Jekerdal e door Frank (van IkFotograag.nl)

Jekerdal e door Frank (van IkFotograag.nl)

Bij ons in de buurt/omgeving kun je heel mooi wandelen. Met “onze buurt” neem ik gemakshalve Maastricht ook maar mee, ik woon tenslotte in een dorp er vlak tegen aan. Ik denk dat mensen in sommige buitenwijken van Maastricht er zelfs langer over doen om in het centrum te komen dan ik, zo dichtbij dus. Deze week kreeg ik een tip om eens te gaan wandelen aan de zuidkant van Maastricht het Jekerdal, want daar is het zo mooi. Een goed idee, ik had het vanaf de st. Pietersberg al vaker zien liggen, en ben er al meerdere keren met de auto richting Kanne (Belgie) door gereden. Steedse heb ike het voornemen gehad om er te gaan wandelen, maar het kwam er nooit van. Behoudens, ik heb er wel ooit gewandeld, maar dat was ’s nachts tijdens een dropping/speurtocht, ik was toen te druk met de opdrachten en het vinden van een cafe om een en ander uit te werken. Het Jekerdal is het stroomgebied van het riviertje de Jeker. Het Jekerdal ligt tussen de st. Pietersberg en de Cannerberg. De wandelroute, aan de Jeker, voert langs een paar oude watermolens, boomgaarden, en wijngaarden, het laatste stuk gaat over de st. Pietersberg, waarvan je een mooi uitzicht hebt over het dal en over de stad Maastricht.

De komende tijd ga ik nog vaak in onze provincie er op uit om foto’s te maken. Onze fotoclub heeft een wedstrijd uitgeschreven met als thema “Typisch Limburg”; vooral dat typisch in de opdracht maakt het een stuk moeilijker. Want wat is nou typisch Limburg?

Hieronder wat foto’s die ik onderweg gemaakt heb. Het zijn er wat meer dan gewoonlijk, er is ook zoveel te zien. Ze zijn niet specifiek bedoeld voor de fotowedstrijd, maar meer om anderen mee te laten genieten van het mooie landschap.

De Jeker Molen van Lombok
Op de sluis van de Molen van Lombok Uitzicht op de Servatiusbron
Richting Apostelhoeve Klaproos
Uitzicht richting Maastricht
De Apostelhoeve
De Molen van Nekum

18 Comments

 1. Er zitten mooie foto’s tussen. Je zou al haast zeggen dat sommige foto’s uit Frankrijk komen ipv Limburg.
  Typisch limburg is voor mij bijvoorbeeld ook de vlaai, asperges, zuurvlees… of mag je alleen in de natuur kijken?

 2. Voor mij zijn al die glooiende heuvels toch echt typisch Limburgs. Dat zie je hier in het noorden niet. We hebben hier intussen wel een paar wijngaarden, maar dan meer op het platte vlak dus.

 3. Mooie serie foto’s heb je gemaakt, het weiland met het rode hek, je moet het maar net zien, erg leuk.

  (ps: eentje doet het hier niet, vanaf boven, 4e links)

  Bij Limburg denk ik aan een prachtige omgeving en de gezelligheid, maar typisch Limburgs?

  Succes met fotograferen voor de wedstrijd 🙂

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: