Buitenring Parkstad (1)

Buitenring Parkstad (1)

bVision Photography

Heel Parkstad gaat op de schop voor de aanleg van een buitenring om Parkstad heen. Nog niet alle vergunningen daarvoor zijn afgegeven, maar het blauwe gedeelte op het kaartje mag al worden aangelegd en daar is men in februari dan ook mee begonnen. Tussen Hoensbroek en Amstenrade is een kantoorpark neergezet vanwaar de bouwvoorzieningen worden gecoördineerd. en er onstaat een soort maanlanschap in de Oostelijke mijnstreek, zoals dat vroeger zo mooi heette. De ring is nodig voor de ontsluiting van o.a. de plaatsen Brunssum, Schinveld, Landgraaf en in iets mindere mate Kerkrade(klik op het kaartje om het te vergroten). De foto’s vandaag zijn gemaakt ter hoogte van Amstenrade. Ter verduidelijking heb ik dit op de foto aangegeven met een groene punt op het kaartje in de foto. Op foto 1 staat mijn MG verdekt opgesteld. Alleen de snuit is nog zichtbaar.

bVision Photography

Het volgende stuk kunt u ook lezen op de buitenring Parkstad site en geeft een idee wat er allemaal bedacht is.
Het Voorkeurstracé voor de Buitenring loopt vanaf Kathagen (Nuth) ten noorden van de sportvelden en begraafplaats langs Vaesrade. Ter hoogte van het Van Hövell tot Westerflierhof, de Hommerterweg, de Allee/Akerstraat-Noord en het Amstenraderveld wordt de weg verdiept aangelegd. Vanaf hier loopt het Voorkeurstracé tussen Amstenrade en Brunssum naar de N274 ten noorden van Brunssum. Het tracé loopt om Brunssum heen, over de Mijnsteenberg naar de N299. De N299 wordt gevolgd tot aan de Torenstraat. Vanaf hier loopt het Voorkeurstracé over de Dentgenbachweg naar de Kaalheidersteenweg/Kerkradersteenweg. Op deze locatie wordt het tracé doorgetrokken richting de N300. Vanaf de aansluiting met de Hamstraat (N300) wordt deze weg gevolgd tot nabij de kruising met De Locht-Horbacherstraat, om vervolgens via het verkeersplein Avantis aan te sluiten op de N281.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Pingback: Buitenring Parkstad (2) « bVision & Photography

 2. Je ontkomt er niet aan, als er maar goed over nagedacht is.
  Maar gaat wel weer ten koste van een stuk natuur.
  Je MG, heeft zich verscholen achter de haspels.
  En dat op de dag van de aarde. Hans

 3. luc

  Tja Sjoerd , dat is mijn stiel , wat moet ik erover zeggen ! Er is altijd iets die voor iemand niet juist is of verkeerd is . Hoeveel gejank en gebleir ik per dag krijg over dit en over dat ! Als de werken klaar zijn en de resultaten er zijn gaat dit over !

 4. Goede morgen Sjoerd, ik hoop dat de rest van het tracé ook aangelegd mag worden, anders hebben de mensen weinig aan zo’n stukje weg zonder aansluitingen.
  Een fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: