Dit is ook handig  –  by Frank

Dit is ook handig – by Frank

Zo rond kijkend op het Wereld Wijde Web, kom je af en toe wat tegen, wat erg bruikbaar
is. Zo kwam ik onlangs het programma "Photo – Toolkit" tegen. De tool is weliswaar
in het Engels, maar heeft een erg intuetieve interface. Er zitten dingen in die je met andere tools ook kunt, maar hier is de combinatie van mogelijkheden, die hem toch weer net iets interessanter maakt. Je kunt er erg gemakkelijk foto’s mee roteren, rode ogen aanpassen, kleurzwemen wegwerken, make-up op portretten toepassen (rimpeltjes weg retoucheren), wat bijlichten, Automatisch horizonnen recht zetten, vergroten verkleinen, ga zo maar door. O ja, je kunt er ook nog karikaturen mee maken. Als je een van de knoppen boven aanklikt kom je in een tweede scherm, waar vaak een automatische stand wordt geboden, maar er is ook steeds de mogelijkheid van handwerk. Persoonlijk gebruik ik dat liever. Ik houd wel van een beetje ‘controle houden op’. Rechtsonder staat steeds een knop "view tutorial" Je wordt dan doorgelinkt naar de website, waar e.e.a. nog eens voor gedaan wordt. Ook dit is wel allemaal in het Engels. De maker heeft zich behoorlijk uitgesloofd, maar geeft het programma toch ook nog eens gratis weg.

Je kunt de gratis tool downloaden op http://www.photo-toolkit.com.

Klik op het plaatje hieronder om een groter exemplaar te kunnen bekijken.16 Comments

  1. Ik ben nog steeds op zoek naar een fotoprogramaatje (liefst gratis) waar je foto’s zwart wit en sepia kunt maken.
    Dit ziet er ook leuk uit, maar heeft voor mij geen toegevoegde waarde

  2. De laatste 5 jaar doe ik dingen anders. Pas als ik ergens tegenaanloop zoek ik naar een oplossing en niet eerder. In het verleden heb ik veel cursussen gedaan, ook voor software die ik nooit gebruikt heb.

    Als het om plaatjes gaat, dan gebruik ik 3 programma’s zeer minimaal. MS Paint om iets te tekenen, MS FotoEditor om kleuren, en maten van een foto te veranderen en CoralDraw voor kleurvervanging, roteren en animaties. Waarschijnlijk kan ik met CoralDraw ook alles wat met Paint en FotoEditor kan, maar ik vind het teveel gezoek binnen hun menu-structuur en heb dat al heel snel opgegeven. Ben op dit moment wel tevreden en doe de meeste foto- en plaatjes aanpassingen binnen enkele secondes.

  3. Ik doe vrijwel alles met Photoshop en FastStone ImageViewer, maar ik heb dit progje zojuist gedownload en ik zal het straks eens bekijken. Soms kan zo’n programmaatje goud waard zijn vanwege 1 optie, die elders niet beschikbaar is of veel meer werk vergt. Dank voor de tip!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: