Cursus e door Frank (van IkFotograag.nl)

Voor ons beroep moeten Me! en ik regelmatig cursussen, seminars en trainingen volgen. Het ene jaar wat meer het andere jaar wat minder. Allemaal om bij te blijven in de ICT-wereld. Dat zullen we tot ons 63, 65, 67, pensioen moeten volhouden. Dat is niet zo erg zolang het maar leuk en interessant blijft. Genoeg te doen dus. Nee hoor, ook prive komt er voor ons beide nog een cursus bij, want voor onze hobby moeten we ook niet stil blijven staan. We hebben ons daarom ook nog ingeschreven voor een cursus digitale fotografie voor gevorderden. We vinden ons zelf geen beginners meer, eigenlijk al een beetje gevorderd.


En je moet tenslotte ergens beginnen dus hebben we gewoon gekozen voor de gevorderden. Afgelopen woensdag zijn we nog naar een voorlichtingsavond geweest bij opleidingsinstituut Syntra in Genk. Er werd uitleg gegeven wat men gaat doen bij de beginners, gevorderden en verder. Gevorderden lijkt voor ons een goede keuze. We weten wel al het een en ander, maar we kunnen altijd bijleren. We zijn beiden razend enthousiast om te beginnen. Helaas starten we pas in maart . We hebben bij Syntra al eense samen een cursus Visual Basic gevolgd, en we waren toen tevreden over het gebodene.

Kortom binnenkort zijn we lekker actief met de fotografie bezig, met als doel om onze fotografie naar een hoger niveau te tillen. Niet dat ik persoonlijk ambities heb om professioneel aan de slag te gaan met de fotografie. Ik blijf gewoon fotograag, maar in de toekomst hoop ik iets meer de artiest uit te kunnen hangen. Je weet maar nooit: The Artist Formerly Known As Fotograag.

15 Comments

 1. Dat is heel leuk, je leert ook veel van elkaar, kunnen jullie nog beter worden!
  .-= Liesbethes laatste blog ..Als sneeuw voor de zon =-.

 2. heel leuk hoor zo,n cursus,
  ik begin in maart ook maar dan met macro fotografie heb er nu ook al zin in.
  .-= carlaes laatste blog ..maandag =-.

 3. Je kan ook het beste bij de gevorderden zitten, inmiddels!
  Dat ze je nog wat bij kunnen leren verbaast me toch wel.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Nieuwe Schoenen =-.

 4. Een cursus volgen voor een geliefde hobby kan alleen maar inspirerend zijn lijkt mij
  .-= hansckees laatste blog ..ISTANBUL =-.

 5. In de ICT moet je inderdaad zorgen dat je bij blijft want de ontwikkelingen blijven snel gaan!
  Leuk die cursus, ik ben benieuwd naar het werk van de Artist formerly known als fotograag!
  groetjes,
  Elmar

 6. Je wordt nooit minder van zo’n cursus. Mocht het onverhoopt wel tegenvallen, dan hebben jullie altijd elkaar nog om op terug te vallen, dat werkt vast stimulerend.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Lunchtijd =-.

 7. En met z’n tweeen ook een stuk gezelliger.

 8. Ook erg leuk om het samen te doen, en straks in maart is het vast weer prachtig weer, voor mooie buitenfoto’s

  Succes, greetzz Angel
  .-= Angeles laatste blog ..jij.. =-.

 9. heel goed hoor om zo bij te blijven…
  .-= HUUBes laatste blog ..Of zijn de scholen gewoon k*t…??? =-.

 10. Altijd leerzaam zo’n cursus..!!
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Ameland…. =-.

 11. Sinds Google ben ik opgehouden om cursussen te volgen.
  .-= Leibelees laatste blog ..CHKDSK is op zoek naar een opening =-.

 12. Ook na het pensioen kan het nog leuk zijn om te leren. En laten we wel wezen: leren is altijd leuk. Je leert er namelijk van…
  .-= Terrebeles laatste blog ..Weg met de vertrutting =-.

 13. Cursussen zijn altijd goed, blijf je ontwikkelen
  .-= Chantales laatste blog ..De kou slaat toe =-.

 14. Ja, ik moet ook ieder jaar 40 EP (education permanente) punten halen, goed voor zo’n 6 a 7 cursusdagen. Dan is een hobbycursus ook best leuk. De beginners en gevorderdencursus die ik hier heb gedaan, daar was ik niet bijzonder over te spreken. Je krijgt een opdracht en de volgende les worden de foto’s van alle cursisten besproken, op een niveau van ‘mooi’, ‘niet mooi’. En niet waarom. Dan leer je er maar weinig van! Veel plezier bij jullie cursus!
  .-= Frank103es laatste blog ..De transplantatie van de ingewanden =-.

  • Ik hoop dat de beoordeling van de foto’s bij onze cursus toch wat verder gaat. Aan mooi of niet mooi heb je niet zoveel. Gewoon een beetje opbouwend kritiek op wat anders of beter had gekund. Daar heb je wel wat aan. Uiteraard met respect voor elkaar.

Geef een reactie