De UNIMOG 404

De UNIMOG 404

bVision Photography

Day Of MonthDe foto’s van vandaag zijn gemaakt door Ria die deze auto onderweg op haar vele omzwervingen tegen kwam. Het is een Mercedes UNIMOG 404. Van oorsprong waarschijnlijk ingezet als meetwagen in de wegenbouw. Precies is dit natuurlijk nooit te achterhalen omdat deze auto nu is omgebouwd tot een soort safariwagen om hem een beetje te doen denken aan Paris-Dakar races. Waarvan het logo op de deur staat. Het is een van de meest betrouwbare utility voertuigen die er bestaan. Maar daarom vergelijkingswijze ook poepie duur. Leuk is dat je in Duitsland een auto in het kenteken specifieke naam kunt gebruiken zoals hier is aangegeven U404 van Unimog 404. de MYK aan het begin van het kenteken staat voor de plaats waar deze auto vandaan komt, uit Mayen-Koblenz dus (MYK).

bVision Photography

De Unimog 404 is een Duitse kleine vrachtwagen van Mercedes, oorspronkelijk geproduceerd door Boehringer. De naam komt van het Duitse UNIversal MOtor Gerรคt (universele motor machine). Het is een kleine vrachtwagen met de mogelijkheden van een tractor. Je kunt er alles op en aanhangen en naast dat het gebruikt wordt in het leger en de landbouw kwamen daar spoedig ook bosbouw en wegenbouw bij. Ze worden vaak door gemeentes ingezet en je komt ze zelfs als rangeertrein tegen met naast gewone wielen ook ijzeren wielen, zij het wat kleinere.

bVision Photography

Waarom Mercedes niet meteen deze auto produceerde verbaasde iedereen. Maar dat was achteraf een vooropgezet plan. Ze mochten gewoon niet zo vlak na de oorlog auto’s produceren die gebruikt konden worden bij mogelijke oorlogshandelingen. De UNIMOG werd daarom ondergebracht bij Boehringer, die daar eigenlijk niet eens de capaciteit voor hadden… Sinds 1951 staat overigens al de ster van Mercedes op de Unimog.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Frank-103

    Ja, dit is net zoiets als de Kandrover defender, een onverwoestbaar ontwerp met heel veel toepassingsmogelijkheden. Uiteraard vind ik die met treinwielen het meest boeiend.

  2. Goede morgen Sjoerd, ik zie een wagen op hoge poten, die nu kennelijk als camper dienst doet. Toch leuk dat je allerlei foto’s van speciale auto’s krijgt toegestuurd.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: