Sunkist
Sunkist

Sunkist

bVision Photography

Chantal begon ermee, dingetjes van vroeger, herinneringen, met als titel “Blast from the past”. Ze had het in haar blog over pakjes Capri Sonne mee op schoolreisje.

bVision Photography

In mijn tijd, ik ben iets ouder, was er Sunkist, destijds meen ik dat dit verspreid werd door 7-up of Vrumona Bunnik (ja die van de Sissi). Sunkist leverde handige zeskantjes gevuld met vruchtensap zonder prik en kon je makkelijk meenemen in de tas, rolde niet weg en was gewoon lekker. Mijn zoektocht in deze was niet makkelijk, maar leverde uiteindelijk de bij het artikel geplaatste beelden op. Het grote zeskantje hier is al van een wat latere datum en is van Duitse origine. De eersten waren gewoon wit karton met een oranje-blauwe opdruk. Het spul had een klein nadeel wat waarschijnlijk te wijten was aan de productieprocessen uit die tijd. Vaak gingen deze pakjes gisten door de natuurlijke gisten die in de lucht aanwezig zijn en dan stond zo’n pakje binnen de kortste tijd helemaal bol. En je wil niet weten wat er dan voor stank uit kwam. Het bijgeplaatste artikel komt overigens uit de ANWB kampioen van mei 1964.

bVision Photography

27 Comments

 1. Dodi

  Toevallig hier terecht op gekomen. Leuk om dit driehoekje nog eens te zien. Wie op zoek is naar ongeveer dezelfde smaak: Capri Sun sinaas smaakt net hetzelfde als de driehoekjes van vroeger…

 2. Voor mijn tijd waarschijnlijk 😉 Ik kan me nog wel herinneren dat mijn moeder altijd van die ijsjes in de diepvries had in zo’n soort driehoek kartonnen verpakking 😀 Aww, good ol’ times.

 3. oh ja wat kan ik me dit goed herinneren zeg, ik heb er wat van op.
  zo loop ik me suf te piekeren over Greenspot, niemand in mijn omgeving zegt het iets.
  tewijl ik het zoveel dronk toen mijn amandelen eruit waren gehaald.

 4. Haha ja, wat Jan zegt. Op schoolreisjes was het vaste prik, allemaal een kartonnetje sunkist, oorverdovend geslurp en dan de jongens in de bus die de lege pakjes kwamen vorderen om te knallen in het gangpad.
  In mijn herinnering waren ze oranje.

 5. Inderdaad , wist niet dat ze nog bestonden , vele gedronken vooral met citroensmaak , maar het kleurtje was heel vreemd van de drank , wat hebben we indertijds gedronken toen kleurstoffen” in ” waren?

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: