Funny – Christmas Commercial
Funny – Christmas Commercial

Funny – Christmas Commercial

Dat Jezus niet geboren is op 25 december weet natuurlijk iedereen. Jezus is geboren ergens in mei, een stier volgens de dierenriem. Dat dat de Romeinen niet zo goed uitkwam heeft ertoe geleid dat de geboorte van Jezus samen kwam te vallen met de verjaardag van de romeinse god Mitras. Dan konden de christenen onder de Romeinen ook feest vieren. Trouwens die vieringen waren typisch Romeins, zij waren de enige die verjaardagen vierden in de wereld. En u ziet wat daar van geworden is. Jezus mag dan in Betlehem geboren zijn, maar voor de rest is alles Romeins. De rest van dit verhaal zal ik u besparen, dat leest u overal. Maar hoe zit het nu met die boom en die ballen en al het andere. Dit zijn eigenlijk heidense gebruiken om mensen tegen geesten te beschermen. Maar daar gelooft toch een goed christen niet in. Geesten in flessen en glazen ballen, me hoela. En als we het over de Kerstman hebben praten we eigenlijk over Sint Nikolaas. Die in de dertiger jaren door Coca Cola reclames in een rood Coca Cola jasje is gehesen en naar de noordpool werd verplaats. Die dikke oude lobbes is gewoon een reclamestunt geweest, ofwel de commercie sloeg ongenadig toe, met als resultaat dat ieder jaar een kapitaal wordt uitgegeven aan verzonnen feesten. Als ik het hierboven voor het zeggen had wist ik het wel:

Vrede en welbehagen op aarde, en daar zou ik goed mee kunnen leven16 Comments

 1. Ja, ik vermoed dat Jezus net als jij en ik een stier is… Waarom weet ik niet. Ik las eerder deze week dat hij zelfs 2 jaar voor Christus is geboren en dat maakt het wel wat verwarrend allemaal, maar toe maar 😉

  Ondanks het commerciele vind ik de CC-kerstplaten toch erg mooi!!

 2. Ik ben de de coca cola beslist niet dankbaar voor het hele grote commerciele feest, maar ik vind het tv spotje met de hele grote coca cola vrachtauto wel erg leuk, maar dat komt omdat ik stiekum op vrachtauto’s val.

 3. Catman

  Ergens in de derde of vierde eeuw na Christus, hebben ze op een of ander concilie nog gestemd of Jesus nu wel of niet de zoon van God was. Met een nipte meerderheid is Hij sindsdien Zoon van God. Had hij die dag verloren dan was Hij op zijn hoogst een profeet geweest. Als ik dit zo allemaal op een rijtje zet, is Jesus de enige Christen ooit geweest en is de rest lang na Hem ooit bedacht door hele horden Pausen en bischoppen. Niks mis mee, dat wij op dit soort dagen, eigenlijk Heidense feesten vieren. Toch?

 4. Tja, wat catman zegt, dan denk ik wel eens wat we allemaal voor echte veranderingen in de wereld kunnen bewerkstelligen met dat geld…. Trouwens er is steeds meer armoede in ons eigen land. Het mooie aan kerst vind ik het licht en dat hebben we hard nodig in deze donkere dagen. Goddank gaan ze alweer lengen, de dagen dan 😉

 5. Catman

  Kan zijn dat we met zijn allen een kapitaal uitgeven, maar dat geld hebben we wel eerst moeten verdienen. Daar is hard voor gewerkt.

  Maar je schrikt als je hoort wat er voor de Kerst is besteed. Ik hoorde gisteren het bedrag noemen van 850.000.000,00 euro. De verkoop van het vuurwerk moet nog beginnen en voor Nieuwjaar wordt toch ook nog behoorlijk geconsumeerd. De miljard zal wel dik gehaald worden. Tijd voor bezinning?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.