Kruisherenhotel Maastricht

We waren afgelopen woensdag in even in Maastricht en kwamen daar het onderstaande pandje tegen, hoe we daar verzeilt raakten is een ander punt, en uiteraard smeekte het om op de foto te mogen. Het is het met 5 sterren geclassificeerde Kruisherenhotel Maastricht en ligt in het centrum van Maastricht in het voormalige 15e-eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot designhotel. De inrichting is een creatie van de internationaal geroemde interieurarchitect Henk Vos in samenwerking met internationale ontwerpers als Le Corbusier, Ingo Maurer en Philip Starck. De architectonische contrasten tussen verleden en heden komen overal in het hotel tot leven. Van de indrukwekkende entree tot Kruisherenrestaurant en luxe hotelkamer tot Wine Bar Rouge & Blanc. Het samenspel van geschiedenis, design, muziek, kunst, gastvrijheid en expertise laat een overweldigende indruk achter welke is bekroond met de ‘Dutch Hotel Award 2017’. Het Kruisherenhotel Maastricht is lid van Design Hotels.
(de tekst is geleend van de website van het hotel, maar een beetje reclame hiervoor mag toch wel)

bVision & Photography

De vaatwasser wassen

bVision & Photography

Soms heb je collega’s de erg productief zijn. Er stonden nog wat vuile kopjes in de gootsteen, dus de vaatwasser uitgeruimd en nieuwe vaat erin. Wat dreft erbij en klaar is eh… Kees zullen we maar zeggen. Dat was tenminste de bedoeling. Alleen hoort er een vaatwastablet in de vaatwasser te zitten en geen schuimend afwasmiddel… Het resultaat zegt genoeg. Een dag later stonden er geloof ik vier dozen met vaatwas tabletten op het aanrecht. Als een stille hint. De foto’s zijn gemaakt door een (andere) collega D.V.D.W, waarvoor dank.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Murals Heerlen – Oude Kerkstraat 1 in de herhaling

Heerlen staat bekend bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
De mural die vandaag in de belangstelling staat is het eerste van de vier werken van de Amerikaanse kunstenaar Gaia. De mensen die erop staan zijn de bewoners uit de straat. Afgelopen weekend was Marlou van Ik kan vliegen (marlou’s praathuis) samen met haar verloofde Henry in de stad en nam van deze Mural een nieuwe foto, voor mij een echte beauty met die boom in bloei ernaast. Twee kunstwerken naast elkaar het ene gemaakt door een Kunstenaar en de andere door de natuur. Marlou vond het prima als ik deze nog eens zou publiceren. Zo wisselt ook een Mural per seizoen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Wie sjoen os Limburg is

De onderstaande foto welke ik in het weekend heb geschoten was een toevalstreffer. Ik had veel betere foto’s van dit in bloei staande fruitbomenveld bij Hobbelrade (Spaubeek). Maar op een van de foto’s stond een verhaal, het verhaal van een kerkje, in dit geval het kerkje van Genhout. Weliswaar gaat het over een ander kerkje en een andere foto maar toch. Het was jaren geleden bij het beoordelen van een fotowedstrijd dat een van de inzenders een foto had met heel in de verte ook zo’n klein nietig kerkje. De jury vond de foto geweldig, allen het kerkje paste er in het geheel niet bij. De inzender was heftig teleurgesteld. Het was net dat kerkje, wat je normaal nooit zag vanuit die kant, wat zijn interesse gewekt had en daarom had hij de foto gemaakt. Ofwel iedere foto heeft een verhaal…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Only a Picture – I.A.O.

DAF-bus met Van Rooijen-carrosserie, bouwjaar 1960 van de I.A.O. aan de stationstraat in Heerlen. I.A.O.stond voor Internationale Autobus-Onderneming en was een streekvervoerder in Zuid-Limburg en gevestigd in Eygelshoven en Nieuwenhagen. Toen ging je nog met de lijnbus op vakantie naar een naburige gemeente, in dit geval van Rimburg over Schaesberg, Nieuwenhagen en Waubach naar Heerlen de hoofdstad van de oostelijke Mijnstreek. En ook toen stond er al reclame op de bussen

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Vergeten spanning aan de Plenkert

bVision & Photography

Ik wist dat ik nog een trafohuisje had staan welk was aangedragen door Inge, van Schrijfsels van mij. Het was er ene van twee, en eigenlijk destijds al een heel standaardhuisje tussen alle moois, de andere heb ik destijds meteen geplaatst. in die periode kreeg ik er meer aangeleverd dan ik kon plaatsen. En zo stond deze nog op de rit om geplaatst te worden. Mijn excuses, maar beter laat dan nooit, maar ook niet echt vergeten, het is namelijk het laatste trafohuisje in mijn voorraad…

De Plenkert is een wijk in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Het ligt ten westen van Valkenburg (L) aan de oever van de Geul. Tot 1940 werd de wijk samen met Houthem bij bij Valkenburg gevoegd. De buurtschap ligt tegen de steilrand van de mergelhellingen aan, welke zich ten zuiden van het Geuldal bevinden. Aangezien deze vroeger niet bebost waren en wit (“blank”, “blinken” = “plenk”) afstaken, zou dit een verklaring voor de naam van de buurtschap zijn.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Toyota Crown

bVision & Photography

De auto die deze week in de spotlight staat is een Toyota Crown. Mijn hoffotograaf, Di Mario, u allen wel bekend van Di Mario.info stuurde me deze toe met de volgende tekst.
Sjoerd,
We zijn nog weleens onderweg en we komen dus nog weleens mooie auto’s tegen. De toyota zag Yaron en die wilde natuurlijk zelf wel erbij. De auto stond nabij de haven van Harderwijk. We waren op weg naar een feestje, maar hier moesten we toch even voor stoppen.

Love As Always
Di Mario

bVision & Photography

Dit model is alweer een Toyota Crown van de vijfde generatie en werd geproduceerd van 1974 tot 1979. De export van deze auto naar Europa startte in 1975. Goedkoop was dit, voor Japanse begrippen, slagschip zeker niet maar wel supergoed, de voorganger van de latere Lexus serie. Onder de motorkap vinden de 2.6 zescilinder-in-lijn motor met 112 pk. Omdat deze auto pas van 2017 in Nederland rond rijdt, ga ik ervan uit dat de eigenaar een liefhebber is en goed voor deze auto zal zorgen. Typerend voor deze uitvoering is de kleur. Zo zeventiger jaren… toch.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek