Het kerkepad – Sint Annakapel
Het kerkepad – Sint Annakapel

Het kerkepad – Sint Annakapel

bVision Photography

Typisch Limburgs zou ik het noemen, de Sint-Anna kapel. Als je ervoor staat waan je je in de tijd van de Bokkenrijders een schitterende omgeving als de zon schijnt, maar behoorlijk luguber in de avond als het regent. Deze neogotische kapel werd in 1866 ter vervanging van de oude dorpskerk in Spaubeek op het kerkhof gebouwd en werd gewijd aan Sint-Anna. De oude parochiekerk, die al in 1125 genoemd wordt, was in 1837 gesloopt. Deze kerk was evenals de huidige dorpskerk gewijd aan Sint-Laurentius. De Sint-Anna kapel wordt in de volksmond aangeduid als de ‘oude kerk’. Voor wie het kerkepad wil vinden is dat nog niet zo eenvoudig. Bij het aanleggen van de spoorlijn Heerlen-Sittard en later de autoweg, werd het Kerkje samen met een klein aantal woningen ook uit die periode afgescheiden van Spaubeek. Het ligt precies tussen Schinnen, Spaubeek en Sweikhuizen in, ofwel midden in het gebied van de bokkenrijders.

bVision Photography

20 Comments

  1. Pingback: Eenvoud in Spaubeek « Trafohuisjes

  2. Pingback: Eenvoud in Spaubeek « bVision & Photography

  3. Terecht vestig je de aandacht op dit prachtige, authentieke en meestal vergeten stukje Limburg, waar je zo maar holderdebolder voorbijraast. Ik kom er altijd graag, omdat je er in de stilte nog eens alleen met jezelf kunt zijn.

  4. Hm die serie over de bokkenrijders vond ik helemaal geweldig. 😀
    Wij hebben hier in de buurt ook een St. Anna kapel, en dat in Brabant. 😉 Niet dat we zo ver van Limburg af zitten hier.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.