Gasuitbraak

Sinds woensdag heerst er in huize bVision gasalarm, sinds gisteren op kantoor ook. De oorzaak is het onderstaande….

bVision Photography

Men neme:
Spliterwten 1 pak
Knolselderij 1/4
Grote ui
Winterpeen
Selderij
laurierblad
Spek 500 gram
Rookworst
4 bouillonblokjes
twee liter water

bVision Photography

Snij alle ingrediënten behalve de rookworst aan dobbelsteentjes breng het water aan de kook en doe alle ingrediënten in de pan (denk eraan een grote) en laat het geheel zachtjes zo’n anderhalf uur doorsudderen onder af en toe roeren. Je moet klein gas gebruiken anders brand de soep aan. Snij de rookworst in dunne schijfjes en voeg deze aan de soep toe. Na 10 minuten meetrekken is het Soeppie gaar en klaar. Een ijsbeentje erbij mag ook, maar dan wordt het wel een hele grote caloriebom en moet de soep een uurtje langer pruttelen. Overigens doe ik normaliter een metworstje erin snijden om het wat meer cachet te geven, maar het mocht niet van A.
De inwendige regeneratie komt vanzelf op gang en kan gepaard gaan met de productie van niet naar parfum riekende grote hoeveelheden gassen. In deze periode ben ik dus absoluut niet rookvrij. Gatverpieleke, ik ben blij dat de pan leeg is en mijn collega’s ook.

24 Comments

 1. Ik laat altijd voor mij koken, zodat ik niet meer weet wat er in zit. Maar ik proef het wel.

 2. Het verklaart wel meteen de termen ‘gastronomie’ en (hij of zij) ‘gast’ aan tafel. 🙂

 3. Dat geeft niet. Webloggen is reukloos.

 4. Ha Sjoerd,

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 5. Kan mij hier best wel iets bij voorstellen, gelukkig dart de pc nog geen geuren kan verspreiden. 🙂

 6. Ach Sjoerd op z’n tijd knallen en gassen loslaten geeft mij een heerlijk gevoel. Alleen doe ik dat liever niet in het bijzijn van Mara. Collega Frank heeft dus mazzel dat ie deze week niet bij jou zat op kantoor. Ik wens je een knallend weekend toe vol met gassen en zoals je gezien zult hebben op de foto in de mail hebben we Maastricht wel meegenomen.
  Saludos
  Albert

 7. Mmmmmm, lekker, een echte ouderwetse pan soep, mèt recept!

  Hier staat de pompoen op, ook soep, dat wordt weer “eten met klagende kinderen zometeen’ 😉

 8. Maar goed dat het ruiken van andermans blogbericht nog niet bestaat. Houden zo.

 9. Gasalarm … ja, ja in snap het .
  Wel een lekkere kost voor als het buiten koud is

 10. Ik begin ineens trek te krijgen …

 11. Ha ha tja als het lekker is moet het maar………
  😉

 12. als het maar lekker is, de rest laat me koud.
  gas geve dus !

 13. Lekker spul. Zelf maak ik het tegenwoordig nog wat bonter. Ik hou van snert, en voor mij als alleengaande heeft Unox daar een handige oplossing voor met een 300 grams blikje. Die kost de helft van hun 300 grams zakken en de samenstelling is beter. Nou pas ik dat dus een beetje aan naar een maaltijd soep. Om te beginnen voeg ik 91,6 gram rookworst toe en 2 handjes mexicaanse wokgroente (vooral veel van die rode bonen, ui, mais en paprika). Om de smaak wat op te krikken gaat er vervolgens nog een mexicaanse kruidenmix door. Gevolg is dat het een soort mengvorm is tussen snert en chili-con-rookworst. (Verder gaan er nog een paar broodkruintjes door, raken die ook eens op.)

  Zo klaar en erg lekker. In de bieb krijg ik nadien alle ruimte om mijn krant te lezen. Ik moet alleen af en toe een andere stoel pakken omdat daar steeds gaten in branden. 🙂

 14. het is er zeker weer voor, snert, al geef ik er zelf niet meer zo om, vroeger wel…

 15. Moet kunnen af en toe en je mag dat niet onderdrukken hè, daar komt maar buikpijn van haha. Heerlijk!

 16. Ik ben gek op snert. Maar met mijn spastische darm syndroompje heb ik daarna altijd weer spijt als ik het gegeten heb :S

  Fijn weekend!

 17. Heerlijk, maar ik eet het het hele jaar door als het moet. Zelfgemaakt.
  Ik vind de oplossing van Rene geweldig 😀

 18. Ik ben blij dat ik deze week elders vertoef; Mensen ik zit normaal tegenover Sjoerd op kantoor. Dat komt allemaal onder het bureau uit. Er zitten bij ons op kantoor overigens nog een paar collega’s die van gasvormend voedsel houden. En daar wordt je dan geacht ook nog te werken. 🙁 Ik moet dit blogje maar eens meenemen naar mijn beoordelingsgesprek. Dan krijg ik wellicht opslag vanwege al die verzwarende werkomstandigheden.

  Ik vind erwtensoep ook erg lekker!
   

 19. MMMMMMMM….Heerlijk…!!
  Ja, daar is het nu wel weer tijd voor.
  Er mogen vast nog wel meer gasdagen komen.
  Fijne vrijdag en op naar een mooi weekend.

 20. Leve het gas ! Ziet er heel lekker uit.

 21. Niets mis met een beetje natuurlijke gasvorming, Sjoerd! Lijkt mij een heerlijk recept.

 22. Prima recept dat ik meteen opsla. Ook vanwege de interessante variaties die ik erin aantrof. Ik zal ze hier ook eens een poepie laten ruiken.

 23. Gewoon alles in de blender gooien!
  En dan eet smakelijk!

 24. Ha Sjoerd,

  Heerlijk snert, dat is zo lekker gezond, goed voor de darmen.
  Past goed bij de lagere temperaturen, ik ga er voor. oma

Geef een reactie