Spanning als voer in Swalmen.

Spanning als voer in Swalmen.

Trafohuisjes bVision.nl

Hoe spannend kan het nog zijn na zoveel afleveringen, ik zit inmiddels op trafohuisje nummer 159. Eigenlijk niet dus. Maar het blijft knagen, ik ga gewoon door met verzamelen. Zoals het weinig spannende huisje van vandaag.Maar wel een huisje wat je met heel veel moeite kunt vinden. Waar je alleen maar tegenaan loopt als je er naar op zoek bent. Het is alleen maar een deur als je erlangs rijdt. Maar ook deze in het midden Limburgse Swalmen, aan de stationsstraat, krijgt een kans.
November

Trafohuisjes bVision.nl

Ik heb al eerder het geweldig mooie station van Swalmen in beeld gebracht. Maar dit trafoschuurtje wat ligt bij de veevoederfabriek van Hilkens krijgt ook een kans. Swalmen is een rustig, maar ook een saai dorp geworden na de aanleg van de A73 van Echt naar Venlo. Maar als je van rust houdt, is dit een mooie plaats met Roermond bijna op loopafstand…

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

20 Comments

 1. Het is opvallend door de onopvallendheid. Van mij mag je echt nog een hele tijd doorgaan met het verzamelen van die huisjes. Ik kom altijd graag langs om ze te bekijken en die afleveringen verzaak ik nooit.

 2. Hoezeer dit trafohuisje ook zijn best doet om onopvallend op te gaan in de omgeving, die molensteen in die gevel trekt toch de aandacht.
  Kijkend naar de scheur in de muur zou dit huisje net zo goed in het aardbevingebied in Groningen kunnen staan.

 3. Annette Barendregt

  Je moet voorlopig zeker niet stoppen met die electriciteitshuisjes. Veel te leuke verzameling heb je! Ik zal wel weer eens op zoek gaan. Niet dat hier veel bijzondere staan, maar je weet maar nooit. Ik vind deze trouwens best bijzonder. Waar zie je dat nog: een molensteen gebruikt als bouwmateriaal? Nergens toch? Fijne zondag, ondanks het weer! ๐Ÿ˜‰

 4. Goede morgen Sjoerd, mij viel eerst die molensteen op, heeft er vroeger een molen op die plaats gestaan? Wel apart zo’n trafohuisje, ik zou het vast niet gelijk als zodanig herkend hebben.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

 5. Ik vind de ingemetselde molensteen interessanter. Van dit soort deuren zijn er erg veel en vaak zitten er alleen aansluitingen in voor 1 bedrijf. Hier naast mij bij het regionale ziekenhuis zijn 3 grote stalen deuren met de bekende symbolen en die zijn ook alleen voor het ziekenhuisverbruik. Laatst trof ik er 1 bij de Hema in de binnenstad. Niet echt treffen, ik wist al jaren dat die er was. Maar dat ding fikte uit een een groot deel van de binnenstad zat zonder stroom. Die had dus wel een nuts fucntie.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: