Stapstenen
Stapstenen

Stapstenen

Opdat wij nooit vergeten

bVision Photography

Deze twee liggen in Maastricht in de Grote Staat bij nummer 19. Meteen dacht ik terug aan mijn opa die in het verzet zat en net in de laatste maanden van de oorlog werd opgepakt. Hij heeft geluk gehad om na drie maanden te worden bevrijd door onze bondgenoten. Velen hebben hier geen weet meer van, en krijgen hoop ik zo’n zelfde gevoel als ze van deze monumentjes tegen komen. Isidore Schaap en Frederika Roza Schaap-Kamerling ik geef jullie aan het internet, zodat jullie nog een tijdje verder leven in onze gedachten..

De Commissaris van Politie te Maastricht verzocht opsporing, aanhouding en voorgeleiding van Isidore Schaap en Frederika Roza Schaap-Kamerling, beiden wonende te Maastricht. Zij hadden zonder de daartoe vereiste vergunning hun woonplaats verlaten.
Algemeen Politieblad, nr 37, 17 september 1942, 1044, bericht 1931 (Met deze omschrijving werden joden aangeduid die waren ondergedoken. www.joodsmonument.nl)

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Waarom vragen we ons ook niet direct af waarom zoveel nederlanders meegeholpen hebben om de joden te vervolgen. Waarom een paus nooit iets afkeurends heeft gezegd over de praktijken van Adolf en zijn vrienden, terwijl de huidige paus, een Duitser notabene, probleemloos zijn voorgangers heilig wil verklaren. Hachelijk doet geen recht aan wat veel Joodse mensen is aangedaan, afschuwelijk voldoet beter!

  2. Ik vind het heel erg triest en ook wel mooi. Hier in Winschoten zijn ook een aantal monumenten, die horen er gewoon bij. Als lidtekens die gekoesterd worden. Het minste wat men nog kon doen. En waakzaam blijven.

  3. Er is maar één ding goed geweest aan die Duitsers en dat is dat ze zo pietje precies alles bijhielden wat ze met de mensen deden. Daarom kunnen wij ze met feiten laten bestaan.

    Love As Always
    Di Mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: