Bladeren e door Frank (van IkFotograag.nl)
Bladeren e door Frank (van IkFotograag.nl)

Bladeren e door Frank (van IkFotograag.nl)

Ik heb het gevoel dat de diverse computerblaadjes tegenwoordig niet veel nieuws meer brengen. Natuurlijk is er wel eens een nieuw stukje hardware of software, en een enkele keer zelfs iets groots zoals Windows 7. Het werd dan ook tijd dat Windows 7 er kwam, want de diverse computertijdschriften waren met hun tips en truc’s inmiddels aan de tiende herhaling begonnen hoe je Windows XP kon verbeteren, ze schreven allemaal voor de zoveelste keer hoe je je XP net als de professionals supersnel kon maken en daarnaast werden regelmatig geheimen onthuld die Microsoft zogenaamd voor zich zelf wil houden, maar de diverse blaadjes delen ze om beurten toch met ons. Maar ook Windows 7 stond een jaar voor het officieel uitkwam al iedere maand in vrijwel ieder computertijdschrift. Toen Windows 7 eindelijk echt te koop was, was het geen nieuws meer. Bij gebrek aan kopij testen ze tegenwoordig ook al camera’s, waarbij ik zoiets heb van “schoenmaker blijf bij je leest”; daar zijn cameratijdschriften voor (die overigens tegenwoordig ook al weinig nieuws te melden hebben). Een grijs gebied hierbij is de fotobewerkingssoftware.

Als je de voorkant van een tijdschrift bekijkt dan verwacht je dat de koppen die daar geschreven staan uitgebreid terug te vinden zijn in de artikelen. Hoe vaak ik het al meegemaakt heb, dat er ergens onder aan een bladzijde dan ook nog vijf regeltjes over bewust onderwerp stond is ongehoord. Voor mij is de beste bron voor informatie tegenwoordig internet. Vergelijkingsites, forums en blogs leveren meer informatie dan je met tijdschriften ooit bij elkaar krijgt en ook nog erg actueel. De handel in oud papier vaart er wel bij.

Wat wel nog leuk is in tijdschriften, zijn de pagina’s met hebbies, daardoor blijf ik goed op de hoogte van wat ik allemaal nodig heb.e 😉

12 reacties

  1. Wij van het afschuwelijke Frank103 weblog adviseren dan ook modelspoortijdschriften! Weg met competer en fotoblaadjes, gewoon mooie treinen in de sneeuw. Mocht je bij de kiosk staan: railmagazine voor meer Nederlandse spoorwegen en Eisenbahn Kournal voor de Duitse spoorwegen. Veel leesplezier!
    .-= Frank103es laatste blog ..De V200 in de sneeuw =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.