De roofvogel – door Frank

Tijdens onze vakantie op Cyprus (of is het in Cyprus) wandelden we vrijwel elke dag, van het hotel, langs de zee richting haven en later ook weer terug. Een wandeling van zo’n drie kwartier. Tijdens de wandelingen hadden we al een paar keer een roofvogel zien vliegen en af en toe hing hij stil in de lucht, om te kijken of er een prooi op de grond voor hem was. Op een dag was hij zo dichtbij, dat ik er zelfs met mijn niet al te veel vergrotende lens op mijn camera, een paar foto’s van kon maken. Meestal heb ik op mijn camera een zoomlens zitten met een bereik van 16 tot 105 mm. Dat is flinke groothoek tot een heel klein beetje telelens. De meeste foto’s die ik maak, zo’n 95%, zijn met die lens gemaakt. De vogel, ik denk dat het een valk was, vloog steeds een eindje voor ons uit. Soms naar beneden duikend en we hebben hem ook met een prooi weer op zien vliegen. Wat ik nog nooit gezien had, was dat de vogel in de vlucht aan de prooi tussen zijn klauwen was aan het pikken. Hij at volgens mij vliegend, mooi om te zien.  Wat ik al zei ik had niet zo’n sterke lens bij me dus dat heb ik niet kunnen fotograferen. Ik heb altijd maar één lens bij me, en die zit op de camera. De rest meenemen vind ik teveel sjouwen. Ik besluit altijd voor ik vertrek welke lens het gaat worden die dag en daar moet ik het dan mee doen. Daags daarna had ik een sterk vergrotende lens bij me, maar toen hebben we de vogel niet gezien. Wel andere vogels, waarvan ik ook een paar foto’s heb gemaakt en daarmee was het voor mij ook goed.

17 Comments

 1. Heel herkenbaar dat van die 1 lens, hou ook niet van dat gepakt en gezakt zijn, heeft zo zijn voor- maar ook z’n nadelen he.

 2. Zo laag mag ik nu nooit vliegen.

 3. Hij is wel erg mooi, zonde dat je de andere lens niet bij je had.

 4. Zelfs als je al je objectieven bij je hebt is er meestal de verkeerde verbonden met de body van je camera.

 5. Wow prachtig! Wat een spanning staat daar op die vleugels. Kan me wel voorstellen dat je maar 1 lens meeneemt..
  Dat is voor mij de reden geweest dat ik weer overgestapt ben op de normale camera…

 6. ja, wat je schiet is weer mooi meegenomen, en dat die rovers er niet standaard zijn heeft ook wel weer wat, vind ik. Ik zie overigens geen verschil tussen Cyprus.

 7. Ondanks de beperkingen heb je er toch een paar knappe foto’s vam kunnen maken.

 8. toch de 70-300 in de tas meenemen, andere lieden gaan naar de sportschool om te powerliften, jij kan dat in de vrije natuur!

 9. Mooi om te zien altijd, hier in de polder Zie ik ze ook regelmatig.

 10. Ik heb twee telelenzen, eentje extra lichtsterk, maar die is erg zwaar dus niet makkelijk uit de hand te bedienen… altijd een afweging die je moet maken… ben nu bezig met een Fish eye lens, voor FUN fotografie. Hoop hem snel in handen te hebben

 11. mooi om die vogels te kunnen fotograferen.

 12. Wauw, mooie foto’s! 😀
  Ik zie hier in de buurt regelmatig roofvogels, maar nooit als ik mijn camera mee heb. Ze doen het er om volgens mij. 😉

 13. Mooie foto’s …!!
  Fijne dag vandaag.

 14. Mooie foto’s, zonder meer, met water zelfs… Maar daarom ben ik zo blij met mijn 18 – 180 lens.

 15. Die heb je knap genomen

 16. Zo die opnames nooit kunnen maken Frank ! Proficiat !

Geef een reactie