bVision.nl

bVision.nl

Spanning in Montplainchamps

bVision & Photography

Bea van haar weblog Matroos Beek is al even terug met vakantie, naar de Belgische Ardennen, in de provincie Luxemburg. Daar trof ze een drietal Trafohuisjes aan. het eerste hebben jullie al gezien dat staat in Léglise-Assenois Het twee staat vond ze achter een oude, half vervallen kerk in Montplainchamps (Neufchâteau). Dit trafohuisje leek gewoon tegen de kerkmuur aan te leunen. Echt een gek gezicht, het lijkt aan het huis van God geplakt. Het ziet er niet eens zo heel slecht uit. Lijkt aan de deur te zien zelfs gerenoveerd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Wandelen op de parkstadroute

bVision & Photography

Achter ons huis loopt sinds enige tijd de parkstadroute. Een wandel en fietsroute van Schinnen tot in Simpelveld. Ze zijn nog steeds bezig met aanleggen van enkele stukken, maar het gedeelte in Gebrook is helemaal klaar. Onze tuin grenst aan de achterzijde aan de oude spoordijk waar vroeger de kolentreinen over reden op weg naar haven Stein. Hier loop dus nu de parkstadroute. Tot een paar jaar geleden een gedeeltelijk braakliggend stuk dijk waar een voetpaadje over liep, maar nu een uitstekend verzorgd stuk parkstad route loopt. De brug die ervoor gemaakt is heen jullie al een paar keer voorbij zien komen, maar nu dus het gedeelte boven op de spoordijk. en zeg nou zelf, wie wil dit niet als achterzijde van je tuin willen hebben. Overigens is mijn tuin en huis vanaf het pad niet te zien door de struiken en bomen die er staan. We hebben er in het weekend eens heerlijk over gewandeld, buiten af en toe een wandelaar of een paar fietsen mag er geen gemotoriseerd verkeer komen.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Roestieke zondag 139


Ik wens u allen een “roestieke” zondag vandaag. Maak er een mooie dag van en geniet van het leven.
Groetjes, Sjoerd

Op de foto: Herfstfoto okt 2024 Hoenbroek

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Peugeot 504

bVision & Photography

Bertie van haar weblog Bertie(bo) schreef me een mail net de volgende inhoud:
Ha Sjoerd,
Ik ben zelf niet echt geïnteresseerd in oude auto’s, maar een enkele keer zie ik er een die ik echt mooi vind. Zoals deze, in Schiedam.

Nou ik blij toch, want deze Peugeot 504 kom je niet iedere dag meer tegen, die zijn allemaal geëxporteerd naar Noord Afrika en rijden daar nog veel als taxi rond. Samen met de Peugeot 404 een van de beste Peugeots ooit uitgebracht. Al zullen de verkopers u wat anders willen vertellen. De Peugeot 504 is een auto uit destijds de middenklasse die van 1968 tot 1983 geproduceerd werd door het Franse automerk Peugeot. In Kenia werd de 504 tot 2004 gebouwd als sedan, pick-up en stationwagon. In Nigeria werd de auto gebouwd als sedan en break (sw) tot medio 2006. De 504 werd Auto van het Jaar in 1969. (gegevens o.a. uit Wikepedia)

merk
Peugeot
model
504 A12
type
sedan
kenteken
83-YA-63
Kleur
rood(vlgs RDW)
Bouwjaar
1977
aantal cilinders
4
vermogen
80 kW (110 pk)
cilinderinhoud
1971 cc
brandstof
Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Dilemma

Zo met de winter in aantocht had ik gisteren een afspraak bij de kapster. Die begon ook meteen met knippen zonder te vragen hoe wat of waar. Normaliter vraagt ze altijd hoe kort, maar gisteren vergat ze dat, en ik zei niets. Het was lekker warm buiten, dus wie doet je wat. Toen ik later thuis kwam in een relatief koud huis, dacht ik er meteen aan, in ze zomer is mijn haar meestal tussen de 4 en 6 mm, erg kort dus. Maar in de winter heb ik het graag iet langer. Nu heb ik dus met de naderende winter, nog steeds een winterkapsel, en bijknippen gaat niet. Dat wordt dus een hoedje op als het wat kouder wordt. De kapster heeft voor mij een dilemma opgelost waar ik zelf aan had moeten denken… Dat krijg je met gewoontes. Om die warme herfstdagen dan toch nog even in beeld te krijgen een plaatje uit de Brunssummer Heide, rozebottels.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Foto: AI-Art ©bVision.nl
Titel: No name
programma: Nightcafé studio

AI-Art: De Meesters

Ook de grote meesters ontkomen er niet aan om gegrepen te worden door AI. Want vertelt u het maar, is dit een Matthew Wong of een Vincent van Gogh of is dit iets van mij in de stijl van een grote meester. Dit is uiteraard iets van mij, anders ging het niet over AI. Zodra iets herkenbaar wordt kun je er een stijl aan ophangen. Een soort kapstok in de kunst. Door de juiste stijl van die kapstok te halen kun je dus een kunstenaar imiteren. Van Prehistorische Kunst tot de huidige kunststijlen hangt er wel iets op een hanger. Je moet je er uiteraard wel in verdiepen welke hangers er aan je tekening hangen, en je moet de tekening nog beschrijven. Overigens is de aanleiding van deze creatie te vinden bij Bertie(bo) die enkele blogs maakte over Matthew Wong.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Foto: AI-Art ©bVision.nl
Titel: Nightview
programma: Nightcafé studio

Mentaliteit

Appie kan er natuurlijk niets aan doen als mensen er een gewoonte van maken om hun boodschappen structureel op een andere plaats te zetten, wel kunnen ze ervoor zorgen dat de vakkenvullers ervoor zorgen dat e.e.a. weer op de goede plaats terecht komt. Nu is dat voor een een paar potten spaghettisaus niet zo er om bij de poetsmiddelen terecht te komen, maar voor bederfelijke waar uiteraard wel. Ik zie het steeds vaker, maar om nou te zeggen dat ik er echt op let is ook niet waar.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog