Funny – Mexicaanse visser
Funny – Mexicaanse visser

Funny – Mexicaanse visser

Een vissersboot legt aan in een klein Mexicaans stadje. Een Amerikaanse toerist geeft de visser een compliment over de kwaliteit van zijn vangst en vraagt hem hoe lang hij erover gedaan heeft om die vis te vangen.
"Niet zo lang" antwoord de Mexicaanse visser.
"Maar waarom ben je dan niet langer gebleven om wat meer te vangen?" vraagt de Amerikaan.ee e
De Mexicaan legt uit dat dit voldoende is voor zijn gezin om van te leven.
De amerikaan vraagt: "wat doe je dan de rest van de tijd?".
Ik slaap lekker uit, vis een beetje, speel met de kinderen, neem een siesta met mijn vrouw, en ’s avonds ga ik naar de kroeg en drink een paar borrels met mijn vrienden, speel wat op mijn gitaar, en dan is de dag om.
De Amerikaan onderbreekt hem en zegt: "Ik heb gestudeerd aan Harvard en kan je helpen! Je moet beginnen met iedere dag wat langer te vissen zodat je de extra vissen kan verkopen. Met het extra geld kun je dan een grotere boot kopen. Met het extra geld wat je verdient door die grotere boot kun je een tweede en een derde boot kopen, zodat je straks een hele vloot aan vissersboten hebt. In plaats van aan fabrieken te verkopen open je je eigen fabriek en verhuisd naar een grote stad ergens in Mexico of desnoods in Amerika".
"Hoe lang duurt dat?" vraagt de Mexicaanse Visser.
"Nou, twintig, hooguit vijfentwintig jaar" antwoord de Amerikaan
"en dan?".
"Daarna wordt het pas echt interessant" zegt de Amerikaan lachend "Als de zaken goed gaan kun je naar de beurs, je aandelen verkopen en je wordt miljonair!"
"Miljonair, echt, en dan?"
Dan verhuis je naar een klein plaatsje aan de kust, slaapt lekker uit, vist een beetje, speelt met de kleinkinderen, neemt een siesta met je vrouw, en ’s avonds ga je naar de kroeg en drinkt een paar borrels met mijn vrienden, speelt wat op je gitaar, en dan is de dag om.

20 Comments

  1. Stiekem ben ik al die visser: lekker leven, plezier hebben en af en toe weer een tijdje betaald werk nemen, afgewisseld met onbetaald werk verrichten omdat ik dat nuttig vind. Het leven is vurrukkulluk!

  2. Hihi, dat zeg ik nou ook vaak tegen mijn kerel. Maar die komt uit een gezin waarbij de man voor status moet zorgen. Bleeeeh, ik werk het liefst zo min mogelijk. Zeker met dit weer (lekker he!)

  3. In een Luky Luckverhaal over de Mississippi is een vergelijkbaar relaas te lezen. Daar ligt een zwarte man te luieren op een stel zakken op de kade. Komt er een reder en die zegt: ‘zou je niet eens aan het werk gaan’. Dus de zwarte’waarom?’ Idem verhaal; kan je geld verdienen en sparen voor een vakantie. Dus zo lekker aan de kade relexen wat die zwarte man al deed. 🙂

    (Ik ben dus maar gestopt met werken, en begonnen met tevreden te zijn.)

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.