Murals Heerlen: House of Colors

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Dit meters hoge portret is van het model Myrthe Bold en is te vinden op de zijmuur van het House of Colors aan de Huskensweg 17 in Heerlen. Volgens mij een voormalig kantoor van de Oranje Nassau Mijn l. House of Colors biedt op dit moment plaats aan creatief talent uit de meest uiteenlopende disciplines. Daar past dit portret gemaakt door JDL Streetart (Judith de Leeuw) uit Amsterdam heel goed bij. het model, Myrthe Bolt is verbonden aan het Models Rock Agency, dat ook in het House of Colors een plaats heeft.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Pizza

Je hebt van die dagen dat het absoluut niet lukt zoals je dat wil. Had ik me bedacht dat er vast niemand op zit te wachten om een verhaal over mijn superieure pizza’s aan te horen, met foto’s en alles erop en eraan. Kom ik achteraf tot de ontdekking dat ik wel foto’s had, maar nadat het wekkertje van de oven gepiept had en de pizza er uit kwam ik vergeten was om ook daar een foto van te maken. Hij was al verorbert voor ik er aan dacht. Stom natuurlijk. Dus makkers, staakt uw wild geraas, de pizza nadat die uit de oven komt, zal hier ook ooit nog wel eens verschijnen. Nu moet u het doen met een foto van de pizza voordat die de oven in ging.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

En nu de zon nog

Sinds afgelopen vrijdag zijn we de trotse bezitters van een twaalftal zonnepanelen, meer gingen er echt niet op het dak. Aan de ene kant van de straat waren ze de weg aan het opgraven, aan twee kanten verkeersregelaars en dan de hoogwerker aan mijn kant van de straat die ook regelmatig even de weg op moest. En dat langs de doorgaande weg van Hoensbroek Centrum naar Brunssum. Gelukkig verliep het plaatsen voorspoedig en stonden de verkeersregelaars ook in de meewerk stand. Nu moet ik zeggen dat als ik de garage in of uit moet ze ook altijd het verkeer even stil zetten, geen klachten hierover.
De jongens van Zonneplan hebben er verstand van en hakken natuurlijk vaker met dit bijltje. Om zeven uur begonnen, stikdonker nog en om half elf waren ze klaar. Alleen voor de zon hadden ze nog geen oplossing, daar moest ik zelf voor zorgen. Maar daarover kan ik kort zijn, die zit niet echt in de meewerk stand, regen, regen en nog meer regen, zo verdien ik er niets mee….

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Spanning in Hoenderloo

bVision & Photography

De bijgaande foto’s zijn gemaakt door Jeanne van sjannesblog. Ze kwam dit huisje tegen op de hoek van de Brouwersweg en de Weikamperweg in Hoenderloo terwijl ze het Marskramerpad van Hoenderloo naar Klarenbeek volgden. Zo kom je al wandelend over de Utrechtse heuvelrug nog eens wat tegen. Het Marskramerpad brengt je langs de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De moderne marskramers bestoken u per email, die vindt je niet meer langs de weg.

bVision & Photography

Je vraagt je af wat een trafohuisje daar in the middle of nowhere doet, maar dat terzijde. Het is een keurig onderhouden huisje met verschillende lagen mooi metselwerk. In mijn beleving heb ik het huisje nog niet in duplo, helemaal uniek dus.
Ik kan begrijpen dan net daar, aan de voet van het Nationale Park De Hoge Veluwe, Landgoed de Miggelenberg plaatst. Het is een mooie bosrijke omgeving, niet voor niets liggen er naast de Miggelenberg nog een dertigtal andere vakantieparken in de buurt.

bVision & Photography

Op Google Maps kun je het trafohuisje goed zien, dus als je het met eigen ogen wil bekijken, grijp je kans en rij naar Hoenderloo

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Morris Eight Series Z Utility uit 1953

bVision & Photography

De bijgaande tekst is niet van mijzelf maar van de verkoper van dit unieke autootje waar ik stom toevallig tegenaan liep. Een mailtje naar de eigenaar van deze auto met het verzoek om foto’s hiervan te mogen plaatsen verliep heel voorspoedig. Ik kreeg binnen korte tijd het volgende mailtje terug:
Dag Sjoerd, leuk dat je dit soort auto’s onder de aandacht brengt. Ga gerust je gang. Mocht kopiëren van mijn website niet goed lukken, hoor ik dat graag, dan mail ik er wel een paar. Bvd en alvast fijne jaarwisseling gewenst. Groeten, Dick Bloemendaal.
En dan zal niemand het ook erg vinden dat er een beetje reclame bij staat van het bedrijf van Dick. De auto komt uit mijn geboorte jaar 1953 en dat zult u in dit (pensioen)jaar wel vaker tegenkomen.

bVision & Photography

Een pick-up cabrio….? Maar heel weinig mensen weten dat ze echt bestaan. Een eerlijk gezegd wij hadden ook nooit eerder van de auto gehoord of gezien. Zo kom je er weer achter dat je nooit te oud bent om te leren. Maar een goede relatie van ons wist het wel, en hij kocht deze Morris Eight Series Z Utility in 2005 in Engeland. Liet daar door een specialist de auto licht modificeren door een splinternieuwe 1000 cc Mini motor en schijfremmen voorop te monteren en waagde de oversteek naar Nederland.

bVision & Photography

En een oversteek was de auto wel gewend want oorspronkelijk is de Morris Eight Ute (van Utility) uitsluitend gebouwd voor Australië. Net als in de USA is daar een pick up al decennia zeer populair. En de connectie met Engeland en derhalve ook hun auto-industrie ligt voor de hand. Zo is dus de Morris op de markt gekomen als pickup, maar dan voor een zonnig land, als cabrio uitvoering.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

De laatste loodjes

Aan het begin van het nieuwe jaar stond een bezoek aan de HRM afdeling van mijn baas op het programma. Ondanks dat ik gedetacheerd ben bij een ander bedrijf, betaalt mijn oude baas nog het salaris. Dus moet ik ook daar met pensioen. Daar krijg je dan te horen dat je moet vertrekken, dat staat in de CAO en dat wist ik uiteraard wel, wordt je aangeboden om een PIZ cursus te gaan volgen (PIZ staat voor Pensioen in zicht) en wordt je een afscheid aangeboden. Uiteraard wordt dan ook een definitieve datum afgesproken voor je laatste werkdag. In mijn geval is dit afscheid annex laatste werkdag op 27 juni. De laatste dag krijg ik nog cadeau. Ik heb in mijn geval dus nog zo’n 120 werkdagen te gaan, waarin ik ook nog 40 dagen verlof moet opnemen. Nog veel dagen dus en nog maar weinig werken. De PIZ cursus ga ik samen met mijn vrouw volgen in Doorn op Landgoed Zonheuvel. Drie dagen geheel verzorgt en een collega waar ik jaren mee gewerkt heb gaat ook mee. Of ik er gelukkig door wordt moet ik maar afwachten, maar nu is het wel heel erg definitief aan het worden en heb ik me erbij neergelegd, ik stop…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Kerncentrale Tihange bij Luik

Sinds oktober 2017 staat er een kunstwerk in de ‘Kweekvijver’ op de rotonde aan de Franciscusweg in Heerlen. Het werk heeft als titel “Jodium-131” van de Limburgse kunstenaar Fabrice Hermans en stelt de preventieve Jodiumverstrekking door de overheid aan de orde. Het beeld bestaat uit een opeenstapeling van uitvergrootte pillenpotten, de Tihange-uit zuil, die op het symbool van radioactiviteit drijven. Het heeft te maken met het vrijkomen van radioactieve jodiumgassen (Jodium-131) en de verstrekking van Jodiumpillen aan de bevolking bij het uitbreken van een kernramp. Vlak over de grens staan de kernreactoren van Tihange, die net als de kernreactoren in Doel, geen beste reputatie hebben en regelmatig met problemen uit bedrijf worden genomen. Dit als achtergrond informatie. Mij ging het uiteraard alleen om de foto al is de kans op een kernramp in Tihange reëel aanwezig.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek