Draadjesvlees
Draadjesvlees

Draadjesvlees

Stom, stom, stom ben ik geweest, afgelopen zaterdag. Ik liep langs de vleesvitrine bij C1000 in Maastricht en zag daar rundvlees liggen. Yammie dacht ik nog en daar lag vervolgens het pak van 8 ons riblappen in de winkelwagen en een uurtje later in de diepvries. Gisterochtend het vlees uitgelegd om te ontdooien en om dat het onze vrije woensdag was had het vlees ruim de tijd om gaar te worden. Met de vlam in de pijp, eh, het gas onder de pan knisperde het lekker, alleen naarmate de uren verstreken werd het vlees steeds kleiner en kleiner. De onsje slonken in de pan. Drie uur trekken stond op het etiket als gebruiksaanwijzing. Het restant na drie uur mocht er zijn. Een paar kleine stukje, net genoeg voor 1 in plaats van drie personen. Dat hebben we geweten, volgens mij was een schoenzool malser geweest, niks geen draadjes, meer een stuk vlees om te laten testen bij M(yth)(eat) Busters… Een uur later hadden we al het idee wanneer krijgen we nu echt wat te eten.

bVision Photography

29 Comments

  1. Dit is het probleem met vlees van mindere kwaliteit. Het blijft echter moeilijk om vlees te vinden dat niet te duur is en waarmee we zeker zijn van een geslaagde maaltijd. Het is echt een schandalig verhaal !

  2. Goed vlees is natuurlijk het halve werk, maar bereiden van stoofvlees is ook een hele kunst. Ik vries zelf nooit vlees in, de kans dat de cellen kapotvriezen waardoor veel vleesvocht eruit loopt is groot. Verder natuurlijk bij de bereiding het kleinst mogelijke pitje gebruiken, liefst nog met een sudderplaatje erop. Om het vlees malser te maken kun je behalve voldoende ander vocht ook iets zuurs toevoegen, azijn kan prima, een flinke plons rode wijn is ook lekker. Als je het vlees een dagje of twee wilt bewaren voor bereiding kun je het ook marineren, met oa bovengenoemde zaken en natuurlijk wat lekkere kruiden.

  3. Ik ben geen vegetarier, maar een soort semitarier. Vleeseten in deze hoeveelheden is slechter voor het milieu dan autorijden. Daarbij heb ik bedacht dat dingen lekkerder blijven als je er niet teveel van eet. Je mag dus blij zijn dat C1000 er zoveel water in heeft laten spuiten, anders had je je een milieukanibaal gevoeld. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.