Op veler verzoek toch een handleiding voor het samenstellen van een recept voor pizza. Voor de duidelijkheid zal ik even het recept voor het deeg weglaten en er vanuit gaan dat u even een kant en klaar deeg bij Appie, of in dit geval bij de Jumbo koopt. Met een beetje knippen en plakken, of in mijn geval snijden bedekt u de hele plaat van een oven. Ik heb een elektrische oven met onder en boven warmte en bak straks op 220 graden. Als eerste gaat er dan in dit geval salsa saus op vermengd met een beetje tomatenketchup, maar u mag daar uiteraard ook een lekkere tomatensaus van Heinz voor pakken.
Daarna gaat er uiteraard kaas op. Welke is naar de smaak van de maker, maar in dit geval een droge mozzarella.
Daarna gebruik ik wat ham, welke mag u uiteraard zelf weten, maar een Italiaanse ham heeft hier mijn vooorkeur.
Hier moet pizza zeker een klein visje bevatten. Dat word meestal een ansjovis, lekker een beetje zeezout erbij
Dan komt pas echte smaak met een peperworstje, een andere worst mag uiteraard ook, of weglaten uiteraard.
Het spaans pepertje is uiteraard voor de echte liefhebber, Me! dus, de rest wordt zonder…
Een pizza zonder tomaten kan niet deze gaan er dus zeker op. Wel lekker dun snijden.
Daarna de een uitje, met wat Italiaanse kruiden en klaar zijn de voorbereidingen
Nog een beetje kaas en kruiden erover en de pizza kan in de oven
Het resultaat is dat iedereen hier het een super pizza vond…
Hartelijk dank voor deze handleiding die ik als koker – in – ontwikkeling maar wat goed kan gebruiken.
Door mijn tomaten allergie zal deze nooit om mijn bord liggen, maar…………wat ziet hij er lekker uit!!!! Pizza Culinara! Heerlijk.
Het water loopt me in de mond. Grappig dat ik vaak dezelfde ingrediënten gebruik (met uitzondering van de ansjovis en de pepers) maar een andere volgorde. Ziet er heerlijk uit.
Zonnig weekend!
Ik ga het zeker eens proberen, ik wist niet dat het kant en klaar te krijgen is. Heet het gewoon pizza deeg dan? En waar moet ikhet zoeken?
Dat is een echte pizza van eigen bodem. Hans
Heel fijn, Sjoerd. Ik ruil het visje in voor wat champignons, dan komt het helemaal goed.
Tige tank, oftewel: dankjewel! 🙂
Geweldig, man! Mijn huidige favoriet is de Contadina. Die is met peer en mozzarella. Mjammie!
die mag je wel eens naar mij opsturen. Het ziet er lekker uit.
alleen het spaanse pepertje mag je voor mij weglaten
Nou, dat ziet er wel lekker smakelijk uit!
Iets anders dan de ronde pizza…. des al niet te min ziet hij er smakkelijk uit.
Dit is erg lekker, kan niet anders 😉
Ziet er lekker uit hoor. Smakelijk.
Goede morgen Sjoerd, voor mij als vegetariër liggen er teveel dieren op 🙁
Maar het geheel ziet er prachtig uit. Toen ik vroeger zelf pizza bakte, maakte ik ook het deeg zelf , maar ja om voor mij alleen alles zo te gaan doen, dat komt er meestal niet meer van. Mocht ik zin in een pizza krijgen dan bestel ik wel een vegetariana bij mijn plaatselijke pizzaboer 🙂
Fijne donderdag gewenst.
mmmm, lekker pikant, daar houd ik wel van :o)
het ziet er echt goed uit
zelf maak ik hier altijd ronde pizza’s omdat dat deeg in pakjes altijd rond is, vierkante daar moet ik eens op letten
Ik ben niet van de pizza, maar ik zie wel dat je er een mooi werkstuk van maakt.
Love As always
di Mario
MMMMMMMM….. lekker…. 🙂
Ziet er heel smakelijk uit en een heel duidelijke handleiding.