Spanning in Holysloot

Spanning in Holysloot

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van deze week is op de foto gezet door Bertie van Bertiebo en daar heb ik verder helemaal niets aan toe te voegen. Bertie schrijf:
Ha Sjoerd,
Deze is misschien niet zo bijzonder, maar de plaats waar ik hem vond is dat wel. Dat is namelijk Holysloot. Vlak bij Amsterdam. Je fietst de stad uit en je bent in een oase van rust. En hier is een van de vroegste nederzettingen van Waterland gevonden. Een dorpje van pioniers uit Friesland, die ‘het Almere’ (IJsselmeer) overstaken om zich hier als boeren te vestigen. De oudste kaart waarop Holysloot wordt vermeld dateert van 1164. Holysloot is een verbastering van holle Y-sloot, wat laagliggende sloot betekent. Ik wist dit niet allemaal van mezelf hè, ik zag het op een bord. De foto vind ik wel leuk omdat op de klok nog de drie kruisjes van Amsterdam staan.
Groet van Bertie

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

 1. Tijdens onze wandeltochten al tweemaal door dit bijzondere dorpje gekomen. Ook een keer overnacht in de bedstee van zo’n mooi houten huis. Het was in een echte winter, alle sloten lagen dicht.

 2. Wat een leuk dorpje, zo onder de rook van Amsterdam noord.
  Ik kende het niet, ben nog wel een Zaankanter.
  Holysloot is wel het Hollywood in dei omgeving.
  Toch jammer dat men er geen creatiever trafohuisje heeft geplaatst. Hans

 3. Frank-103

  Dat witte gebouw op de onderste foto is veel spannender, dat ziet eruit als een stationsgebouw. Maar of er ooit bij holysloot een trein of tram heeft gereden?

 4. Goede morgen Sjoerd, weer een trafohuisje vandaag. Wel grappig de drie kruisjes van Amsterdam op die klok, ze waren me zelf niet als eerste opgevallen trouwens.
  Ik wens je een fijne zonnige zondag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: