SWALLOW DORETTI ROADSTER

1955 Swallow Doretti Roadster

bVision&Photography

De vijftiger jaren stonden bekend als vruchtbare jaren in de automobielindustrie, en in de plaats van de logge auto’s van voor de tweede wereldoorlog werden ze steeds lichter en sneller. De auto deze week is ontwikkeld door Frank Rainbow, een ex vliegtuig ingenieur. En met een carte blanche werd dit het resultaat. De tweezitter bestaat uit een buizenchassis van Reynolds 531 manganese–molybdeen, medium-carbon waaraan de mechaniek van de Triumph TR2 werd geschroefd. Het merk Swallow Coachbuilding was ooit eigendom van William Lyons, de baas van Jaguar maar was ten tijde van dit ontwerp eigendom van een buizenfabrikant , de Tube Investments Group.

bVision&Photography

Niet echt indrukwekkend, maar geheel passend aan de stijgende vraag naar sportieve roadsters. De Doretti is uitgevoerd met een Triumph TR3 motor en daar was niets mis mee. Hier is de wagen vrij onbekend, maar er zijn er nog verrassend veel van in omloop. Maar goed, mijn voorliefde voor deze roadsters mag bekend zijn.

bVision&Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Kasteel Schaloen

Kasteel Schaloen
Gisteren had mijn vrouw een kookworkshop in Kasteel Schaloen, gelegen tussen Valkenburg en Schin op Geul. Helaas ging mijn geplande avond uit hierdoor niet door. Ik moest Jeslynn ophalen bij de opvang. Dat werd dus nog even spannend. Vanuit het werk snel naar huis, mijn vrouw oppikken, naar Oud Valkenburg brengen, op de terugweg Jeslynn bij de opvang halen, naar huis, eten koken, want de overgebleven hongerigen moesten gevoed worden, en ga zo maar door. Ik was blij dat ik redelijk op tijd naar bed kon…
Op de foto welke ik gisteren heb genomen staat het Kasteel Schaloen.
<wikipedia>het kasteel is gelegen in de beemde van de rivier Geul vlak bij het dorp Oud-Valkenburg. De gracht rond het woonhuis wordt gevoed met water van de Molenbeek, een Geultak die in de 16e eeuw de hoofdtak van de Geul vormde. Het kasteel ligt ten noorden van de Oud-Valkenburgerweg, de doorgaande weg van Valkenburg naar Schin op Geul. Aan het eind van een oprijlaan komt men bij een watermolen en vervolgens, via een poorthuis, op een plein waaraan het kasteel en de voorburcht zijn gelegen. De mergelstenen Schaloensmolen uit 1699 was oorspronkelijk een banmolen, maar doet tegenwoordig alleen dienst als demonstratiemolen. In de kasteeltuin heeft de plaatselijke IVN-vereniging een Limburgse heemtuin aangelegd, die voor het publiek toegankelijk is. </wikipedia>

bVision&Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Dat wordt het niet

Soms heb ik van die dagen dat ik of mijn planning niet goed op orde heb of te vlug werk. Dan zit ik nog niet op het einde van de dag, maar wel op het einde van mijn geplande werk. Mooi toch hoor ik u denken, ik zou dat ook best willen. Uiteraard is dat ook zo, maar dan moet ik aan iets nieuws beginnen en daar ontstaan de problemen. Begin ik aan project X of Y, nee, daarvoor is de tijd te kort, nog even wat documentatie bijwerken, nee, geen zin in. Wat voorbereidingen voor de andere dag doen, nee, dan heb ik de volgende dag hetzelfde probleem. Of zal ik maar een uurtje eerder naar huis gaan, super, toch…

bVision&Photography

even testen toch

Ik zag op de diverse blogs toch wat gemor over de nieuwe editor van WordPress. je kunt door op de drie puntjes rechtsboven nog steeds gebruik maken van de klassieke editor (code editor) zij het met iets andere faciliteiten. Je hebt dan als je veel foto’s wil plaatsen wel de mogelijkheid van pleuren en sleuren. Zo heeft ieder nadeel ook zijn voordeel.

Kerstsfeer

Voorlopig is er alweer genoeg water naar beneden gevallen. Als dat sneeuw was geweest had ik mijn metertje wel gehaald in het weekend. En omdat het buiten toch slecht weer was heb ik de kerstspullen maar eens naar beneden gehaald. Dat we geen boom in huis halen wil niet zeggen dat we geen kerst vieren. Versieren kan uiteraard ook zonder boom. Jeslynn vond het in ieder geval mooi. In het kader van het ontspullen hebben we dus ook niets gekocht bij de bekende kerstspullenverkopers. Die halen hun winst maar ergens anders.

Uiteraard is op deze site  de meest recente versie van WordPress geïnstalleerd en zijn de geheimen van de Gutenberg Editor inmiddels ook wel doorgrond. Alhoewel ik er alles mee kan is de code editor nog steeds handig.

bVision & Photography

Spanning op het Oostereiland

Bvision & Photography

Bijgaande bijzonder mooie Corten stalen trafohuisje is gespot door Bertie van het Bertiebo blog er zit een heel verhaal aan vast maar dat laten we haar uiteraard zelf vertellen:
Hoi Sjoerd,
Ik vond er weer een. Notabene op het Oostereiland in Hoorn. Dat is een plek waar ik zeer regelmatig kom, omdat ons filmhuis daar is. En ook het Museum van de Twintigste Eeuw. Het is een mooie plek, eigenlijk een schiereiland. Oorspronkelijk aangelegd om pakhuizen te plaatsen. Later is het ook een rijkswerkinrichting geweest, er werden krenten gesorteerd. Vandaar de bijnaam Krententuin. En het was heel lang, tot in deze eeuw, een gevangenis.

Bvision & Photography

Je kunt er tegenwoordig overnachten, in een cel. Er is ook een restaurant en je kunt er een appartement kopen. Als je geld genoeg hebt natuurlijk hè, want het is een dure plek hoor, daar aan de haven. Een klein stukje verderop, aan de rand van het eiland ligt ‘De halve Maen’. Een replica van een 17e eeuws schip. De trafohuisjes waren me niet eerder opgevallen, maar toen ik laatst twee films op een dag zag en een pauze moest overbruggen, zag ik ze ineens. Helemaal aangepast.

Sjoerd: Ik kan alleen maar zeggen bedankt voor dit mooie verhaal.

Bvision & Photography