Uit Hongkong – door Frank (van IkFotograag.nl)

Van de week was ik wat aan het googelen, om een geschikte extreme groothoeklens te vinden, voor mijn camera. Zo kwam ik bij een grote online winkel terecht die bij de lenzen ook body caps aanbood, met een lensje en diafragma ingebouwd (de body cap is een dop die je op de camera schroeft als er geen lens opzit, om te voorkomen dat er stof in komt). Met zo’n dop met lens er in, heb je je camera altijd gebruiksklaar, ook als de “echte” lens er niet op zit. Nou was ik in eerste instantie niet echt geïnteresseerd, want zo’n dop moest al gauw 40 Euro per stuk kosten, en een wat uitgebreidere shift versie zelfs 10 Euro meer. Maar omdat de merknaam “Loreo” erbij stond, en ik het nog niet kende, ben ik daar ook maar eens naar gaan googelen. Daarbij kwam ik op de site van de fabrikant in Hongkong terecht. Met een heel verhaal en wat voorbeeld foto’s erbij. Maar het mooiste, ze vragen daar maar een kwart van de prijs van hier in Nederland/Belgïe. Toen kon ik de verleiding niet meer weerstaan en heb ik voor 66 US dollar, 44 Euro, inclusief de verzendkosten een gewone Lens in a Cap, een Lens in a Cap PC (Perspective Control) en een 10 keer vergrotende opzetlens voor macro besteld. Ze hebben ze voor ieder type camera-vatting behalve voor Olympus, wat mogelijk weer jammer is voor de bezitters daarvan. Misschien zijn het prullen misschien is het wel heel leuk, zodra ik het binnen krijg ga ik er natuurlijk wat mee testen en zal ik met jullie de resultaten delen. Betalen kon via Paypal en ik heb al bericht dat de firma het verstuurd heeft. Ik ben benieuwd of het aankomt, maar ik heb er wel vertrouwen in.
Klik hier voor een link naar de site.
17 Comments

 1. Interessant ! Ben benieuwd naar de resultaten..; heb alvast de link opgeslagen, en als alles hier goed verloopt, lijkt me dit wel iets. Bedankt voor de tip !

 2. Ik zag ook telelenzen voor de iPhone, maar dat is echt geen gezicht.

 3. off topic, ja het is ook mijn club niet, maar de plaatjes waren mooi 🙂
  Zij is wel aardig ken haar persoonlijk had alleen ergens anders moeten zitten.

 4. ik ben erg benieuwd naar je ervaringen ermee.

 5. Hopelijk maakt het z’n belofte waar. Ik heb er in elk geval niets aan zo lang ik nog gebruik van mijn SX1 IS.

 6. Dat is handig en niet zo duur. Ik ben benieuwd naar je ervaringen hiermee.

 7. laat in ieder geval eens weten of het aangekomen is.
  via het internet weet men nooit, maar in dit geval hier heb ik een goede indruk van de afloop.

 8. ben benieuwd, gaat op de camera als er geen lens op de body zit?

 9. Dat klinkt erg goed. Ik sla het linkje op en wacht nog even af of je alles in goede orde ontvangen hebt. 😀

 10. Gaat vast helemaal goedkomen 🙂

 11. Ik kijk uit naar je ervaringen, ik ken het helemaal niet…

 12. Mooi artikel, ik ben benieuwd naar het resultaat van de foto’s.

 13. Zo’n uitgebreid toestel heb ik niet eens waar zoiets op zou kunnen 😉 Maar ik hoop voor jou dat het een mooi product is waar je veel plezier van zult hebben.

  Love As always
  Di Mario

 14. Goocheltrucs waar Ollie niks van kent , maar ’t ziet er wel interessant uit voor kenners!

 15. Wie weet is het wel DE aankoop van de maand.
  Veel plezier er mee.

 16. Lijkt me interessant genoeg om er ook maar eens naar te googelen, nee, naar zoeken in Ecosia.
  Goed voor het regenwoud en waarschijnlijk ook voor m,n Pentax.

Geef een reactie