Sunkist

bVision Photography

Chantal begon ermee, dingetjes van vroeger, herinneringen, met als titel “Blast from the past”. Ze had het in haar blog over pakjes Capri Sonne mee op schoolreisje.

bVision Photography

In mijn tijd, ik ben iets ouder, was er Sunkist, destijds meen ik dat dit verspreid werd door 7-up of Vrumona Bunnik (ja die van de Sissi). Sunkist leverde handige zeskantjes gevuld met vruchtensap zonder prik en kon je makkelijk meenemen in de tas, rolde niet weg en was gewoon lekker. Mijn zoektocht in deze was niet makkelijk, maar leverde uiteindelijk de bij het artikel geplaatste beelden op. Het grote zeskantje hier is al van een wat latere datum en is van Duitse origine. De eersten waren gewoon wit karton met een oranje-blauwe opdruk. Het spul had een klein nadeel wat waarschijnlijk te wijten was aan de productieprocessen uit die tijd. Vaak gingen deze pakjes gisten door de natuurlijke gisten die in de lucht aanwezig zijn en dan stond zo’n pakje binnen de kortste tijd helemaal bol. En je wil niet weten wat er dan voor stank uit kwam. Het bijgeplaatste artikel komt overigens uit de ANWB kampioen van mei 1964.

bVision Photography

25 Comments

 1. Toevallig hier terecht op gekomen. Leuk om dit driehoekje nog eens te zien. Wie op zoek is naar ongeveer dezelfde smaak: Capri Sun sinaas smaakt net hetzelfde als de driehoekjes van vroeger…

 2. Jaja ik herinner ze me nog, leuk was dat ! En lekker, heb er alleen maar goede herinneringen aan, dus die stank heb ik waarschijnlijk uit mn geheugen geband.
  Groetje, AmaZony

 3. Voor mijn tijd waarschijnlijk 😉 Ik kan me nog wel herinneren dat mijn moeder altijd van die ijsjes in de diepvries had in zo’n soort driehoek kartonnen verpakking 😀 Aww, good ol’ times.

 4. Ik ehhh geloof dat ik toch flink moet passen!!
  Want ik ken dat niet..
  Bovendien, heb ik en gat in mijn herinneringen.. :-S

 5. Ja, die hadden we. Net als schoolmelk pakjes. Hoef je bij huidige jeugd niet meer mee aan te komen!

 6. Goh, nog nooit van gehoord. Of het is me niet bijgebleven.
  Op de een of andere manier blijven herinneringen over eten of drinken nooit hangen.

 7. Leuk dat is inderdaad een tijd geleden

 8. Oeh wat was dat lekker he! Ik proef het haast nog. Bedankt voor de herinnering.

 9. Zo jaren 70. Geef mij maar gewoon vers uit de pers.

 10. oh ja wat kan ik me dit goed herinneren zeg, ik heb er wat van op.
  zo loop ik me suf te piekeren over Greenspot, niemand in mijn omgeving zegt het iets.
  tewijl ik het zoveel dronk toen mijn amandelen eruit waren gehaald.

 11. Ik herinner me niets hiervan…maar misschien kocht mijn moeder ze wel nooit, dat kan ook. Ik weet nog wel dat we schoolmelk kregen…dat gebeurd volgens mij al dertig jaar niet meer hahaha.

 12. Ik sluit me aan in de rij der herinneringen.

 13. Haha ja, wat Jan zegt. Op schoolreisjes was het vaste prik, allemaal een kartonnetje sunkist, oorverdovend geslurp en dan de jongens in de bus die de lege pakjes kwamen vorderen om te knallen in het gangpad.
  In mijn herinnering waren ze oranje.

 14. Je kon die verpakkingen zo lekker laten knallen door ze met het rietje op te blazen als ze leeg waren, en vervolgens met kracht de voet erop te zetten. 🙂

 15. Ja grappig, nu je het zegt kan ik het mij wel weer herinneren.

 16. ik ben er ook te jong voor (of te oud?), ik ken alleen rechthoekige glimmende verpakkingen, deze nog nooit eerder gezien

 17. Ik denk dat ik hier te jong voor ben…

 18. Oh ja, die kregen we ook wel eens op school, meen ik me te herinneren.

 19. Ik kan me ze ook nog herinneren. Zelfde leeftijd denk ik.

 20. Ja ik ken ze ook nog wel, de stank is me ontgaan of dat ben ik gewoon vergeten;-)

 21. Mooi! Ondanks al mijn herinneringen was dit toch buiten mijn beeld geraakt.

 22. Mmmmmmm en ze zeggen me helemaal niets… knap he..

  Love As always
  Di Mario

 23. Ik meen ze vroeger nog wel eens gezien te hebbem. Nu achteraf lijken ze me niet zo heel handig eigenlijk.

 24. Ja, die ken ik nog wel.
  Ellende als ze kapot gingen in je tas, want dat gebeurde ook wel.
  Fijne dag vandaag.

 25. Inderdaad , wist niet dat ze nog bestonden , vele gedronken vooral met citroensmaak , maar het kleurtje was heel vreemd van de drank , wat hebben we indertijds gedronken toen kleurstoffen” in ” waren?

Geef een reactie