bVision.nl

bVision.nl

Murals Parkstad – Heerlen – Raven

Dazetwo – Wesley van Heugten

Dazetwo begon op 13 jarige leeftijd met “Street-Art” in de straten van Heerlen, maar is inmiddels zo’n twintig jaar ouder. Hij staat bekend om zijn Raven, wat inmiddels zijn handelsmerk is. Je vindt ze echt door heel Heerlen heen. Naast zijn Murals die te vinden zijn van Heerlen tot aan Litouwen toe. Vind je zijn raven overal, als beeldjes, sculpturen, schilderingen. Als voorbeeld vandaag twee van zijn figuren ergens in Heerlen. Wie het weet mag het zeggen…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Leegstand Heerlen (1)

Leegstand vinden we tegenwoordig in elke stad. De economie moet zijn draai nog vinden. Maar leegstand laten zien in een stad is een ander punt. Neem nu dit leegstaande winkelpand. Daar loop je langs zonder dat je de leegstand stoort. Het is leuk aangekleed en nodigt gewoon uit om erin te trekken. Een mooie aankleding toch.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Expositie in de stadstuin van Heerlen

bVision & Photography

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik na mijn werkzame periode in de ICT op een creatieve wijze overgestapt naar het maken van kunst. Ik ben lid geworden van een leuke groep creatieve makers, waarvan de leden iedere week een workshop organiseren voor de andere creatieve makers. De aanleiding voor mij daarvoor was een workshop handlettering, over armoede in de samenleving. Diverse deelnemers daaraan hebben ieder een poster daarvoor ontworpen, welke nu als expositie te zien is in de stadstuin van Heerlen. Een van de posters is door mij gemaakt. In een gesprek met de organisator van deze workshop, De Positieve Stad Heerlen, kwam de vraag of ik niet mee wilde doen met de groep Bekend met Talent. En zo gaat dan een balletje kunstig rollen. Ik heb inmiddels alle vele technieken gedaan en veel leuke mensen leren kennen. Het mooie zijn de dingen die uit samenwerking voortkomen. Zoals ook deze expositie.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geen spanning meer in Wirdum

bVision & Photography

Geen spanning meer in Wirdum klopt natuurlijk niet, maar deze spanning wordt niet meer geleverd door dit voormalige trafohuisje aan de Tsjaerderdyk 30B. Het huisje was zwaar verwaarloost en overwoekerd met onkruid en werd niet meer gebruikt. Volgens Liander de eigenaar was het rijp voor de sloop. Edoch dat was niet echt de bedoeling er werd gezocht naar een herbestemming van dit oudste gemetselde trafohuisje in Friesland en daar was Ronald van der Zwaag, een meubelmaker die er wel wat in zag om er een Bed & Breakfast van te maken.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

De eigenaar heeft er drie jaar over gedaan om er een duurzame trekkershut van te maken, inclusief ontbijt service voor de gasten. En wie wil daar nou geen gebruik van maken. Toch zijn het vooral 50 plusser die er hun weg naartoe vinden. Dat er nogal wat haken en ogen aan deze herbestemming zaten is wel duidelijk. Want hoe organiseer je op een paar vierkante meter een ruimte voor twee personen met alle noodzakelijke voorzieningen. Ik vind het een uitstekend idee voor een afgeschreven trafohuisje en ben Jan, van het weblog Afanja.com dan ook zeer dankbaar voor de foto’s.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Murals Parkstad – Heerlen Quatro Cinema

bVision & Photography

Waren ze vorige week nog druk bezig (foto onder), nu is Studio Giftig klaar op de meest gefotografeerde cinema van Nederland (of van de wereld)… Het drieluik is klaar. Aan de voorzijde stond reeds de afbeelding gemaakt door Pichi & Avo in 2018 (zie hier). Vorig jaar maakte Yasja Ligtelijn en James Jetlag het tweede deel (zie hier). en nu heeft het duo van studio Giftig het derde deel voorzien van een uitbreiding van het thema over het Romeinse verleden van Heerlen (Coriovallum). Studio Giftig bestaat uit het in Nederland gevestigde kunstenaarsduo Niels van Swaemen (1981, Eindhoven) en Kaspar van Leek (1983, Philipsburg St. Maarten). De mural is vanuit het centrum gezien de entree van het nieuw te ontwikkelen Romeins Kwartier. Verder komen er o.a. een nieuw Romeins museum, en realiseert de Provincie Limburg ‘De Vondst’, het centrum voor Archeologie in Limburg, in dit gebied.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Pulled Pork

Op de hoek van de Pastorijstraat en de Stationsstraat in Nuth ligt slagerij Jean Custers. Daar trof ik dit vol ongeduld trappelende varken aan. Die wilde graag naar binnen… Ik heb hem nog verteld wat ze daar allemaal met een varken gaan doen, maar hij wilde niet luisteren.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Poëzie in Doenrade

Vlakbij kasteel Doenrade, in de gemeente Beekdaelen(Zuid-Limburg), trof ik het onderstaande tafereeltje aan, op de “tafel” stond het onderstaande gedicht van Marjan van der zwaard:

Och, was ik toch een pinksterbloem,
Jaarlijks weer verblijden
Groeien – bloeien
dan verdwijnen.
Om volgend jaar weer te verschijnen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek