gereedschap genoeg
hij doet ’t weer

bVision.nl een Parkstad Limburg blog