bVision.nl

bVision.nl

Laden maar, maar wat…

Soms lopen dingen anders dan dat je zou verwachten. We zijn van plan om na afloop van het huidige private leasecontract van onze Renault Clio een andere auto te leasen, een elektrische auto staat op de planning. Maar dan heb je ook een laadpaal nodig, en driefasen in huis, en het liefst zonnepanelen op dak. Zonnepanelen hebben we destijds bij Zonneplan, en gezien de service was dat een prima idee. Eind vorig jaar hebben we de meterkast laten moderniseren en van drie fasen laten voorzien. Dus het enige wat ontbrak was de laadpaal. Gezien de lange levertijden bij de diverse aanbieders, en de toch wel hoge prijzen als je voor wat luxe gaat, zoals load balancing van je stoomvoorziening, hebben we ook aan Zonneplan maar eens gevraagd voor prijzen en levertijden, op 21 september gaven ze een offerte en leverplan af. Gisteren, zo’n anderhalve week later hangt die al in de garage (met een beetje hulp van iemand die er vanaf zag en wat mazzel dat we beschikbaar waren in die buurt). Nou ja beter te vroeg dan te laat zullen we maar zeggen. Nu maar eens langzaam uitkijken naar een andere auto, maar dat wordt volgend jaar pas.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Trafo huisje in Nieuwkoop

bVision & Photography

Als je fietst kom je nog eens ergens, ook wel eens langs een trafohuisje. Zo ook Mirjam, aka Kakel van haar weblog Pippi’s hometown. Ze scheef me hierover het volgende:
In de buurt van de Meije zag ik dit Trafohuisje. Het staat aan de doodlopende straat Toegang. Dat is een zijweg van de Milandstraat, een doorgaande weg van Zegveld richting Woerdense Verlaat. Het huisje valt onder de gemeente Nieuwkoop. In de polder stikt het van deze huisjes. Vaak in de nabijheid van een gemaal(tje) In het midden van helemaal niets
Groetjes, Mirjam.

Die huisje staan daar uiteraard niet voor niets. Er wordt meestal niet een kabel naar zo’n huisje geleid, maar twee of meer, in een ringleiding, afhankelijk van de grote en het doel. Het is eigenlijk een trafostation met maar een afnemer, het gemaal wat ernaast staat. Alles is hier keurig verzorgt en schoon. En de fiets nog helemaal heel…

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Wijngaard Sterreheim, Thull

bVision & Photography

In het Zuid-Limburgse Thull, ontstaat op de hellingen aan de bovenzijde richting Oirsbeek en nieuwe wijngaard, of zo je wilt, een wijnlandgoed. Op zo’n 5 hectare helling zijn zo’n 45.000 wijnstokken geplant. Ofwel meteen een van de grootste wijngaarden van Nederland. de aanplant bestaat uit:
Chardonnay (25.000 stokken)
Pinot blanc (4.500 stokken)
Pinot gris (4.500 stokken)
Gamay (3.000 stokken)
Pinot noir (8.000 stokken)
Waarvan de laatste twee een rode wijn moeten opleveren en de andere stokken een witte wijn.
De eigenaar, Gerjan Schijlen, van Wijnlandgoed Sterreheim is bekend uit de S.A.P. wereld, een IT’er. In België wordt hij kasteelheer genoemd, maar hij zit liever op de tractor. Het is een geheel nieuw wijndomein en er is nog geen druppel in de fles gekomen, maar dat komt als je naar de foto’s kijkt helemaal goed. Het moet nog groeien, zowel de druiven alsook het domein. De 5 hectare moeten er 17 worden. En zoals je van een IT’er kan verwachten daar waar mogelijk gaat alles automatisch. Alleen waren er wel veel mensen op het domein aan het (hand)werk. De aanwezige tractor stond er doelloos bij.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Rusty Sunday 086


Ik wens u allen een zondag vandaag. Maak er een mooie dag van en geniet van het leven.
Groetjes, Sjoerd

Op de foto: roest bij de ZLSM in Simpelveld(2023)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

BMC

bVision & Photography

Di Mario van zijn weblog Di Mario.info Stuurde mij de volgende foto’s, weliswaar niet zelf gemaakt, maar door zijn moeke, maar laat ik hem dat maar even zelf verklaren:
Hoi Sjoerd,
Ik kon het toch niet laten om deze foto’s naar je te sturen. Gekregen van mijn moeke op vakantie in Lauwersoog kwam ze deze BMC tegen. Wat ik mag geloven zijn er nog maar twee modellen geregistreerd in Nederland en dan is dit ook nog de oudste. Hopelijk krijgt hij een mooi plaatsje in je garage.

Deze BMC ook wel bekend als Austin en Morris is een unieke auto in de geschiedenis van het Engelse autopark in die tijd. Als postauto, ambulance, politiewagen, je kwam ze overal tegen. Alleen zijn er niet veel van over gebleven. Deze als camper ingerichte BMC mag er echter zijn. Daar gaat mijn hart als V@nM@n wat sneller door kloppen. Als als de hele familie van bloggers mee gaat zoeken naar mooie klassiekers wordt het hier nog wat. Dankjewel moeke van Di Mario. Deze krijgt een ereplaats in mijn virtuele garage. En er komen nog een paar mooie auto’s langs de komende week. ik kan, en wil er gewoon niet meer tegelijk plaatsen, maar alles komt aan de beurt.

merk
BMC
model
Ldmw
type
Oldtimer
kenteken
AM-90-88
Kleur
Groen
Bouwjaar
1969
aantal cilinders
4 cilinder
vermogen
39 kW (53 PK)
cilinderinhoud
2200 cc
brandstof
benzine

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Geen stroop meer uit Schinnen

bVision & Photography

De Canisius stroopfabriek uit Schinnen is niet meer. Een icoon verdwijnt uit het landschap. De appeltjes uit Banholt moeten dus een plaatsje elders vinden, naar Schinnen is verleden tijd. Het merk blijft nog wel bestaan, maar het is niet meer van ons. Het stukje historie langs het spoor is verleden tijd. De oude fabriek, aan de andere kant van het spoor is leeg en staat in de verkoop. De stroopfabriek zelf is vrijwel geheel ontmanteld. Eerst overgenomen en nog in gebruik, maar nu vindt de productie elders, buiten Zuid Limburg plaats. Jammer, maar zo gaat dat als er geld in het spel is.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Pedicure

bVision & Photography

Als ik ergens een hekel aan heb is het wel het bezoeken van de pedicure. Dat ligt absoluut niet aan de pedicure, maar geheel aan mij. Sinds mijn knieën niet helemaal meer willen, ben ik verplicht om het behandelen van mijn voeten uit te besteden. Mijn vrouw gaat overigens ook mee voor een behandeling dus dat verzacht de pijn een beetje. Het bezoek doet me een beetje aan een bezoek aan de tandarts denken. De stoel zit comfortabel, maar het is de geur van desinfectie, het gereedschap het geluid. Niet dat het pijn doet, maar gewoon alles samen. En toch zijn we weer blij als het achter de rug is. Over zes weken weer…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog