DeSoto Fireflite

DeSoto Fireflite

bVision Photography

Day of MonthOh mén what a car. De volledige Amerikaanse autohistorie in een oogopslag. Protserig, overdone, vleugels, een grote bek en tierelantijnen. Maar wat maken deze bakken een indruk. Wat velen niet weten is dat DeSoto niet een eigen merk was, maar gewoon de top van de Chrysler modellen. In 1928 in het leven geroepen om topmodellen te creëren. Het merk werd genoemd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernando de Soto die onder andere de Mississippi ontdekte en gaf zo een beetje een mystieke naam aan dit merk. Concurrenten waren in het begin o.a. de Studebaker en later het door Chrysler overgenomen merk Dodge. In 1961 werd dan ook definitief de vlag gestreken voor DeSoto.

bVision Photography

Het model op de foto is een Fireflite uit 1955. Met zijn gewicht van 2 ton en een achtcilinder motor geen kleintje. Het model was op dat moment het vlaggenschip van Chrysler. Deze familiebak was een echt scheurijzer en met 255 pk, in 1955! en een powerflite versnellingsbak haalde hij binnen 11 seconden de 100 km/uur.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Wat een fraaie bolide! In mijn garage komt hij trouwens niet, daar is alleen plaats voor een moderne gezinsautomobiel. En als er ruimte zou zijn, een mazda mx5. Maar dat blijft tot op heden bij dromen.

  2. Goede morgen Sjoerd, was er een oldtimers show aan de gang daar?
    Deze auto zou nooit mijn favoriet zijn, hij kijkt me te chagrijnig met zijn bek vol tanden. Ik heb liever een vriendelijker ogende auto 🙂
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: