bVision.nl

bVision.nl

Spanning in Harreveld

bVision & Photography

Aan de Lindeweg in Harreveld vinden we de zorgboerderij De Lindeboom. Naast deze boerderij trof Nicole Orriens het bijgaande trafohuisje aan. Het ligt daar heel mooi en het voornaamste is dat het geheel ongeschonden is. Oorspronkelijk gebouwd door de Provinciale Geldersche Electriciteits-Maatschappij (PGEM) maar inmiddels ook in beheer bij Liander. De Lindeboom is een zorgboerderij met een aangepaste werkomgeving voor mensen met een (verstandelijke en/of lichamelijke) beperking. Op de boerderij is van alles te doen: dieren verzorgen, land bewerken, groenten verbouwen, zuivelproducten maken, verkoop van producten in de winkel, haardhout kloven en diverse onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast bakken ze appeltaarten, maken cadeaumandjes voor de verkoop en rijgen vliegengordijnen in elkaar.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Fiat 600 Jolly

FIAT 600 Jolly uit 1964

bVision & Photography

Deze vrolijke Fiat 600 Jolly uit 1964 is het geesteskindje van Fiat president Gianni Agnelli, gebouwd door Carrozzeria Ghia als een strandbuggy voor het vervoeren van passagiers door de chique mediterrane resorts en jachthavens. De 600 Jolly heeft een de deurloze carrosserie, rieten stoelen en Surrey-bovenkant. Dit mooie exemplaar is uitgevoerd in “Creamsicle” oranje met een witte surrey bovenkant, en heeft een mooi rieten interieur. Dit charmante klassieke Fiatje tovert geheid een glimlach op je gezicht. behalve als je weet wat dit karretje moet opbrengen bij Hyman Ltd, bijna een ton….

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Zeepje vilten

Bekend met Talent

Vorige week heb ik meegedaan aan een workshop zeep vilten. Niet dat ik het nodig vind om zelf te gaan doen, maar meer om te leren en de ervaring op te doen van degene die hier wel verstand mee heeft. Wol krimpt en vervilt als je eroverheen wrijft. Het start dan ook met de wol. In verschillende uitgetrokken laagjes en eventueel verschillende kleuren wordt deze wol als een dekentje over je favoriete stuk zeep gelegd. Daarna pak je het geheel in een nylon netje of iets dergelijks in om de wol bij elkaar te houden. Maak daarna alles nat en wrijf voorzichtig over alle delen van de ingepakte zeep heen. Mocht er teveel schuim ontstaan kun je dat afspoelen onder de koude kraan. Na 10-15 minuten schuimt het lekker, heb je super schone handen en is de wol wel vervilt, dat wil zeggen dat alle draadjes in elkaar zijn gevlochten (vervilt). Haal het geheel uit de verpakking en laat het goed drogen. De wol krimpt dan nog lekker strak over de zeep heen. Je kunt het daarna gewoon als zeep gebruiken, of leg het als het geurende zeep is in je kleding kast… Het was gewoon leuk om eens te doen. Super workshop Lindsay.

 • Benodigdheden
  • een stuk zeep
  • een handdoek
  • een bak warm water
  • een pantykous of nylon netje
  • wol (liefst in meerdere kleuren)
bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Mijn tuin – de boompioen

bVision & Photography

Vorig jaar bloeide deze schitterende bloem met drie weken eerder, zo medio april. Het is een boompioen voor degene die dit nog nooit gezien hebben. Een boom is het nog niet, hij zal nu circa 80 cm hoog zijn. De boompioen, Paeonia suffruticosa, komt van origine uit Noordwest-China, en Tibet. De boompioen is een prachtige solitaire heester die het goed doet tegen een muur, bij voorkeur aan de zuidkant. Het wordt een vrij brede opgaande struik die een maximale hoogte bereikt van 150-175 cm. De bloemen hebben een doorsnede van 15 à 25 centimeter en zijn vaak gevuld. Vorig jaar zat er maar een knop in, dit jaar al drie. Een wonderboompje, om een idee te krijgen heb ik er maar eens een rolmaat bij gehouden

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Murals Parkstad – Heerlen – Raven

Dazetwo – Wesley van Heugten

Dazetwo begon op 13 jarige leeftijd met “Street-Art” in de straten van Heerlen, maar is inmiddels zo’n twintig jaar ouder. Hij staat bekend om zijn Raven, wat inmiddels zijn handelsmerk is. Je vindt ze echt door heel Heerlen heen. Naast zijn Murals die te vinden zijn van Heerlen tot aan Litouwen toe. Vind je zijn raven overal, als beeldjes, sculpturen, schilderingen. Als voorbeeld vandaag twee van zijn figuren ergens in Heerlen. Wie het weet mag het zeggen…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Leegstand Heerlen (1)

Leegstand vinden we tegenwoordig in elke stad. De economie moet zijn draai nog vinden. Maar leegstand laten zien in een stad is een ander punt. Neem nu dit leegstaande winkelpand. Daar loop je langs zonder dat je de leegstand stoort. Het is leuk aangekleed en nodigt gewoon uit om erin te trekken. Een mooie aankleding toch.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Expositie in de stadstuin van Heerlen

bVision & Photography

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik na mijn werkzame periode in de ICT op een creatieve wijze overgestapt naar het maken van kunst. Ik ben lid geworden van een leuke groep creatieve makers, waarvan de leden iedere week een workshop organiseren voor de andere creatieve makers. De aanleiding voor mij daarvoor was een workshop handlettering, over armoede in de samenleving. Diverse deelnemers daaraan hebben ieder een poster daarvoor ontworpen, welke nu als expositie te zien is in de stadstuin van Heerlen. Een van de posters is door mij gemaakt. In een gesprek met de organisator van deze workshop, De Positieve Stad Heerlen, kwam de vraag of ik niet mee wilde doen met de groep Bekend met Talent. En zo gaat dan een balletje kunstig rollen. Ik heb inmiddels alle vele technieken gedaan en veel leuke mensen leren kennen. Het mooie zijn de dingen die uit samenwerking voortkomen. Zoals ook deze expositie.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek