Hey tuup, ich hub get lekkesj
Hey tuup, ich hub get lekkesj

Hey tuup, ich hub get lekkesj

Dit at men hier in Heerlen zo’n 200 jaar geleden.

Het enige kookboek wat te vinden is over hetgeen de romeinen in die tijd aten staat op naam van Apicius en heeft als titel de re coquinaria ofwel het kookboek. Apicius was Marcus Gavius Apicius, een lekkerbekje ten tijde van keizer Tiberius. (ca 400 jr na Christus). Het bevat een verzameling recepten uit die tijd die je kunt inzien bij Apiciana

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. logbankje

    Klinkt me bekend in de oren, zo werden muizen ook in de wijn gelegd en dan gegeten.
    Zou daar de uitdrukking muizen hapje vandaan komen? Hans

    @ het zijn boefjes hoor de kabouters, maar steen goed en een dankbaar onderwerp.

  2. Tja, ik ben hypocriet genoeg om te bedanken voor deze maaltijd, ik eet sowieso geen “herkenbaar” opgediend vlees, zeg ik toch, hypocriet want een stukje bil van koe of varken glijdt geruisloos naar binnen hoor. .

Laat een reactie achter bij די מריוReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.