Logeren

In het weekend hadden we onze kleindochter op bezoek, door omstandigheden werd het logeren. Niet dat Jeslynn dat erg vond, of wij dat erg vonden, maar met het weer van het afgelopen weekend kun je niet zoveel doen, neem daarbij dat er aangeraden wordt om het niet op te zoeken en zoveel mogelijk in je eigen bubbel te blijven, dan rest niets anders dan thuis blijven. Gelukkig hebben we wat spelletjes in huis zodat we ons niet echt verveeld hebben. Alhoewel mijn aandeel daarin gering was, het moet zoals het gaat. De foto is van gisteren laat in de middag, nog even verwennen en een filmpje kijken van de chocoladefabriek…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Spanning bij het gemaal van Urk

bVision & Photography

Morgaine van Morgaine’s Passions stuurde foto’s van het gemaal in Urk met twee huisjes, een trafohuisje en het andere huisje, staat hier niet op, maar was een pomphuisje voor de tank die ernaast stond. Nu vind ik dit pomphuisje eigenlijk beter dan het betonnen trafoblok, maar het gaat tenslotte over trafohuisjes. Morgaine had hierbij het volgende verhaal:
Hoi Sjoerd. We starten bij het Gemaal van Urk, omdat we daar heen wilden voor compleet iets anders. Het dijkje namelijk wilden wij op om een oud schip, die ik even voor jou tussen de foto’s heb gezet, wilde fotograferen maar dan dan even goed zonder ander ruis erop van schepen of touwen aan de andere kant. Het bleek, eigenlijk een gesloten stuk te zijn, en liefste zag dat het open was, ik ben dan voorzichtig, eigen terrein immers maar hij stuurde mij, ga maar ik blijf wel even hier. Er stond een deur open, ik maakte een foto van het gedicht en daaronder zag ik ineens de mannen staan, die eigenlijk naar mij toe wilden komen, maar de camera zagen en ja…, ze lieten mij mijn gang gaan wat dan voor jou ook weer geluk mee brengt…, de foto’s. Tot zover het verhaal van Morgaine
Het gemaal heet eigenlijk het gemaal van Vissering en pompt water uit de Urkervaart naar het IJsselmeer. Het heeft een maximale capaciteit van ca. 2320 m3/min. Wat velen niet weten is dat dit gemaal als enige in Nederland ook elektriciteit kan leveren via de gasmotoren van de pompen als het geen water hoeft te verplaatsen, en dus ook een kleine elektriciteitscentrale is.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Datsun Laurel

bVision & Photography

Laten we even voorop stellen dat deze door Di Mario van het weblog Di Mario.info op de foto gezette Datsun, niet in mijn virtuele garage terecht komt voordat deze weer de originele kleuren heeft. Want een ding is zeker, het is een van de minst gewaardeerde auto’s terwijl het eigenlijk een ereplaats zou moeten krijgen. De zes-in-lijn cilinder motor had een ongekende souplesse in die tijd, zelfs het roestfenomeen, wat in die tijd bij vrijwel ieder merk na een aantal jaren toesloeg was hier veel minder, oke hij roestte ook, maar dat viel best wel mee. Deze lijvige Japanner had werkelijk niet veel nadelen. Alleen dat hij uit Japan kwam.

  • Merk: Nissan
  • Kenteken: PN-66-PL
  • Type: LAUREL 2.4E B6
  • Kleur: zwart
  • Bouwjaar: 1988
  • Aantal Cilinders: 6
  • Motorinhoud: 2393 cc
  • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

Domino

bVision & Photography

Hoe het spel is ontstaan is onduidelijk, maar volgens wikipedia lagen de oudste gevonden dominostennen in het graf van Toetanchamon. Feit is dat zelfs mijn kleindochter Jeslynn, van vier-en-een-half jaar, het kan spelen en het nog leuk vindt ook. Niet dat ons spel zo oud is, pas een weekje of zo, maar ik ga er vanuit dat het spel bij eenieder wel bekend is. We hadden vroeger van die zwarte houten stenen met witte rondjes, maar hebben nu het spel op de foto in ons bezit. Het zijn relatief zware stenen van een uitstekende kwaliteit, en voor amper een tientje heb je weer uren spelplezier…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

De plantenbieb

Ik was het nog niet tegengekomen, het fenomeen plantenbieb. Eigenlijk hetzelfde als de boekenbieb. Je brengt een plantje en je haalt een plantje en als je niets te ruilen hebt haal je geen plantje, maar betaal je een plantje. Deze plantenbieb is te vinden in het maankwartier in Heerlen. Maar zo’n plantenbieb heeft natuurlijk alleen zin in het groeiseizoen. In de winter bevriest de zaak. Leuk is het uiteraard wel om zoiets tegen te komen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Murals Parkstad – Yasja in Ubachsberg

bVision & Photography

Naast de ontwikkelingen op het gebied van Murals in Heerlen is binnen het samenwerkingsbestand Parkstad natuurlijk meer te ontdekken. Zo is in Ubachsberg de Auw Sjoeël aan de Oude Schoolstraat omgetoverd tot een Multifunctioneel centrum. Het mag dan wel verbouwd zijn, maar op basis van oude foto’s heeft kunstenares Yasja Ligtelijn een van de wanden binnen in het MFC in de Auw Sjoeël, voorzien van een mural van de oorspronkelijke Auw Sjoeël. Zo wordt oud weer nieuw en nieuw weer voorzien van oud. Een waarlijk schitterend kunstwerk van vier bij zeven meter heeft ze hier neergezet.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Boeven vangen

bVision & Photography

Als je onderweg bent door de bossen kijk je natuurlijk niet vreemd op als er een een ree of een hert voorbij komt, of wat konijnen. Maar wat ik de laatste keer tegenkwam in het bos slaat alles. Ik had ze bijna nog niet opgemerkt in het gebladerde, maar het waren echte mensen, groene overals, allemaal een blinddoek voor, die een brancard droegen met een ook in het groen geklede dame, zonder blinddoek. Ze moesten alleen op aanwijzingen van die dame de weg afleggen en werden uiteindelijk midden in de beek stop gezet. ze moesten de brancard met het meisje laten zakken die dus prompt met haar kont in het water zat, een licht gegrinnik ging in de groep op, maar helaas werd de opdracht gegeven, iedereen op de de plaats rust en gaan zitten… Gezien de laatste foto hebben ze het allemaal overleefd.
Navraag leerde dat dit een fitheids- en geschiktheidstest was voor aspirant handhavers en/of politiemensen. Plaats van de training kan ik hier helaas niet specificeren, maar ga er vanuit dat het in de Oostelijke Mijnstreek was.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek