Draadjesvlees

Stom, stom, stom ben ik geweest, afgelopen zaterdag. Ik liep langs de vleesvitrine bij C1000 in Maastricht en zag daar rundvlees liggen. Yammie dacht ik nog en daar lag vervolgens het pak van 8 ons riblappen in de winkelwagen en een uurtje later in de diepvries. Gisterochtend het vlees uitgelegd om te ontdooien en om dat het onze vrije woensdag was had het vlees ruim de tijd om gaar te worden. Met de vlam in de pijp, eh, het gas onder de pan knisperde het lekker, alleen naarmate de uren verstreken werd het vlees steeds kleiner en kleiner. De onsje slonken in de pan. Drie uur trekken stond op het etiket als gebruiksaanwijzing. Het restant na drie uur mocht er zijn. Een paar kleine stukje, net genoeg voor 1 in plaats van drie personen. Dat hebben we geweten, volgens mij was een schoenzool malser geweest, niks geen draadjes, meer een stuk vlees om te laten testen bij M(yth)(eat) Busters… Een uur later hadden we al het idee wanneer krijgen we nu echt wat te eten.

bVision Photography

29 Comments

 1. Dit is het probleem met vlees van mindere kwaliteit. Het blijft echter moeilijk om vlees te vinden dat niet te duur is en waarmee we zeker zijn van een geslaagde maaltijd. Het is echt een schandalig verhaal !

 2. Riblappen zijn ook geen echt draadjesvlees. Deze lappen hoeven niet zo lang te sudderen. Stooflappen, dat is echt draadjesvlees, maar koop het toch maar bij een echte slager.

 3. Jammer zeg, daarom kopen wij ook geen suddervlees bij de supermarkt en jij denk ik voortaan ook niet meer.;-)

 4. Ligt het toch niet aan mij dat er minder overblijft dan ik denk met het sudderen van, daarom neem ik al dubbel van dubbel zo onderhand als… :S

  XXX

 5. Zonde, maar inderdaad ik koop ook geen vlees meer bij de supermarkten is vaak niet vte eten.

 6. oh, dat is zonde zeg.
  Misschien is drie uur ook wat lang.

 7. We halen ons vlees (of wat daarvoor doorgaat) dan ook regelmatig bij de McDonalds. Klef broodje erbij en gore patat. Maar geen draadjes!

 8. Op bord is het wel lekker om na te kijken, maar zo is het toch weer een lijk.

 9. Nou dat is ook mooi weggegooid geld zeg.

 10. Ben ik blij dat ik ergens anders at.. Want van draadjesvlees hou ik sowieso niet zo. 😉

 11. nou zo te lezen moet je draadjesvlees bij de slager kopen.
  denk dat ik dat ook maar ga doen.
  wel jammer van je lapje………..

 12. Je betaalt er wel wat meer voor bij de slager, maar ’t is toch n heel verschil met ’t vlees uit de supermarkt, z’n geld wel waard !
  Groetje,
  AmaZony

 13. Volgende keer lekker naar de biologische slager denk ik. Kost wat meer, maar dan heb je ook wat. En joh, je eet toch niet elke dag draadjesvlees… 🙂

 14. Daarom haal ik dus altijd mijn vlees bij de slager. Maar het liefst doe ik het ook niet in de vriezer, maar meteen in de pan. Daar maak ik wel een avondje voor vrij.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Goed vlees is natuurlijk het halve werk, maar bereiden van stoofvlees is ook een hele kunst. Ik vries zelf nooit vlees in, de kans dat de cellen kapotvriezen waardoor veel vleesvocht eruit loopt is groot. Verder natuurlijk bij de bereiding het kleinst mogelijke pitje gebruiken, liefst nog met een sudderplaatje erop. Om het vlees malser te maken kun je behalve voldoende ander vocht ook iets zuurs toevoegen, azijn kan prima, een flinke plons rode wijn is ook lekker. Als je het vlees een dagje of twee wilt bewaren voor bereiding kun je het ook marineren, met oa bovengenoemde zaken en natuurlijk wat lekkere kruiden.

 16. Mijn vlees loopt achter in de tuin of zwemt in de zee.
  Daar wordt het beslist malser van.

  Had je wél een goede wijn om het mee weg te spoelen??

 17. Ons draadjesvlees was heerlijk gisteren.
  Maar ik heb geen idee waar het vandaan kwam …

 18. Ik heb toch goede ervaringen opgedaan bij de C1000 in Winsum, ook met rundvlees. Zou het verschillen kunnen per vestiging?

 19. Ik ben geen vegetarier, maar een soort semitarier. Vleeseten in deze hoeveelheden is slechter voor het milieu dan autorijden. Daarbij heb ik bedacht dat dingen lekkerder blijven als je er niet teveel van eet. Je mag dus blij zijn dat C1000 er zoveel water in heeft laten spuiten, anders had je je een milieukanibaal gevoeld. 🙂

 20. Ik koop nergens anders vlees meer dan bij de vleesboerderij, daar halen ze er tenminste geen fratsen mee uit.

 21. Vlees wordt met water ingespoten. Dat is een keer te zien geweest in het tv-programma “De Keuringsdienst van waarde”. Schandalig dat wel.

 22. Dus een echte kiloknaller, die bij behandeling als een illusie uit elkaar spat en waarvan dus niets overblijft.

 23. Daarom koop ik dit vlees bij een echte slager. Dat is toch net iets anders dan een C1000 slager vind ik.

 24. echt lekker vlees koop ik bij de slager in het centrum van Rumbeke. Een wereld van verschil met dat wat ze in de supermarkten te koop aanbieden.

 25. Jammer van deze mislukking.
  Dan toch maar naar de echte slager…
  Toch een fijne dag vandaag.

 26. Troost je, de runderlapjes van de Jumbo gisterenavond waren zo taai dat ik ze beter onder mijn schoenen had kunnen spijkeren. Had ik nog jaren op kunnen lopen. We moeten ons vlees maar weer bij een echte slager gaan halen.
   

 27. Echt goed draadjesvlees is moeilijk te vinden in de supermarkten. Bij de slager lukt het nog en dan gaat het bij ons een halve dag op de houtkachel. Heerlijk!

 28. Opgespoten met ijskristallen , vleesvezels neemt deze op en zo hebben ze meer gewicht ! schandalig!

 29. Ben ik toch blij dat ik niet thuis hoefde te eten 😀

Geef een reactie