Datsun 240 Z Sport

Datsun 240 Z Sport

bVision Photography

Day Of Month
De Datsun 280Z werd gebouwd door Japanse automerk Nissan, bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt. Nissan verkocht tot en met 1983 sommige van zijn wagens onder de naam Datsun. De 280Z houdt sterk verband met de Nissan S30, een wagen die in Japan werd verkocht onder de naam Nissan Fairlady Z. De 280Z was de laatste uit het destijdse Z-gamma. In 1978 werd hij opgevolgd door de Datsun 280ZX. Deze auto werd gespot door Annette Barendregt. De auto heeft als bouwjaar 1974.
Nissan produceerde relatief betaalbare sportwagens ook wel “Z Cars” genoemd, een verwijzing naar de destijds populaire televisieserie: “Z-Cars”. Alle Z’s hebben achterwielaandrijving en een zescilinder inlijn motor. De eerste Z, de 240Z, ontstaat in 1970. Deze auto met een 2,0 liter, 150 pk zescilindermotor werd in de VS geïntroduceerd met de toevoeging Fairlady. De 240Z (in Japan Nissan S30 genaamd) was Nissans eerste generatie tweezits coupés en werd geproduceerd van 1969 tot 1978. Standaard hadden ze schijfremmen voor en trommelremmen achter.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Annette Barendregt

    Sta ik er eindelijk op………….mis ik het bijna. Sorry! En bedankt dat je mijn foto zoveel eer aan doet. Dat maakt het fotograferen van zulke juweeltjes nóg leuker! Trouwens: wat is die MG toch schitterend! Ik zou er bijna jaloers van worden. Ik blijf op de uitkijk staan voor je, hoor! In de haven zie je nog weleens wat bijzonders op het gebied van auto’s, want daar kan je lekker scheuren om hem uit te testen.

  2. Mooi zeg, wat een nostalgie. Ik herinner me vooral de Datsun Sunny (of later de Nissan Sunny). concurrent van de Toyota Corolla. Wij hadden de Simca 1100 en later de 1300. Mooie tijden 🙂

  3. Frank-103

    Dat waren hele leuke en kwalitatief erg goede sportauto’s, het is eigenlijk vreemd dat je ze nooit meer ziet, terwijl er genoeg oude Porsches op straat te zien zijn! Na de 300zx was het volgens mij gedaan met deze sportauto’s. Er was ook nog een kleiner sportautootje, de 180sx / 200sx, die vond ik zelf nog mooier om te zien.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: