Spanning aan de fort Haakweg in Vrouwenpolder
Spanning aan de fort Haakweg in Vrouwenpolder

Spanning aan de fort Haakweg in Vrouwenpolder

Trafohuisjes bVision.nl

Dit, min of meer eenvoudige trafohuis is op de kaart gezet door Haba. Het ligt aan de ingang van het oude Breezand op de hoek van de Fort de Haakweg. Het huisje is redelijk nieuw, maar gebouwd in een stijl die meer op Oost-Duitse huisjes doet lijken. Niet het degelijke wat je van zo’n gebouw zou verwachten. Aan de andere kant staat toch zo’n 10.000 volt te wachten. Maar aan de andere kant hoeft een huisje ook niet mooi te zijn, alleen maar functioneel en veilig…

Trafohuisjes bVision.nl

Fort den Haak is een klein natuurgebied met duinen, poelen, graslanden en struweel. Het is gelegen op de plaats van de voormalige schans Fort den Haak, ooit gebouwd als verdediging tegen mogelijke Spaanse landingen op de noordkust van Walcheren. Op de landkaart is mooi de zee te zien waar het eigenlijk om ging.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

18 Comments

  1. Ik kom een paar keer per jaar in Vrouwenpolder, maar zo’n huisje valt toch niet snel op. Ik heb inmiddels een hele lijst met huisjes voor je die ik vast moet leggen, maar je moet wat geduldig zijn met me.

  2. Goede morgen Sjoerd, tja ik had het huisje eerder nooit gezien, ik ben er al jaren langs gelopen, het staat dus bij het park met de vakantiehuisjes. Daar zal het dus de stroomvoorziening wel verzorgen voor de vakantiegangers.
    Ik wens je een heel fijne zondag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: