Eten voor de mijnwerker
Eten voor de mijnwerker

Eten voor de mijnwerker

Onderstaande afbeelding was een reclame in de tijden dat de mijnwerker in Nederland nog iedere dag honderden meters de schacht indook op zoek naar datgene wat Nederland warm hield. Maar ook de inwendige mens moest verzorgd worden. Uiteraard met iedere ochtend een koud of dampend bord Brinta. En ook ik eet iedere morgen mijn brinta met alle plezier op. Toch bestaan er tweesoorten mensen, mensen die er van houden en het lekker vinden, en mensen die spontaan over de nek gaan bij het zien van deze niet aantrekkelijk uitziende brij welke volgens sommigen de smaak heeft van karton. Niettegenstaande is Brinta, samen met havermout, het beste ontbijt waar een mens mee kan beginnen, lekker stukje fruit erbij, scheutje honing erin…
Wat vindt u van een bord brinta….

click to see the picture big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

  1. Leuk, die oude grafische vormgeving! 🙂 En ik eet al gauw 5x per week havermout, en brinta maak ik vaak voor de Huisgenootjes, die het allemaal (net als ik trowuens) nog lekker vinden 🙂

  2. Prima eten dat ik ook lang als ontbijt gebruikte. Op een gegeven moment ben ik omgeschakeld naar de boterhammen. Maar vraag me niet waarom. Het had in elk geval niets met een afkeer van Brinta te maken.

  3. Heerlijk hoor, Brinta!
    Ik wil alleen een beetje afwisselen.
    Dus soms muesli, soms een boterhammetje en soms Brinta.
    Vooral ’s winters mag ik graag Brinta eten.
    Beetje honing er in… Mmmmm…
    Dag!
    Heb het goed vandaag…
    Marlou

  4. Goede morgen Sjoerd. Als kind heb ik wel Brinta gegeten in de ochtend, maar nee dank u, nu niet meer. Ik ontbijt liever met knäckebröd en fruit, pers elke ochtend een grapefruit en een sinaasappel uit en dan kan ik makkelijk door tot de lunch.
    Een fijne dinsdag gewenst.

Laat een reactie achter bij Leidse GlibberReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.