Frans busje – door Frank (van IkFotograag.nl)
Frans busje – door Frank (van IkFotograag.nl)

Frans busje – door Frank (van IkFotograag.nl)

Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk, kwam ik een roestig vrachtwagentje tegen in een wei. Het had zo te zien al heel wat zondagen roestig staan te zijn. Sjoerd wist me te vertellen dat het hoogst waarschijnlijk een Saviem is. Dus ben ik maar eens gaan zoeken op het WWW. Heel veel foto’s van Saviems, maar ik kon er niet een vinden die er bij benadering op lijkt. Dus ben ik verder gaan speuren. Uiteindelijk heb ik het gevonden, het blijkt een Renault Goulette te zijn. De Renault Goulette  is een karakteristiek 1950’s-1960’s vrachtwagentje van Renault. Ze zijn zelfs vaak te zien in oudere Franse films De SG2, ofwel Super Goulette  is van 1965 tot 1980 op de markt gebracht als Saviem. Dus zat Sjoerd erg goed in de richting. De Renault Goulette is in heel veel varianten gemaakt, zoals als Brandweerwagen, Politiebus, Ambulance, Camper, en er bestond zelfs een 4×4 variant. Hieronder de foto’s van de Goulette zoals ik hem in de wei vond.


Saviem


Saviem

19 Comments

  1. Hey Frank, bedankt dat je deze zaterdag even voor mij wilde invallen zodat ik lekker kon gaan stappen… De Goelette klinkt mij een beetje vreemd in de oren. Een stukje kennis wat ik nog verder moet gaan uitdiepen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.