Puxisardinophile is Frans en betekent het verzamelen van Sardineblikjes. Nee niet die goedkope uit de supermarkt, maar de echte goede sardines zijn een weldaad voor de tong en smaken steeds beter naarmate ze ouder worden. Dat de blikjes tegenwoordig steeds mooier bedrukt worden is dan weer mooi meegenomen. In het zuiden van Frankrijk en in Italië kun je in de kustplaatsen sardine boetiekjes tegen komen. Die dus ook alleen maar bestaan van de verkoop van al die soorten en jaartallen waarin de sardines zijn ingeblikt. Ja heus, zoek maar eens op Puxisardinophile. Het is net als goede en goedkope wijn. Goede wijn wordt beter naar gelang zijn leeftijd en goedkope kun je beter meteen opdrinken zolang die nog jong is. Volgen de sardine-kenners, of moet je hier conneseurs gebruiken, gaat het niet eeuwig door, maar een jaar of 10 kun je ze wel bewaren. De hele sardine-industrie is destijds ontstaan in Bretagne, daar blikte ze de in de zomermaanden gevangen sardines in om in de winter ook te kunnen genieten van deze heerlijke vis. De meeste Sardines worden gevangen in de Atlantische Oceaan.
Ik ben ook een verzamelaar, maar net zo als ik geen 1000 euro kan sparen, lukt me dat ook niet met die blikjes, in het weekend had ik er nog twee, nu is er nog maar ene over, deze… Maar die kan ik dan ook nog gebruiken tot 2026… Maar om bij de voorspellingen van Wieneke te blijven, ik voorspel dat deze dan zeker op is.
Puxisardinophile
bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek
Ik koop regelmatig koekjes in een fraaie verpakking voor mijn koekjesverzameling, maar helaas lijk ik iedere zaterdag weer van nul af aan te moeten beginnen, dan zijn de koekjes namelijk weer verslonden door het grut (ik ontken alles!). Maar de volhouder wint!
Hallo Sjoerd, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleindochter! ‘Opa Sjoerd’ klinkt goed 🙂
Lang geleden dat ik ze geen heb, maar je brengt me op een idee!
Gegeten natuurlijk
Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt wel door iemand verzameld.
Ja, op zich leuk. Wie weet waar er mensen wonen in een huis vol blikjes, of iets anders moois.
Puxisardinophile, nog nooit van gehoord, …..weet nu dat er mensen zijn die dat doen. Lege blikjes kan je toch ook bewaren…..
Een hele delicatesse, ontstaan uit de liefde voor goed voedsel. Hans
Als ik er op uit zou gaan, dan zouden dergelijke blikjes zich hier hoog op kunnen stapelen, want met de inhoud doe je mij geen plezier.
Lekker, net als ansjovis, maar ik zit altijd met het probleem van de olie. Je eet dat niet op, soms kan ik iets gebruiken voor een sausje bij de maaltijd maar je bewaart het niet. Olie spoel je ook niet door de gootsteen, olie in de afvalbak geeft geknoei en ik houd sowieso niet van eten weggooien. Man man, ik zit er elke keer weer mee.
’t Is een heul mooi blikje.
Nou, wat je hier allemaal vertelt, is echt totaal nieuw voor mij, dus des te interessanter.
ha die Sjoerd,
leuk… sardineblikjes verzamelen! En mooie blikjes ook nog!
Bij mij zou het ook niet lukken… veel te lekker!
Dag!
Groet van Marlou
.
Heerlijk, sardientjes. Gaat er bij mij ook in. Ik zou ze nooit lang laten liggen.
ik heb eigenlijk nog nooit veel sardines gegeten
maar als ik dit doosje zie, moet ik aan mijn pa denken, dit was zijn favoriet maar dan de rode doosjes zonder olijfolie, maar dat is al weer ff geleden dat ik ze zag
Eten moet je niet te lang bewaren, maar lekker van genieten.
Love As Always
Di Mario
Goede morgen Sjoerd. Eerlijk gezegd ben ik geen liefhebber van sardines, ik zal ze dan ook niet kopen, noch vers, noch ingeblikt. Ik wist niet dat er mensen zijn die sardineblikjes verzamelen, weer wat geleerd, ik naam aan dat de blikjes wel goed worden uitgewassen, of laten de verzamelaars ze dicht?
Ik wens je voor vandaag een fijne dinsdag toe.