PIZ Cursus

En daar vertrek je dan op maandagochtend voor een cursus Pensioen In Zicht. Een goede collega zou als taxi fungeren zodat alles voor ons echt verzorgd was. De locatie, Landgoed Zonheuvel op de Utrechtse heuvelrug, was super voor zo’n cursus. Een grote groep, vierentwintig personen, maar niet storend, en allemaal met de neus naar dezelfde kant, richting pensioen. Vrijwel niemand wist hoe het programma zou verlopen, maar een ding was al snel duidelijk, we moeten het zelf doen, en hadden vrijwel allen dezelfde vragen, geen oplossingen, maar wel ideeën. Oplossingen had wel Anna, van Notariskantoor Anna de Vries in Drachten, duidelijk en verhelderend werd gesproken over erfrecht, schenkingen, (levens)testamenten en meer. Dat waren echte handvatten en voer tot nadenken. Voor de rest kan ik kort zijn, een super groep, veel ervaringen rijker en diverse ideeën opgedaan, en met een leeftijdsgenoot als docent, geen zielige of onzinverhaaltjes. Als u me vraagt wat ik ervan vond kan ik alleen maar zeggen dat het vermoeiend en leerzaam was, Je zit met met een groep mensen aan tafel die allemaal in het zelfde schuitje zitten en op zoek zijn naar een schipper… (maar het laatste is voor ingewijden). Als u de kans krijgt van uw baas om deel te nemen aan zo’n cursus zou ik zeggen: doen !. LINKS:
PIZ Cursus
Notaris kantoor Anna de Vries
Landgoed Zonheuvel
Foto: Het koetshuis waarin de cursus plaatsvond.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Turboverkeersplein Nuth

Wat een weelde, een collega van mij heeft netjes de heen en terugweg naar de PIZ* cursus in Doorn gereden met ons als passagiers. Maar daarover morgen meer als ik weer wat ben bijgekomen van alle belevenissen. Vandaag over de verrassing die we tegen kwamen op de terugweg. Daar waar afgelopen maandag nog geen brug te zien was, ligt nu de eerste rijbaan over de autowegweg van het turboverkeersplein bij Nuth. Wat er op een paar dagen niet kan veranderen. De delen worden ’s nachts geplaatst waarbij de autoweg gedurende de nachtelijke uren wordt afgezet. De laatste fase is hierbij ingezet. Dit jaar wordt de gehele buitenring opgeleverd. Ik zal er niet veel plezier meer aan beleven. Ik hoef dan niet meer via deze weg naar mijn werk… Maar voor anderen zal het een hele verademing worden.
* PIZ = Pensioen In Zicht.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Murals Heerlen – Meezenbroekerweg

Heerlen staat bekend bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
De volgende Mural vinden we in de wijk Meezenbroek, en wel op de meezenbroekerweg. Het heeft even moeite gekost om een bijna perfect beeld hiervan te krijgen. kijk maar eens naar de boom en de haren die doorlopen op de garage. De mural is gemaakt door Dazetwo samen met Ivan Sanda, zijn eerste grote mural in het centrum van Heerlen

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

PIZ cursus

Deze week ben ik op cursus, dan weten jullie meteen waar mijn reacties blijven, die komen niet… Ik zit samen met mijn vrouw in het midden van het land lekker te genieten van een cursus Pensioen In Zicht (PIZ). We zitten in Doorn, in een mooie bosrijke omgeving om aan te horen wat ik allemaal met mijn vrije tijd moet gaan doen, ik vrees echter dat iedere dag een briefje klaar ligt met alles wat gedaan moet worden die dag… Jeslynn was in het weekend o.a. hier om de verjaardag van mijn vrouw te vieren. kijk maar waar ze naar toe wijst. “Er is er een jarig, hoera, hoera. Dat kun je wel zien, dat is zij…”. Mijn vrouw is vandaag jarig en dat hebben we dus gisteren gevierd met de hele familie.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Het is spannend in Purmerland

bVision & Photography

Het transformatorhuisje van deze week is afkomstig van Jeanne van sjannesblog. Het staat in Purmerland, een dorp in de gemeente Landsmeer, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het ligt net ten zuiden van de Purmerend en ten noorden van Den Ilp. Maar, laten we eerst Jeanne maar eens aan het woord:

bVision & Photography

Hoi Sjoerd
Nog helemaal vol van de Amsterdamse schoolstijl, die ik in museum Het Schip in Amsterdam had gezien en het digitaal platform voor de Amsterdamse school, waar ze ook transformatorhuisjes op in kaart brengen, kan ik het niet laten je dit trafohuisje te sturen.

bVision & Photography

Het staat in Purmerland. Ik kwam er langs tijdens een wandeling vorige week. De geglazuurde tegels van hond en haan lagen ook in het museum. De rand is dus typisch Amsterdamse school, want daar wordt materiaal anders gebruikt, dan oorspronkelijk de bedoeling was.
Groetjes
Jeanne

bVision & Photography

Door de reclame op het trafohuisje was het vinden ervan op Google Maps uiteraard een fluitje van een cent. Zoek een sportveld langs de lintbebouwing en tsjakka, daar is die dan… Trouwens ik heb de haan en hond tegels hier thuis liggen, met het bijbehorende verhaal. Als je het verhaal hierover wil lezen klik dan hier: Haan en Hond verhaal

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Buick Super Riviera 1952

bVision & Photography

Vaak kom je ze niet meer tegen, deze Buick Super Riviera 56R coupé uit 1952. in dit geval gespot door Marthy van Heen en Terug naar de Ardèche. Je zou er bang van worden, van dit bakbeest op wielen. Naar mijn idee heeft het wat agressiefs. Maar dat kan uiteraard ook gewoon door de Amerikaanse modellen uit die tijd komen.

bVision & Photography

Deze Buick super Riviera werd geproduceerd van 1949 – 1953 op een carrosserie van een nieuwe General Motors C-body, alleen werd de wielbasis iets ingekort. Mooi aan deze auto’s zijn uiteraard de bijbehorende motoren, Deze uitvoering beschikt over een 4.3 L Fireball I8 motor, geen snelheidsmonster met 140 km/h en met zijn 112 pk geen gesleur met gasgeven. Maar met deze specificaties een motor met een bijna onbeperkte levensduur. Vaak was van deze auto’s de buitenkant van de auto eerder aan vervanging toe dan de motor.

bVision & Photography

In Amerika was deze Buick Super bijzonder geliefd in die tijd, er werden er meer dan 700.000 van verkocht. En later werden veel van deze auto’s gebruikt voor Custom Builds. Tegenwoordig probeert men de auto terug te brengen in nieuwstaat en worden ze als showcase gebruikt.

bVision & Photography

Alle opties en tierelantijnen te spijt, hier vind je er niet veel. De auto was alles wat in Europa “not done” was. Het was dan ook een verrassing om deze auto in mijn mail te vinden. Hij is ondanks dat het geen showmodel is, toch welkom in mijn virtuele garage. Er zal wel flink geschoven moeten worden om een plaatsje te vinden.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek