Austin A40 Countryman

Austin A40 Countryman


Austin A40

In 1947 werd deze Austin a40 geintroduceerd als eerste naoorlogse Austin. Een 1200 cc viercilinder motor met bovenliggende kleppen dreef de voorwiel aangedreven auto aan. En zeg nou zelf, meer Brits kunnen ze ze niet maken. verschillende uitvoeringen kwamen er in productie, waaronder de twee en vierdeurs saloon, en in begin vijftiger jaren deze countryman en een tweedeurs besteluitvoering. De Countryman is uitgegroeid tot een ware klassieker en daar hangt uiteraard een prijskaartje aan. De getoonde auto uit 1951 is geheel gerestaureerd en is in nieuw staat. hij is te bewonderen bij Hyman ltd, waar ook de foto’s vandaan komen. De prijs voor de liefhebber valt niet tegen: $36,500.00. Alleen, ik heb het even niet liggen.


Austin A40

15 Comments

 1. Ik vind het een beauty en ik kan mij zoiets ook nog wel een beetje herinneren. het poppetje doet haar werk goed, en zo’n vrije woensdag heb ik ook en kan ik van harte aanbevelen. Ik snap dat het voor jou even afzien is.

 2. 36.000 dollar??? Daar sta ik toch wel van te kijken! het moet een zeldzaam exemplaar zijn dan, lijkt me zo.
  Hij is leuk hoor, maar dan betaal ik toch liever slechts zo’n 6000 euro voor een perfecte Rover P6 viercylinder zoals die van mij (maar die is niet perfect).

 3. Je hebt weer een bijzonder model uitgekozen vandaag. Ik geloof niet dat ik hem in werkelijkheid al eens ben tegengekomen, maar ik vind het zeker in deze kleurstelling een mooie wagen.

 4. Welkom op ollies blog ,
  Beste Me , Ollie is een Anglofiel waar u best al gemerkt heeft. Ollie was als kind veel in Albion . Hij was verliefd op de oude wagens en Vans , die een speciaal karakter hadden . En dan de opschriften op die vrachtwagens zoals Peter Nicholas & Sons Timber and woodwork enz. Nostalgie jongen ongelooflijk. Ollie is ook altijd te vinden voor de buis als “The antiecque road show ” op BBC2 is op zondag.
  En deze wagen , fantastisch jongen ! Mijn nonkel had ook een Austin Martin maar gebogen naar achteren zoals de Volvo Amazone indertijds.
  Interessante blog.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: