bVision.nl

bVision.nl

Planning…

Je heb van die dagen waarop alles samenkomt. Die niet door jezelf ingepland worden, maar door toevalligheden. Vandaag moeten we naar de kapper, moeten we naar de pedicure, komt Enexis de stroommeter vervangen, staat wat schilderwerk in de planning wat persee klaar moet (safety) en nog wat kleine akkefietjes. Dat alles buiten onze normale dagelijkse routines. Maar niet erg, hoort er allemaal ook bij.

bVision & Photography
Photo by Alexander Krivitskiy

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

a-jaja-jippie-jippie-neey!!

Van je a-jaja-jippie-jippie-neey!! moet deze man gedacht hebben toen hij bij Hornbach al zijn klusspullen had ingeladen. Mijn dure auto doet het niet meer, en nu… Nu heeft Hornbach wel sleutelservice in Geleen. Maar sleutelen aan auto’s doen ze echt niet. Maar als de nood het hoogste is, is de reddingwagen dichtbij. Hij was nog wat nieuw, anders hadden ze hem naar mijn virtuele garage kunnen brengen. Wellicht had ik nog wat van die klusspullen kunnen gebruiken. U denkt wellicht alweer bij Hornbach, jazeker, ik ben weer aan het klussen. Kwastje hier, schroefje daar en het (geheime) project komt voor elkaar.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Een trafohuisje in Simpelveld

bVision & Photography

Dit uitermate saaie trafohuisje vond ik in de Lerschenstraat in Simpelveld. Eenvoudig, maar niet passen in deze omgeving waar voornamelijk dure bungalows staan. Daar hoort eigenlijk een sjiek huisje bij. Natuurlijk doet het zonder morren dat wat het moet doen, maar toch. En ach, zoveel van dit type zijn er gelukkig niet, maar spannend is het ook niet.

< – – wikipedia – – >
Simpelveld is gelegen in het Eyserbeekdal, het beekdal van de Eyserbeek, die bij het zuidelijker gelegen dorp Bocholtz ontspringt. Dit dal kent steile hellingen, met boven op de heuvelplateaus weidse uitzichten. Tegen een van deze hellingen is een woonwijk gebouwd, genaamd Hulsveld. Daar ligt dit trafohuisje. < – – /wikipedia – – >

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Jarige Jeslynn

bVision & Photography

Afgelopen weekend stond geheel in het kader van onze kleindochter. Jeslynn werd afgelopen zaterdag 8 jaar, time flies when having fun, en dat hadden we zeker op haar feestje. En gisteren, zondag, was ze de hele dag bij ons, zowel pa als ook ma moesten werken. Jeslynn was moe van haar feestje en kwam bij ons uitrusten, maar ook verplicht lezen. In dat opzicht maak je haar al niets meer wijs. Een druk maar wel gezellig weekend dus… De bovenste foto was niet zo scherp, maar was de enige foto waar ze alleen opstond, ik was eigenlijk net te laat, daarna waren de kaarsje uit. De andere was van gisteren. Het wordt al een hele dame.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Roestieke zondag 109


Ik wens u allen een “roestieke” zondag vandaag. Maak er een mooie dag van en geniet van het leven. Om te genieten krijgt u van mij een citaat van Albert Einstein. een zeer bijzonder man die zijn theorieën heel eenvoudig kon verwoorden.
Groetjes, Sjoerd

Waarom begrijpt niemand mij en vindt iedereen mij leuk?

© Albert Einstein

Op de foto: Groeve Midweg (mrt 2024)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

In de virtuele garage: Unimog 1000

bVision & Photography

Sinds korte tijd zie ik deze Unimog hier vaker geparkeerd, dat stelde mij uiteraard in staat om in de vroege ochtend wat plaatjes te schieten van dit werkpaard, een echte terreinwagen of landbouwvoertuig, zo u wilt. Vaak ook ingezet in de bosbouw. Een wagen voor het wat moeilijker toegankelijk terrein. In ieder geval een stoere auto waar je wel een toepassing voor moet hebben. Als dagelijkse auto in ieder geval niet geschikt. Daarvoor zijn deze wagens zelfs tweedehands veel te duur. De naam komt van het Duitse UNIversal MOtor Gerät ofwel de Universele aandrijf machine.

merk
Mercedes-Benz
model
Unimog 1000
type
Land- of bosbouwtrekker
kenteken
088-GV-3
Kleur
blauw (RDW)
Bouwjaar
1979
aantal cilinders
6
vermogen
70 kW (95 PK)
cilinderinhoud
5.675
brandstof
Diesel

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

one minute laterzzz

bVision & Photography

One minute laterzz, ofwel een maffe kat maakt rare sprongen. Onze Kaatje had zich, mijn net in elkaar gezette stoel toegeëigend. Kaatje kennende bleef die niet lang liggen en sprong tegen de rugleuning aan om erbovenop te gaan liggen en ging met stoel en al om… Een teken dat niet alles wat dat Zweedse concern maakt, katbestendig is. Maar goed, ik flikka dat wel weer op. Nu ligt on ze rooie kater erin, die maakt niet van die maffe sprongen. Ik ben benieuwd wanneer ik er nu in mag gaan zitten…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog